אני לא אוהב להיות מאלו שמצננים

Avi 120

New member
אני לא אוהב להיות מאלו שמצננים

את ההתלהבות, אבל אין לי ברירה......אמנם השוק עשה מהלך יפה היום וכמו שאמר מקס גם ההתרעות של דוביד היו בזמן ובמקום (בשבוע פקיעה עליה של אחוז שווה הרבה מאוד כסף בקולים), אבל.....להסיק מכאן שהשוק יוצא מהתחום בו היה כלוא בשבועיים האחרונים עדיין מוקדם לדעתי. מספר דברים שלא נראים מעודדים בעיני הם: המחזור היום לא היה משכנע בכלל, יש הצטברות של נרות בימים האחרונים שמסמנים על היפוך מגמה לטווח הקצר, זרימת הכסף לשוק מצביעה יותר על פיזור מניות מאשר על כניסת כסף חכם, מדד תל-טק נתן איתות שלילי ראשון בדמות סגירה מתחת ממוצע 14 שליווה אותו כתמיכה בכל מהלך העליות, מדד התנודתיות שלי מאותת על סיומו של גל העליות הנוכחי (זה שהחל באוגוסט) ויש עוד כמה דברים שאולי אעלה על גרף מאוחר יותר. מסקנתי......הסוחרים היומיים ימשיכו להנות בקרוב, סוחרי המגמה כדאי שיהיו זהירים מאוד בימים הקרובים.

M® Max

New member
בכל מקרה גם יציאה מה 476 ../images/Emo36.gif

אם תתרחש תיתקל בהתנגדות ב 480 וב 485 , חוץ מזה שהשבוע הוא שבוע פקיעה וככזה צריך להיזהר שבעתיים. אני לא חושב שיש מישהו שחושב שפריצה של 476 ויציאה מהתחום הצר תוביל אותנו בטיסה לעבר ה 500 . אבי ,צינון ההתלהבות(אם היא קיימת אצל חלק מהמשתתפים) היתה במקום.

M® Max

New member
אבי, דבר אחד יש לומר לזכות ../images/Emo36.gif

תא 25 היום שאומנם המחזור היה רק 400 מיליון והשוק עלה רק 1% אבל העלייה כולה היתה נטו על קניות של מניות ללא ארביטראז'רים בכלל (הארביטראז'רים אפילו מכרו מספר סלי מעוף במהלך היום) מבחינתי זה יותר שווה מאשר שוק עולה 2% על מחזור של 600 מיליון כאשר רוב הקניות היו ע"י ארביטראז'רים). לפני מספר ימים ציינת שהעובדה שהשוק תיקן מ 466 ל 470 (באותו יום של הפיגוע בתורכיה) רק על ארביטראז'רים זה לא מעודד את הלונגיסטים, באותו הזמן גם אני לא אהבתי את התיקון ההוא אבל היום השוק התנהג כמו ששוק עולה אמור להתנהג = קניית מניות אמיתית.

Avi 120

New member
נכון מקס

היום השוק עלה על קוני מניות ובמחזור נמוך, זה מתישב טוב מאוד עם האינדיקציות שמצביעות על פיזור מניות אותו הזכרתי. אני חושב שרוב הגופים שנכנסים לשוק דרך האופציות מייצגים את הכסף החכם והם לדעתי יושבים בצד המפזר.

menimor

New member
אבי אל תצטער השוק עומד בנקודה

קלאסית להיות בניוטראל,כדי להיות בהתלהבות ברמות הנוכחיות בזמן הנוכחי צריך להיות מהמר לא קטן לא נראה לי שבטווח קצר (חודש עד שלושה)יש מה להרוויח גם אם השוק יעלה עוד מדרגה קטנה הוא יחזור אותה במהירות הבזק

Avi 120

New member
תודה מנימור, אתה מחזק את ידי

במיוחד עקב זוית הראיה שלך את השוק היות ולי אין את היכולת לאמוד את 'שוויו' של השוק מבחינה כלכלית כמו שלך יש.

