אני לא אשם, בחיי

• פותח הנושא neoM
  • פורסם בתאריך

neoM

New member
וזה כמובן

כאשר מניחים שהצגה היא "כלום". אבל אפילו גופמן עובד קשה כדי לייצר את הייצוג של דמותו. ייצור "הצגה" הוא סוג של הרכבה ולא של פירוק. גם אם ההרכבה מבוססת על דקונסטרוקציה של איזה שלם לפרגמנטים שלא מתקשרים לשום דבר. (פומו- אלא מה), כך שאין אפילו שלם. בעצם, פירוק יכול להתקיים רק כאשר יש שלם או משהו שאפשר לפרק.(כלומר, אפילו בפיזיקה כאשר מתעסקים עם חלקיקים, החלקיק הוא סוג של שלם, לא?!) כנגד איזה שלם יוצא הפירוק של גופמן הווירטואלי דכאן? אם אזכיר את גורביץ´ וסוג של הרצאות שהוא נותן על הפומו, בהן הוא מקרין תמונות העוסקות במשחקי "ג´נדר" - הרי הפומו עליו הוא דן או אותו מרצה עוסק בדה-קונסטרוקציה של שלם חברתי-תרבותי-פוליטי. אם הפומו הוא תגובה ל-מודרניזם אין הוא יכול להתחמק מהתייחסות ל"נושאים הגדולים" של המודרניזם.

אמק

New member
אתה טועה

כל מעשה פומו עקרונית חייב לחמוק מנושאים "גדולים" ,שאחרת חבל על הזמן. זה מצב כזה שאולי יש לו הסבר פסיכולוגי.

neoM

New member
אתה בטוח שאיננו בדרך

לויכוח על סמנטיקה.. כלומר "חמיקה מ..." איננה סוג של "לא יכול להתחמק מ..."

אלי 00

New member
אני חש לא נוח

מן המונחים שאתה משתמש לטיעונך. חייב - אני לא חייב לך שום דבר! אתה לא חייב לי שום דבר! אף אחד לא חייב לך שום דבר! אתה לא חייב לעצמך שום דבר, הפומו לא חייב לך שום דבר, פומו לא חייב שום דבר לשום דבר! עקרונית - מה כל כך עקרוני בפומו? אתה יכל להביא לי דוגמא לעקרונות פומואים (אני אוהב דוגמאות, אני אוסף דוגמאות). גדולים, גדול - אלי יצפאן הייה אתמול גדולללללללללל, האם אתה טוען שהפומו צריך לחמוק מאלי יצפאן? מעשה - מעשה? מעשה פומו? איך נראה מעשה פומו? האם מעשה אינו עומד בסתירה טנציאלית ודנטאלית לפומו? מה שדווקא אהבתי זה דווקא את מושג החמיקה, מושג גדולללללללללללל. אני רוצה להכריז בזאת על ערך חדש בעולם המושגים שלי - החמיקה. נראה לי שכל בעל הכרה פומואית צריך לאמץ לעצמו את החמיקה בבחינת "והגית בו יומם וליל".

neoM

New member
חמיקה ותשוקה

אני בעיקר מרוצה ממושג ה-תשוקה, שאומנם לא מופיע אצל אמק, אבל מופיע המון בטכסטים פומו-ים או קוואזי פומו-ים.

neoM

New member
איך זה "היינו הך"?

קח למשל את הטקסטים של גופמן שכתובים כאן בפורום לתפארת.. זה פומו זה? זה "כאילו פומו".

אלי 00

New member
זה ברור לי.

אבל איפה יש בנמצא טקסטים שאינם כמו-פומו. שבאמת מתקיימים מחוץ למודרניזם.

