אני לא א מינית..

אני לא א מינית..

אני חושבת שהרעיון של הפורום מדליק, כי הוא מקבל את הדבר שהכי לא מקובל מאליו.
מכיוון שאני פמיניסטית וראיתי שהפורום שלכם נוטה לזה, שמתי לב שהוא גם נוטה להיות "טהור יותר", כלומר מתנצל פחות.
תהיתי ביני לגבי עצמי האם המשיכה המינית של נשים לגברים היא בעצם מה שגורמת לפטריארכיה הגברית לפרוח. בעצם המשיכה המינית שלנו, גורמת לנו להיות אסקופות נדרסות ולשליטה המוחלטת של גברים שדווקא הם נחשבים לנשלטים יותר על ידי המיניות שלהם..

יתכן שיש משהו באספקט הזה. המיניות שהורסת לנו את הפמיניזם?
מה דעתכן? למרות שאולי הגעתי למקום הלא נכון לשאול..

queen helen

New member
דוקא מקום לא רע

ואין סיכוי שההודעה שלך נמחקה בכוונה, היא מאד רלוונטית לנושא הפורום.

ולשאלתך - זה מוזר מה שאת אומרת.
לרב מתייחסים לגברים שנמשכים מינית לנשים. כל היחסים בן המינים מתבססים על החפצה מינית של הנשים, ולכן (לדעתי) הנשים הן אלו ש"נחשקות" באופן מיני.
על פי ההתניות החברתיות, מיניות האישה לא רלוונטית, לעומת זאת - נשים לומדות שצריך להימשך לגברים באופן רומנטי, או לחילופין בגלל מצבו הכלכלי, אקדמי וכו'. לכן גם גברים משקיעים הרבה פחות זמן ומשאבים בטיפוח חיצוני - הם יהיו נחשקים בגלל הרבה סיבות אחרות.

מסתקרנת - מה גרם לך לחשוב את ההפך?
קצת נשמע כמו סרט פורנו גרוע: אישה נמשכת באופן מיני לגבר, ובסוף היא נשלטת ונדרסת על ידו.

hatzilonit

Member
מנהל
למה דווקא פורנו גרוע?

כל אחת ומה שעושה לה את זה

אבל זה בכלל דיון נפרד, מה זה פורנו "טוב" ופורנו "רע"...

דווקא נושא מתאים לשירשור עצמאי.

אולי נבקש מהמנהלת המנצנצת שלנו להעביר את ההודעה שלך לשרשור חדש.

לשאלתך,
אני יכולה להבין למה את חושבת ככה. כי אם אף אישה לא תמשך לגבר - היינו, לא תצטרך גבר. הרי שהגברים איבדו את כוחם ומעמדם.
תכלס, זו דרך טובה להשמיד את הפטריארכיה.
אבל תחשבי שגם אם אישה נמשכת מינית לגבר, ועדיין אינה צריכה אותו בחייה (אלא רק, נניח, לספק את יצריה) הרי שהתוצאה, היא אותה תוצאה, לא?
הגבר ירגיש שכל תפקידו זה רק לספק את האישה ותו לא. הוא לא יכול לשלוט בה - כי היא אינה תלויה בו ואינה צריכה אותו. הוא לא יכול לדכא אותה - כי שוב, היא לא תלויה בו. היא עצמאית וחופשייה לעשות מה שבא לה. פתאום אין לו יותר כח בידיים... זהו. אין כתר על הראש.

אני אומר לך מה ממשיך לעודד את הפטריארכיה:
נשים שבוחרות לא לחשוב לעצמן, לא להגן על עצמן (ז"א, ללמוד להגן על עצמן, וחושבות שכל מה שהן צריכות זה גבר שייגן עליהן) וממשיכות להאמין שהן לא שוות כלום ללא גבר בחייהן. זה מה שנותן לפטריארכיה כח.

זה לא העניין...

כמובן שזה די מוריד מהבטחון העצמי לא להיות מחוזרת ואטרקטיבית,
אבל העניין הוא שאף אחד לא רוצה להשאר לבד.. וחלק גדול מאוד מזה הוא הורמונלי.. מלבד יצר החיברות הבסיסי של בני האדם.

queen helen

New member
אבל הפחד מלהשאר לבד לא קשור למשיכה מינית

בפורום הזה מדברים הרבה פעמים על הפרדה בין משיכה מינית לרומנטית.
אני לא בטוחה שהפחד מלהשאר לבד קשור לאיזהשהי משיכה, אבל אם כבר - אז לרומנטית.

לא ברור לי מדוע החלטת שחלק גדול מזה זה

הורמונלי. ההורמונים לא שולטים על הרצונות והשאיפות שלנו בחיים. אם טוב למישהו ללא פרטנר בחיים, אז כנראה שאין לו בעיה עם ה"לבד", ללא קשר להורמונים, משיכה מינית ושות...

