אני כ"כ פגועה!!!

אני כ"כ פגועה!!!

שלום לכולכם, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון... שמי קרן ואני בת 22. אתמול חגגתי את יום הולדתי. יש לי אח אחד גדול, בן 26 וחצי שהתחתן לפני שלושה חודשים עם בחורה שהוא יצא איתה במשך 4 שנים. בהתחלה - מאוד חיבבתי אותה, נראתה לי טיפוס אמין, לבבית אוהבת וכובשת. לאט לאט, התחלתי לקרוא בין השורות ולראות דברים שאחי העיוור כ"כ פשוט לא ראה אך לא אמרתי דבר. במשך הזמן, עוד כשהם היו חברים - ההורים שלי התחילו לשים לב לכמה הבחורה הזו מניפולטיבית, נצלנית, שתלטנית - אחת כזו שאומרת תמיד את המילה האחרונה, ה"גבר" בבית. ראינו במשך הזמן, איך אחי הופך להיות שפוט, כלבלב שעושה כל מה שאומרים לו כמו "אל תאכל עכשיו" והוא פשוט לא אוכל גם כשהוא רעב. (מקרה אמיתי...נקרע לי הלב כשראיתי את זה במו עיניי) כשחלף לו הזמן, כל הזמן אמרתי לעצמי ולהורים שלי.."טוב נו, היא כזו, והוא אוהב אותה - בואו ננסה להבליג, להתחבב האחד על השני ולהתסדר יחדיו. ואז אחי החליט להתחתן איתה. כ"כ שמחתי בשבילו, ובחיי - לא היתה מאושרת ממני. אבל ידעתי בסתר ליבי שמגיע לו יותר טוב. הוא בחור עם לב של זהב, כ"כ עדין ורך, הגבר המושלם, גם מבחינת מראה. אחי ביקש את עזרתי בהצעת הנישואין והסכמתי מכל הלב. מיד החלנו לגבש עמדות ולתכנן את ההצעה. מה אומר לכם? יצא מוצלח ביותר. בחתונה עצמה - הדברים התנהלו עם המשפחה הכ"כ זוועתית שלה בצורה מגעילה. הם לא הסכימו לשלם שקל על החתונה ואמרו לאבא שלי..."יש לך כסף- תשלם אתה. בשביל מה אתה צריך את הכסף שלי?" בעוד שהאבא החצוף שלה רצה חתונה גדולה, באולם יוקרתי ועם דיי הרבה אורחים. הם גם לא הסכימו לקנות לה שמלת כלה והכריחו את אחי לקנות לה את השמלה ולשלם על הסלון כלות.בכל מקרה - הם התחתנו, הרוחות מעט נרגעו ועברנו את זה בשלום. אבל את זה נעזוב רגע בצד. כל זה היה רקע. בשבוע שעבר - היא חגגה את יום הולדתה. ואני חיפשתי במשך שבועיים כמו מטורפת מתנת יום הולדת נחמדת שתתאים לה. בסופו של דבר קניתי לה חמאת גוף יוקרתית וסבון נוזלי של חברה מאוד יקרה בארץ . סט שעלה לי לא פחות מ- 150 ש"ח. כאשר חגגנו לי את היומולדת בשבוע שעבר(מפאת חוסר זמן לעשות זאת השבוע) במסעדה עם הוריי - היא סירבה לבוא. פשוט סירבה. "לא התחשק לה". אז גם אחי לא בא. כמובן. ועל זה סלחתי. לא נורא. לא כולם אוהבים מפגשים משפחתיים. אתמול - כאשר חגגתי את יום הולדתי היא הגיעה עם אחי אלינו הביתה. אחי שיגע אותי במשך יומיים שאיהיה בבית כי הם רוצים לבוא לאחל לי מזל טוב ולהביא לי את המתנה. שמחתי מאוד וחיכיתי להם. אתמול כאשר הם באו, הם הגישו לי שקית של סופר-פארם. חייכתי ואמרתי לעצמי "הו מצויין! סופר פארם" ובאמת שמחתי. מצאתי שם בושם, לא עטוף (אלא רק בעטיפה השקופה הניילון הדקה המקורית שבאה עם הבושם"), ללא פתק החלפה. פשוט בושם בתוך שקית של סופר פארם. אחי היקר אמר לי :"מצטער, לא הספקתי לעטוף". ואני לתומי חשבתי בליבי "איך לא הספקת לעטוף? הרי בסופר פארם לא משחררים אותך כמעט אף פעם כשאתה קונה בושם ללא עטיפת מתנה."לא חשוב נעזוב את זה. אמרתי "תודה" באמת מכל הלב לשניהם עם חיוך אמיתי. היום הלכתי לסופר פארם להריח את הבושם (כי לא הכרתי אותו) לפני שאני פותחת אותו. (למרות שלא היה פתק החלפה). המוכרת מיד אמרה לי"איפה פתק ההחלפה"? ואני לא ידעתי לענות לה. כשהרחתי את הבושם - הוא הריח ממש כמו ספריי של שירותים (אבל על טעם וריח אין מה להתכווח כמובן), וכששאלתי לגבי מחירו כדי שאדע מה אוכל לקחת אחר במחיר שלו - נאמר לי 60 ש"ח. אין לכם מושג כמה התביישתי, ולא בגלל המחיר. אלא בגלל שהבנתי בדיעבד שהם לא באמת קנו לי את הבושם, אלא שגיסתי קיבלה אותו ליום הולדתה שחל שבוע לפניי - שמרה את השקית של הסופר פארם פשוט הכניסה אותו פנימה והעניקה לי את מתנת יום הולדתי כאילו אין מחר. (אם הם באמת היו קונים לי איתו - הוא היה עטוף, והיה שם פתק החלפה, הלא כן?!) בקיצור, לקחתי את הרגליים שלי כמו שבאתי ונעלמתי מהסופר פארם ונשארתי עם עלבון גדול בלב. זה כ"כ מעליב. באמת. אז נכון שאומרים "המתנה היא לא העיקר, העיקר הכוונה". נכון. מסכימה עם זה לגמרי. אבל מפה ועד לתת לי בושם בריח שירותים ללא אריזה וללא אופציה להחלפה? כ"כ מעליב אותי שהיא חשבה שאבלע את זה. אבל לא. לא בלעתי. עכשיו תגידו לי אתם, מה הייתם עושים במקומי? (לדבר על זה איתה - בטוח לא דבר, זה לא מכובד)