אלי 00

New member
חטאתי

השתמשתי במילה "באמת". נו, באמתתת. גם ה"מחוץ", בעייתי. אתה פטור מלענות על שאלתי הנבובה.

neoM

New member
עם ה"באמת" ועם ה"מחוץ"

מתקיימים מליוני טקסטים מחוץ למודרניזם, באמת... כלומר, כל הטקסטים עד המודרניזם.. מה הם חדלו להתקיים? אלא אם כן שאלתך - היכן מייצרים טקסטים במאתיים-שלוש מאות השנים האחרונות שהם מחוץ ל"מודרניזם" ושהם "כמו-פומו" - לא כלכך קשה - קרא קצת את פסיקותיו/דרשותיו של הרבובדיה, או של חכמי דת אחרים..... אתה גם מוזמן לקרוא את ההיסטוריה הציונית כפי שמסופרת לצעירי חב"ד..

אלי 00

New member
מסיבות שאינן ברורות לי

אולי צורך בלתי נשלט להיתחכם, הייתי לא ברור. אני מנסה בעצם לומר, שאין הבדל בין טקסט פומו, לטקסט קווזיפומו. כולם מדברים אותן שטויות חכמות או חוכמה שטותית. נכון, בדבריו של הרבובדיה אני מזהה יותר את השטות מאשר את החכמה. אבל, האונה הפוסטמודרנית שלי טוענת שמבחינה פוסטמודרנית אין כל אשפרות שאין חכמה בטקסטים שייש בהם שטות. העובדה שאיני מזהה את החכמה, זה כנראה בשל האונה המודרנית שלי שממסכת את הפוסטמודרנית.

neoM

New member
את זה תצטרך להוכיח לחברים דכאן

ביני ובינך הויכוח לא יעניין, כי אני מודרניסט חשדן ואתה חושב שפומו זה שטויות.. אז אנחנו מסכימים

neoM

New member
ובמחשבה שניה -

אני לא ממש מסכים אתך עד הסוף...... יש טקסטים פומו-ים מענינים וחשובים מאוד, לדעתי, לפחות.

אלי 00

New member
רגע, רגע רגע

קראתי גם אני טקסטים המוגדרים לפחות על ידי יוצריהם כפו"מים, חלקם היו חכמים ביותר (וזו הזדמנות להודות להוצאת רסלינג על תרומתה לנושא). טענתי היא שהפומ הוא הלך רוח בתוך המודרניזם והשם שלו הוא מכשלתו העיקרית. הלך רוח זה קרוב לליבי. המכשלה השניה - משהו בהלך הרוח הזה, מזמין כתיבה של שטויות וסגידה של כל מיני אופנתיסתים לצדדים האזוטריים ו/או המגוחכים שלו. (יש עוד כמה מכשלות, אבל אני לא מגובש עליהן). לדעתי הטענה המרכזית של הפומו היא כנגד מיתוס הקידמה, טענה זו אני מקבל לחלוטין, אך הפומו לא הצליח להנחילה אפילו בקרב הגרופים שלו. (כשאני אומר מקבל לחלוטין, זו קבלה רציונלית. ריגשית טרם הצלחתי להפטר ממיתוס הקידמה). הטענה השנייה, שאני לא בטוח שהיא ייחודית לפומ - אי יכולת הפרדה בין ההכרה לבין השפה (ושפה במובן הרחב ולא רק השפה הוורבלית). טענה זו אני מקבל לחלוטין (כי היא רציונלית מעצם טבעה וחסרת כל משמעות ריגשית. כך, שלאמר שאני רואה בפומ שטויות, זה לא מדוייק (ומעולם לא טענתי כך). זו לא סיבה שלא אצביע על השטויות הנאמרות בחרדת קודש על ידי מאמיניו.

Gatwork

New member
low blow

I´ll take this message 2 b part of your chivallry fight on behalf of the traveler.

סופר-סופר ניאו!

למה החלפת עוד פעם את רישום השם? ולאן לשלוח לך מסרים? ומה זאת התמונה הזאת ששמת???

neoM

New member
התמונה - להטעות ולבלבל- חחחחחחח

כי נמאס לי מניעו, ואת יודעת שאני חובב ניקים- למרות שכאן אני כל הזמן סביב אותו ניק חחחחח מסרים רק ל- NEOM

למעלה