אני כמעט מיואשת

אני כמעט מיואשת

סיפרתי כאן לפני כמה זמן שאני סובלת מדלקת בתריסריון. ובכן, בזמן האחרון המצב כנראה החמיר וחזרה התקופה שכמעט כל דבר שאני אוכלת גורם לי לכאבי בטן, בחילות ועוד "צרות". אי לכך התחלתי לקחת אומפרדקס. (ניסיתי להמנע מכך אבל כרגע ממש אין ברירה). אבל בנוסף לאומפרדקס אני גם לוקחת אלטרוקסין בבוקר וכזכור גם תוסף ברזל. איך כל התרופות האלה אמורות להשתלב ביחד? הבנתי שהאומפרדקס עשוי להפריע לספיגה של הברזל וגם אסור לקחת אותו ביחד עם האלטרוקסין. בכל אופן, איך זה קשור לכאן? אני פשוט חוששת שהאומפרדקס באמת יפריע לספיגה של הברזל ואולי כל עוד אני לוקחת ברזל כתוסף הכל טוב ויפה אבל אני רוצה בסופו של דבר להגיע למצב שאוכל לצרוך ברזל מהתזונה ולא רק מכדורים. ואם אני לוקחת תרופה שעשויה להפריע לספיגת הברזל.. זה קצת בעייתי, לא? בקיצור אני מתחילה כבר לחשוש שהצמחונות שלי לא תחזיק מעמד זמן רב. בזמן האחרון אני יותר בכיוון של טבעונות, ובאמת על חלב אפשר לוותר וכך גם על ביצים אבל אם הספיגה של הברזל מהתזונה נמוכה ובנוסף לזה עכשיו אני לוקחת עוד תרופה שמפריעה לספיגה של הברזל, איך בסופו של דבר אשיג ברזל רק מתזונה צמחית? (אני כמובן מדברת על הזמן שאחרי שאגמור לקחת את הברזל בכדורים, כרגע כאמור בלית ברירה אני ממשיכה לקחת אותם).

נטע

אל תיתיאשי. מהן האפשרויות שלך מבחינה של ללכת לאיש מקצוע שיעשה לך סדר?

למה הכוונה באיש מקצוע?

חשבתי על טיפול נטורופתי אבל המצב הכלכלי שלי לא משהו.. ודיאטנים קליניים בדר"כ לא ממש מבינים בתזונה טבעונית. אני לא רוצה לחיות על תרופות כל החיים ואני יודעת שזה לא חייב להיות ככה אבל מצד שני כרגע האפשרויות שלי די מוגבלות.

יש כמה אופציות טובות

ולא יקרות. דרך קופת חולים (כתבי לי איזה קופת חולים את) אופציה חביבה, שאוכל להציע לך, היא לפנות למכללה לרפואה משלימה (אני ממלציה רק על ברושים, המנחים שם הכי מקצועיים), ולקבל טיפול\יעוץ בקליניקות שלהם. מדובר בעצם בקליניקה לימודית, כלומר את מקבלת טיפול ע"י סטודנט בסטאג', אך יחד עם פיקוח של נטורופתים\אסיסטנטים. יתרון: זול משמעותית (40-50 ש"ח לטיפול), הסטודנט ברוב הזמן נמצא עם מלווה שהוא בעצמו מורה ונטורופת, הקליניקות יפות ונעימות, הטיפול שיוצא הוא מאוד מקצועי (אני טיפלתי שם שהייתי סטודנטית בשנתי האחרונה). חסרון: את לא אחד על אחד עם המטפל, אלא יהיו עוד אנשים בחדר (בן זוג לקליניקה, מורה\נטורופת, לעיתים גם אסיסטנט), לעיתים זה יכול להביך שיש עוד אנשים בחדר. החיסרון הוא זניח לטעמי. אני מבטיחה לך שתיהי מרוצה שירי

לגבי מכללת ברושים

תוכלי לומר לי איך אני מגיעה שם לטיפול? נכנסתי לאתר שלהם אבל ראיתי רק פרטים על לימודים.