אני הייתי עוברת על זה לסדר היום.

היא חלק מהמשפחה שלך. זה האופי שלה, וזה מה שאוהב אחיך. כל זה נתון. את המשיכי להיות את, למצות ולהנות מחייך, ולהשתדל ולקבל כל דבר בפרופפפוורצייה המתאימה. רוצה סיפורן על מתנות? כשאנחנו התחתנו באחת המתנות מצאנו פתק כמקובל. אלא מה? בפתק היתה ברכת מזל טוב לזוג הקודם שקיבל את המתנה ושכח להחליף.... ואנחנו צחקנו. כמה צחקנו. עד היום אנחנו צוחקים כשאנחנו נזכרים...

צודקת אבל את יודעת מה?

זו לא המתנה שמעליבה אותי כמו החוסר איכפתיות שלה. כל התקרבות מצידי שאני מנסה כדי ליצור אתה טיב יחסים כלשהו...היא בורחת...

זו היא. וזו את. וזה המצב. בקיצור

זה מה יש וצריך ללמוד לחוית עם זה, להנות ולקוות...

אוי ואבוי!!! חח איזו פאדיחה

זה באמת מצחיק
בחתונה של אחי - אחי התחתן בגן אירועים גדול המכיל שני אולמות ושני חצרות ובשניהם היו אירועים, כלומר : האירוע של אחי באולם אחד, ובת מצווה באולם השני. בספירת הצ'יקים מצאנו 3 מעטפות שבכלל יועדו לילדה שחגגת את בת המצווה. זה היה קטע מוזר...

גלבועא

New member
המלצה חמה

אל תגררי את עצמך לפינות שבהן את "הקורבן". נתחיל בכך שזו אשת אחיך, הבחירה שלו, והוא התחתן אתה לא את. כל סיפור התשלום לחתונה, אם אביך הסכים זו בעיה של אביך לא שלך. הפכת את אחיך למסכן, הפכת את גיסתך למפלצת וגם את הפכת ל"מסכנה" בגללה [סיפור המתנה ליום ההולדת. מאיפה את יודעת שזו החלטה שלה ולא של אחיך?] בקיצור, אם היא לא מוצאת חן בעינייך נתקי מגע ממנה. תדאגי שתפגשו רק בהקשרים הכרחיים, ואם אחיך ישאל תאמרי לו את מה שאת חושבת. [לי נראה שזה יעצבן אותו , אבל במקום לדגור על כעסים תני להם להתאורר].

קודם כל מותר לך להיפגע - אבל למה לך?

למה לך להרגיש שהיא יכולה לשלוט ברגשות שלך? למה לך לתת לה קרקע פוריה למניפולציות שלה? זו היא - וככה את צריכה לקבל אותה. ואם אינך רוצה - וזו זכותך, כי לא את בחרת בה, תתעלמי מכל מה שהיא עושה או אומרת לגבייך. נתנה לך מתנה? תודה שלום, ממשיכים הלאה.ב60 ש"ח אפשר ליקנות דברים אחרים בסופר פארם. (מקסימום ביום הולדתה הבא תקני מתנה ב50 ש"ח או תגידי לה - בגלל שיום ההולדת שלנו קרוב - אל תיקני לי מתנה ואני לא אקנה לך , כל אחת תקנה לעצמה מתנה "מטעם" השניה וככה תפנקי את עצמך בכסף שהתכוונת להשקיע במתנה שלה).

