אני לא אוהבת הגה.

אני לא אוהבת הגה.

ביי. סתם,תקשיבו אני אהבלה בכל העניין של לשחרר את ההגה אחרי פניה מצומת רחבה. היום פחדתי לשחרר אותו כדי להתיישר לנתיב ימין וכמעט נכנסתי במונית
אני מרגישה שאם אני משחררת אותו כשהוא כולו לשמאל אז פשוט האוטו יסתובב לי לגמרי לשמאל,המורה אומר לעזוב אותו כדי שהוא יתיישר לימין,וזה מרגיש לי פשוט לא נכון... ואז אני נכנסת במוניות
ואני גם לא מבינה אפעם כמה הגה צריך לתת וכמה לשחרר אותו אחר כך...זה באמת חסר פרופורציות אצלי...דינאק דרך אגב, מה עושים כדי להשתדל לא לקלל בשיעורי נהיגה ? אני מוצאת את עצמי נושכת את השפתיים כדיי לא להשחיל איזה " כוססאמק" כל פעם שיש לי טעות.

miracle16

New member
הייתה לי את הבעיה הזאת בשיעורים

הראשונים (מה גם שפעם אחת המורה אמר לי לשחרר את הידיים אחרי הפנייה והרמתי אותם לגמרי ועזבתי את ההגה והמורה שלי חטף חום רצה להרוג אותי) התשובה שלי אליך היא מעצבנת.. זה פשוט דורש נסיון היו לי את אותם הבעיות שלך היו בהתחלה.. היום לא מעירים לי בכלל על הגה וזה מרגיש לי טבעי ופשוט זה פשוט לוקח זמן ונסיון

אמ

אז, אני שמחה שאת אומר שזה השתפר אצלך ומקווה שזה גם ישתפר אצלי זה השתפר רק בגלל הזמן או שהיה משו בסיסי שכנראה לא הבנת...?

miracle16

New member
לא אין פה עניין של הבנה..

יש פה פשוט עניין של תרגול ואימון (וגם אמון) ברגע שאת מבינה שכשאת משחררת את האצבעות ההגה יחזור לנקודת ההתחלה מאז כבר יש לך רק עניין של אימון וואו כמה שהיה לי קשה בהתחלה עם הסיבוב של ההגה.. והיום זה הולך לי חלק (מקווה שימשיך ככה) זה קרה די בפתאומיות אגב אבל פתאום הצלחתי להשתלט על ההגה תני לעצמך צ'אנס.. איזה שיעור את?

miracle16

New member
אוי אוי יהיה בסדר..

זה כלום.. פשוט תרגעי ותבקשי מהמורה שלך שיקח אותך להרבה כיכרות וכאלה

Freemee

New member
בדיוק

גם אותי המורה לקח איזה שיעור אחד למגרש חניה ופשוט עשינו ימינה, שמאלה, ימינה, ימינה, שמאלה, שמאלה (זה עם השעון
)

חח איזה ערסית

סתם... אמממ קודם כל בלי לחץ... תכנסי לאוטו ותהייה רגוע ומשהמורה אומר תעשי גם אם זה לא נראה לך תעשי מקסימום זה אחריותו... בשיעורים הראשונים משהמורה מסביר זה הבסיס להכל.. וכן יש כאלה שהולך להם על הכביש יותר טוב ויש כאלה שהולך להם פחות טוב... העיקר שבסוף כל ידעו לנהוג ויוציאו רשיון רק בלי לחץ מותק

אם זה כל כך דורש..

תבקשי מהמורה אם את יכולה לשחרר כמה מילים כאלה בדרך.. למרות שלא נראה לי שזה יתאים לו חוץ מזה בטסט חבל על הזמן אם מילה כזאת יוצאת לך מהפה! בהצלחה

חחח אני לא כזאת בהמה=]

לא הוצאתי מהפה שלי אפילו התחלה של סס..,זה פשוט תמיד עומד לי על קצה הלשון ומאיים להשתחרר=]

אם תרגישי חופשיה תהנגי כמו חופשייה

ותנהגי טובב חחח לנהוג חופשי = לנהוג לבוש מינימלי
חחחח אל תקחי אותי רציני

adidas88

New member
חחח מכירה

אני רק בנהיגה נעשית עצבנית.. בכלל בטסט הפנימי שלי באתי לקלל וגם לצחוק על מישהו (המורה שלי תמיד צחק על אנשים מוזרים) ופתאום אני קולטת שזה לא המורה שלי אז זה קצת השתיק אותי
זה כולה 20 דק' לא יותר (בד"כ) תתאפקי
בהצלחה

עוד מישהו יכול לעזור לי בדבר ההגה?