ג ר ף

New member
מני ואבי

יש דרך לצאת מפוזיציה מבלי להפסיד את פוזיציה ? כלומר , מני - אמרת שבגל הקודם יצאת מוקדם מידי על בסיס הערכות שהשוק ביצע את רוב המהלך כאשר בסופו של דבר השוק רק התחיל את המהלך והמשיך עוד 100 נק'. למה צריך תמיד להעריך מתי הגל ישבר ולא לרכב עליו עד שהוא באמת נשבר ? [ע"י קו תמיכה עולה - ולא תמיד שבירת קו תמיכה עולה מעידה על שבירת הגל אבל זה המינמום]. גם אם הערכותכם צודקות אנני רואה זאת כשיטה יעילה לצאת מפוזיציה [על סמך הערכות כגון מתנדים ,חישובי גלים וכו'] ומני יעיד כמה פעמים יצא מוקדם מפוזיציה.

Avi 120

New member
אהלן גרף

קודם כל, לא אמרתי לצאת מפוזיציה אלא להיות זהיר שבעתיים. מה זה זהיר? שכל אחד יחליט עבור עצמו. אני יכול לתת שתי אפשרויות שונות, לשחקן מגמה, למחזיקי מניות או אופציות: מחזיק מניות יכול למכור חלק מאחזקותיו, למשל מניות שעשו תשואה עודפת. מחזיק אופציות עמוקות יכול למכור אופציות מחוץ לכסף (מרווח). בשני המקרים הפוזיציה עדיין לונג אך החשיפה יורדת.....למה? כי היום השוק מסוכן יותר ממה שהיה לפני חודש/חודשיים/שלושה, לפחות לדעתי.

ג ר ף

New member
אבי

2 דברים: 1. אני דווקא העדיף למכור את המניות שעשו תשואה נמוכה ולהשאר עם אותם אלה שנתנו תשואה עודפת . אני יודע שזה נשמע לא הגיוני ,אבל תמיד שעשתי הפוך קבלתי ירידה חדה בתשואה עקב המשך ביצועים נמוכים של המניות ה"צולעות" והמשך דהירת המניות שמכרתי. 2. כל נסיון שלי בעבר לקחת הגנות בגל עולה ,לצמצם חשיפה וכו' עלו בהפסד כסף או הפסד הפוזיציה וחזרה ברמות גבוהות יותר. 3. לדעתי צריך רק להגיב לשוק ולא לנסות לחזות אותו. "אני יודע שזה קשה כי זה קל..."

menimor

New member
גרף ידידי אני יוצא "מוקדם מפוזיציה

כשיטה . השוק עולה ,השוק יורד ,השוק הולך הצידה, אבל אף פעם הוא לא נגמר אפשר להרוויח בפוזיציה בת חודש וחצי מה ששוק עולה לא יכול לספק ב שנתיים של עליות אז אפשר להכות כל השנה עם פטיש קטן ולגרד פירורים או לבוא פעמיים בשנה עם פטיש של 5 קילו ולשבור את הקיר וביתרת השנה ספורט בידור ונופש אני יודע שאתה חושב שזה נהדר להיות במתח כל השנה מול המחשב אבל יום אחד תבין ששוק המניות הוא רק אמצעי ולא מטרה

ג ר ף

New member
מנימור

תמיד שמח ללמוד ממך. אני מבין [או לפחות חושב שאני מבין...] למה אתה יוצא מהשוק [כל מה שנוגע לנתונים סטטיסטים ורמות סיכון] בדיוק כמו שאני מבין למה אתה נכנס... בכל זאת כמובן שתמיד כדי לחקור אם יש מה לשפר [מבחינתי]... באשר למצב של מסחר תמידי...אין ספק שאתה צודק. סוחר מגמה צריך לסחור רק במגמה ונראה שיש הסכמה שכרגע [נכון להיום] המגמה עדין תקפה. לגבי רמות הסיכון בשוק ,אין ספק שהסיכון גדול ויגדל ככל שהגל יתארך ,אבל זה לא אמור להטריד סוחר מגמה שנכנס לשוק מתי שהיה צריך להכנס ,כך שמזה זמן אני משלב ביחד עם המסחר אירועי ספורט ונופש ... האמת שאני "מת" שהשוק יאותת לי כבר ל... גרף

למעלה