מאוד מבינה אותך

את "נשמעת" אדם מאוד חם ומשפחתי וחשבת שאחיך יתחתן עם בחורה שתוכלי להות איתה ביחסים טובים ומעבר לכך. והמציאות תפחה על פנייך. אין מה לעשות. זאת את, זאת היא אבל היא הבחירה של אחיך. כל שנותר לך הוא לקבל אותה כפי שהיא ופשוט אם אינה מתאימה לך נתקי מגע ביום יום, ותשארי עם המפגשים ה"הכרחיים". אל תפתחי ציפיות כי גודל האכזבה כגודל הציפייה.

m i t a l y

New member
מצטרפת לתגובות של עמיתיי

ומוסיפה וחוזרת. את לא בחרת אותה ואת לא חייבת לאהוב אותה. אם יחסיך עם אחיך מספיק קרובים, את יכולה לפתוח את רגשותיך איתו בניסיון "לעשות משהו", לשפר... מעבר לכך, כגודל הציפיות, כך גודל האכזבות (או בסגנון אחר - ציפיות זה למיטות בלבד...), אל תתני לה, אל תצפי ממנה, וכך גם לא תתאכזבי. מקווה שאת איתנו, קוראת את הנכתב לך ותחזרי לענות...

איתכם כל הזמן

ומקבלת את מה שכתבת לי מתוך הבנה כי הינכם אנשים בוגרים ומנוסים. "אין חכם כבעל הניסיון" = זה בדיוק המשפט המתאים פה. לכן אבליג כפי שאמרתם ופשוט אפסיק לנסות ליצור איתה מגע בכל פעם מחדש בתקווה שמשהו טוב יצא מזה. תודה לכולכם, אתם פורום מקסים. (זו פעם ראשונה שאני כותבת פה)
שלכם, אני.

איזה כיף../images/Emo24.gif

תודה! לקבלת פנים חמה שכזו לא ציפיתי אני ממש מופתעת.

אז אחרי שהורדתי הילוך..עם גיסתי:

ההילוך שוב חזר לו. היום בערב היו פה אחי וגיסתי. היה לי איזשהו וויכוח ממש לא גדול עם אחי בחדר לגבי איזשהו חפץ שלו שלא החזרתי לו בזמן. בסופו של דבר הבעיה נפתרה וזה הכל. לאחר כשעתיים בערך, גיסתי פנתה אליי ליד הוריי ושאלה: "למה את צעקת על בעלי?! באיזו זכות?! למה רבת איתו?!" ואני אמרתי לה בצורה יפה .."אני מבקשת ממך שלא להתערב בנושאים שלא קשורים לך. יש דברים שהם ביני לבין אחי וטו לא". והיא המשיכה להתגרות בי.."מה פתאום, מה שקשור בבעלי קשור בי ואני צריכה לדעת הכל!" אמרתי לה.."למה את עושה את זה? הכלח בסדר, התכווחנו קצת והכל בסדר". והיא המשיכה...ואז כבר התחלתי להתעצבן. למרות שביקשתי ממנה פעמיים שלא להתערב היא המשיכה להתגרות בי...ואחי ישב שם כמו טמבל לידה ושתק. הסכים עם כל מילה שלה. הרי הוא כלבלב עם הזנב בין הרגליים כשהוא לידה. אז אמרתי לו..."ככה זה יהיה מעכשיו? כל מה שאספר לך ואדבר איתך יעבור אליה?" והוא אמר לי "כן, ככה זה יהיה היא תדע הכל". אז אמרתי לו.."אין בעיה, יותר לא אתעייץ איתך בדברים ולא אספר לך שום דבר. אם כל דבר מועבר אליה...אז תודה רבה לך, אני מוותרת". והיא המשיכה להתגרות בי...והמשיכה והמכישה...ואמרתי לה.."למה את עושה את זה?! למה את מחממת את האווירה סתם?!" היא ישבה וצחקה לי בפנים...ואמרה.."אל תצעקי על בעלי!!!" ואבא שלי..ברגע שראה שאוטוטו הכל יוצא החוצה..כל מה שצברתי במשך 4 שנים עומד לצאת החוצה הוא סתם לי את הפה. פשוט סתם לי את הפה לידה. והיא ישבה וחייכה אליי בחיוך מנצח והמשיכה...ואני לאט לאט העלתי את הטונים עד שלקחתי את עצמי לפני שיהיה פה פיצוץ גדול והלכתי לחדר. אבא שלי פשוט בגד בי. אין לכם מושג כמה נפגעתי. הרי אל מי אבא שלי רץ אליי ומספר כמה היא מתאכזרת לאחי?! למי מספר כמה היא מניפולטיבית ושהוא לא יודע כבר מה לעשות מרוב רחמים לאח שלי?! למי?! כ"כ הרבה דברים השאלתי לה עד היום, מנעליים ועד תחתונים. והא גם לקחה ממני משהו לפני שבועיים והחזירה לי רק היום. אז מה?! אז אמרתי משהו?! אני פשוט המומה אני אומרת לכם. היא כ"כ פגעה בי. וגם אחי. במיוחד. היא אורחת בבית הזה ! איך היא מרשה לעצמה לעורר כאן כאלה מריבות?! היא בסך הכל אורחת בבית כזה! אחרי שהם הלכו, אמרתי להורים שלי...ואמא שלי היחידה שישבה כאן ולא אמרה מילה...שאני נשבעת להם שבפעם הבאה שהיא כאן - עדיף שלא איהיה כאן אחרת יהיה פיצוץ מאוד גדול בבית הזה. נשבעתי. אז נכון שיש בזה פן ילדותי ואולי אפסיד בכך לראות את אח שלי - אבל הוא במילא לא מוכן לשמור איתי על שום יחסים אז לא הפסדתי פה עולם ומלואו. זהו. כך זה נגמר. עדיף שלא אראה אותה בשנה הקרובה אחרת כל הכביסה המלוכלכלת תיצא החוצה וכל מה שאגרתי במשך ה- 4 שנים האחרונות גם. היא כזו חצופה.