ותכלס,
אף אחד לא "באמת" נשאר לבד. אנחנו חיים בתוך אוכלוסיה. יש לנו חברים, משפחה, שכנים. אנחנו לא חיים על אי בודד.

avi1283

New member
אני גם

בטוח שזה לא נמחק בכוונה.
האם המיניות הורסת את הפמיניזם? אני חושב שלא.
כאן הפורום בעיני פמינסטי, וזה בעיקר בגלל המודעות של מנהלת הפורום, וגם המודעות של כמה מאיתנו שעוזרים בכך.
ישנם גם ודאי א-מיניים עם תפיסות שובינסטיות.

אם כי ההבנה שאפשר לא לרצות כל אקט מיני שהוא, היא גם רעיון פמינסטי, ומכאן יש יותר סיכוי לפיתוח מודעות.
לדעתי מיניות נשית באופן כללי זה פמינסטי לגמרי. השובינזם בהרבה מובנים מדכא אותה.

hatzilonit

Member
מנהל
לא יודעת מה קדם למה,

העובדה שאני א-מינית
או
זה שאני לא רואה רקע מיני (במובן ה"סקסי" של המילה) ליחסי הכוחות הקיימים היום בין גברים לנשים (הפטריארכט).

לעניות דעתי, המקור של הפער החברתי והכלכלי היה השאיפה לשליטה וכוח (מצד הגברים) ושיתוף הפעולה העקבי של נשים ואילו שאר הדברים הם רק ההשלכה (לדוג' הפיכת מיניות נשית לשולית ולא לגיטימית
, הדחקת האשה ממנהגי דת
וכו).

אבל מעבר ללהאשים דורות קודמים של גברים ונשים
,
חשוב יותר שנשאל את עצמנו: מה אני עשיתי כדי לתקן את המצב?
מה עשיתי היום ומה אני עוד יכולה לעשות מחר?*

(* כל זה רלבנטי, כמובן, בעיקר עבור אלה שמאמינות שיהיה דור המשך ושאכפת להן ממנו. אני, אישית, לא בטוחה שאני נכללת בקבוצה זו,
אבל אני עדיין ממשיכה להסביר לא\נשים שפמניזם זה בסיסי כמו לנשום.)

p019

New member
ברוכה המתעניינת

המישפט "הפורום מקבל את הדבר שהכי לא מקובל מאליו" קשה לי לקבל.
א. כי הפורום לא מקבל את זה. זה פשוט מה שהאנשים בפורום הם.
זה ישמע מגוחך להגיד שא-מיני מקבל א-מיניות (למרות שלצערי לפעמים א-מיניים צריכים לעבור את השלב הזה של לקבל את עצמם).
מיניים יכולים לקבל (ולרוב- לא לקבל) את הא-מיניות.
ב. כי אני באמת לא חושבת שזה הדבר "הכי לא מקובל מאליו". יש כל כך הרבה דברים שאינם מקובים מאליהם למרות שאני לא מצליחה להבין למה. אבל כל אחד שישקיע דקה יהיה מסוגל שמצוא 10 דברים כאלו - א-מיניות יהיה רק אחד מהם.
וסביר להניח שאם כל אחד מאיתנו ירשום את 10 הדברים שהוא מצא אנחנו נתחיל להתווקח על הסעיפים - כי יהיה משהו שיחשוב שאחד הדברים ברשימה של מישהו אחר אינם באמת לא צריך להיות מקובל מאליו.

אוקיי, בהקשרים של מיניות

גייז מקובל, לסביות, טרנסג'נדיות, דראג, קוקסינליות.. אני לא אומרת "מקובל מקובל".. אבל בכל אחד מהדברים האלה קיימת מיניות. ולכל הרשימה הזאת יש יותר שייכות והכרה חברתית מאשר א-מיניות.
כלומר נטיה לחוסר מיניות בכלל נראה לאנשים כמו הדבר הכי לא מתקבל על הדעת, מבינה?

orald

New member
טרנסיות. לא קוקסינליות, בבקשה.

קוקסינל=שם במה של בדרנית טרנסית צרפתייה שהשתרש ככינוי גנאי כולל(ובעברית אף נשמע כבעל מגדר זכרי, ועל כן עוד יותר טרנספובי) לכלל הטרנסיות וכולל בתוכו גם את עצם הדחייה והשנאה לקהילה הטרנסית וגם ההנחה שכולנו בדרניות מסוג כזה או "אחר", בדיוק כמו ש"ליידי בויס" זה מונח מתיירות המין של תאילנד, ושלל כינויים מעולם הפורנו.

ומקובל...טיפה רחוק מהמציאות, ממש טיפה. ידוע שיש כזה דבר, תועבה שכזו, גברים שמתחזים לנשים וכו', אבל מקובל? לא ממש ,גם לא על רבים מה"קהילה" הגאה חסרת הקהילתיות.

אם היה מקובל לא הייתי מפוטרת, חוששת לעבודתי הנוכחית וחווה ניסיון רצח.

למעלה