אולי מישהו גם נתקל בבעיה הזאת ? -ואם כן כיצד הוא התגבר עליה? והאם מישהו מנוסה יכול להסביר לי כיצד ההגה פועל מבחינה מכנית בשילוב של פניות ? זה עשויי יעזור לי להבין לאן ההגה יקח את המכונית כשאני אשחרר אותו מפניה...או אולי זה יעזור לי להבין משהוא אחר שכנראה מקשה עליי...

G e o r g i a

New member
../images/Emo73.gifגם לי הייתה את הבעיה הזאת

ואפילו די הרבה זמן (זאת אומרת, לא רק בשיעורים הכי ראשונים). המורה שלי אמר לי שאני לא סומכת על ההגה. חחחח אני לא יודעת להסביר לך בדיוק באיזה רגע עוזבים. את זה תשאלי את המורה. אבל בעיקרון זה די בא ממך... ו... כשאת פונה, ברגע (ואפילו שניונת לפני) שאת כבר די ישרה בנתיב שלך, תעזבי את ההגה (אז הגלגלים גם מתיישרים והאוטו נוסע ישר). יש להגה נקודת אמצע שבה הוא נשאר תמיד (כל עוד לא מסובבים אותו כמובן), ולשם הוא חוזר. תסמכי על זה.

moshe alfasi

New member
עשית לי את היום ../images/Emo6.gif

בקשר להגה, עניין של הרגשה, מהשיעור הראשון היה לי את זה, ולא פחדתי לשחרר את ההגה בכלל, וזה עבד אצלי אוטומטית. בקשר ל"כוססאמק", הרגת אותי
בדוגרי אני משתדל שלא, פעם אחת יצא "סססססססססססססססססס" אבל זה לא המשיך, אבל היה כ"כ קרוב
מצחיקה לגמרי, תודה על ההודעה

NewUser4

New member
מכיוון שאת לא רגילה לזה

הדבר היחיד שיעזור הוא תרגול ונסיון. לאחר כמה שיעורים בהם תבצעי מספיק פניות את כבר תתחילי להתרגל. בינתיים, תסמכי על המורה שלך ואל תדאגי לזה שתעשי תאונה, שהרי המורה שם והוא ימנע כל מצב מסוכן ע"י שליטה על ההגה. עשי את מה שהוא אומר, ולאחר כמה פעמים תתרגלי לזה וזה כבר ייכנס להרגל.

תות15

New member
ההגה אשם!!

סתם נו.. הממ כמה טיפים קודם כל בקשר לכמה לסובב את ההגה בכל פנייה- זה באמת עניין של תרגול. אני ימני ובשיעורים הראשונים הרגשתי ממש לא נוח לסובב ימינה.. כי אף פעם לא ידעתי כמה לסובב עם שמאל אבל לאט לאט את תתרגלי לאוטו ותדעי כבר אוטומטית כמה את צריכה לסובב לפני כל פנייה. בשביל התחלה פשוט תעשי את הפניות יותר לאט.. בקשר לטראומה עם ההגה- קודם כל את צריכה להבין שכשאת עוזבת את ההגה הוא תמייייד נשאר ישר. זה הדבר הראשון שהמורה שלי עבד איתי עליו. קיצר, תמיד אחרי פנייה שימי קצת גז ואז ההגה יחזור יותר מהר לאמצע, ובינתיים תניחי בעדינות את האצבעות על ההגה ככה שהן רק ירגישו אותו חוזר ותוכלי לסובב אותו במידה ויקרה משהו, אבל תני לו לחזור לבד.. הממ בקשר לקללות.. לוידע תחיי עם זה או משו
מקווה שעזרתי
עדי

למעלה