m i t a l y

New member
../images/Emo91.gif

פתחי שרשור חדש עם תגובתך כדי שכולם יוכלו להתייחס (השרשור כבר לא קופץ).

גלבועא

New member
קראתי את דברייך

וכמוך התמלאתי בזעם על גיסתך, חסרת התרבות וחסרת החנוך. אבל "שיחקת לה" לידיים מצויין, כי היא "קוראת אותך" ויודעת איך לתמרן אותך לפינות הקשות ביותר. ברור שהיא מנהלת מאבק כוח אתך על הורייך, וסביר להניח שהורייך בשלב הזה לא יתמכו בך כדי לא לפגוע באחיך. את מבחינתם אמורה להבין את השיקולים שלהם, אבל את לא משוחחת אתם, מה שעשית - ושוב אין בי רצון לפגוע בך, להעליב אותך, לנזוף בך - בחרת לנקוט עמדה ולהיות צד במאבק, כלומר הורייך בשלב הזה נקרעים בין אחיך לבינך. הדרך הנכונה לסיים את המשבר הזה היא: א. לארגן שיחה בלי כעסים ובלי צעקות בינך לבין הורייך. בשיחה חובה להעלות את כל הכעסים שלך ושלהם גם - ושוב בלי צעקות ובלי איומים ובלי לטפס על עצים גבוהים. זו תהיה שיחה לא קלה. יתכן שתצטרכו להפסיק ולחדש אותה, אבל אם את מעונינת בשיקום המשפחה, בעזרה להורייך תצטרכי לוותר על כל הקטע הרגשי לגמרי ולחשוב ולפתור רק באמצעות ההיגיון ובאמצעות הקשבה להורים שלך. ב. לברר בינך לבינך על איזה יבלות גיסתך דורכת אצלך. זה אפילו יותר קשה מהשיחה עם ההורים, כי כאן את צריכה לבדוק את עצמך למולה, ולנסות באמצעות ההתנהגות שלה להבין את עצמך, להבין מה מניע אותך. זה אגב את יכולה לעשות עם חברה טובה מאוד שלך. [תעשו "משחק תפקידים" היא תהיה את ואת תהיי גיסתך. מהר מאוד תגלי כל מיני דברים על עצמך] ג. את חייבת להחליט מה חשוב לך יותר, הקשרים עם אחיך או את ועצמך. עפ"י ההחלטה הזו תפעלי, אבל אף פעם לא בכעס. אני חייב לומר לך, שלדעתי גיסתך פועלת כמו אדם מפוחד, שמרגיש שהמקום שלו מוטל בספק, שלא אוהבים אותו, שדוחים אותו. יש אנשים שבמצב כזה מנסים לשנות את ההתנהגות, מבררים, ויש אחרים כמו גיסתך, שמוציאים את כל הקוצים שלהם החוצה, ועסוקים בפגיעה בזולת וכך ל"מצב את עצמם". היא בכל מקרה המפסידה הגדולה ב"מלחמה" שהיא בחרה לנהל בגלל הפחד העמוק שלה מדחייה.

למעלה