יופי

מעולה! מקווה שאכן תקבעי לך פגישה שם. תעשי את כל הבדיקות שנראה לך (במילא הנטורופת\ית תבקש
) ומקווה שתדעי ימים טובים יותר עם הבטן בריאות!

lisa s

New member
לגבי אלטרוקסין וברזל

אני לוקחת את שניהם; אלטרוקסין השכם בבוקר ואיתו מולטי ויטמין (אומניום של סולגאר,שאינו מכיל ברזל ויוד במיוחד לאנשים שמטפלים בתת פעילות בלוטת התריס) וכדי שלא תהיה בעיה, את הברזל אני לוקחת בארוחת הערב. את האומפרדקס את גם לוקחת פעם ביום? אם כן תנסי להרחיק את זה מנטילת הברזל, קחי את זה בבוקר עם אלטרוקסין ואם גם זאת בעיה, אז בצהריים/אחה"צ. נראה שיותר מהכל את צריכה לקבל איזה איבחון רציני ולטפל בדלקת, באותה הזדמנות תדברי עם הרופא על הבעייתיות עם הכדורים, שינסה להנחות אותך.

תודה

התייעצתי בפורום אנדוקרינולוגיה בתפוז, משם אני יודעת שאסור לקחת אומפרדקס ואלטרוקסין ביחד וגם ברזל ואלטרוקסין ביחד יכולים להיות בעיה. (הברזל מפריע לספיגה של האלטרוקסין). בינתיים אני אקח את שלוש התרופות בנפרד זו מזו. מה שכן, בימים האחרונים למרות שלקחתי אומפרדקס עדיין אני סובלת מכאבי בטן אחרי כמעט כל דבר שאני אוכלת. (שזה אחד הסמפטומים של הדלקת). ומה שחשבתי עליו (לא בטוח שזה נכון אבל אולי) זה שאמנם אני לא אוכלת מוצרי חלב אבל הברזל שאני לוקחת מכיל לקטוז. יכול להיות שבעקבות הדלקת פיתחתי רגישות ללקטוז. שוב, אני לא יודעת, כי אני טבעונית בקושי חודש ולפני כן לא הייתה לי בעיה עם מוצרי חלב אבל העובדה היא שבאופן כללי אני מרגישה החמרה בתקופה האחרונה. כך שגם בגלל זה וגם בשביל הטבעונות אני חושבת שאחרי שאסיים את הברזל הזה (עוד 4-5 ימים) אחליף אותו בברזל של סולגאר.

lisa s

New member
את בטוחה שזה מה שיש לך?

כדאי לך לקבל חוות דעת שניה ואף שלישית... חשוב שתדעי בדיוק ממה את סובלת, (יש המון סוגי מחלות מעי) ותטפלי בהתאם, ממש לא ברור לי איך אומפרדקס אמור לטפל בדלקת ואיך היא אמורה לעבור בלי טיפול מתאים. קשה לי להאמין שפיתחת רגישות ללקטוז בעקבות נטילת כדורי הברזל, נראה לי שהבעיה היא בחוסר אבחון/טיפול נכון, ולכן מצבך לא משתפר (קחי בחשבון שאני ביולוגית ולא רופאה) ואין סיבה שמצבך לא ישתפר. המלצתי החמה ללכת לרופא גסטרו מומחה ולדרוש בדיקות ותשובות. רפואה שלמה

כן, אני בטוחה

לפני האבחנה אפילו לא ידעתי מה זה תריסריון ומה זה דלקת בתריסריון. לפני כ-3 שנים עשיתי בדיקת גסטרו וזאת הייתה האבחנה והרופא אמר לי לקחת אומפרדקס באופן קבוע. לא לקחתי את זה כי לא רציתי להיות תלויה בכדורים, סמכתי על התזונה, פשוט נמנעתי מלאכול דברים שעשו לי בעיות. עכשיו כמעט ואין מאכל שלא עושה לי בעיות. והאומפרדקס באמת לא מרפא את הדלקת, הוא רק מקל על הסמפטומים אבל זה מה שיש לרפואה המערבית להציע. זאת גם הסיבה שאני חושבת לפנות לטיפול נטורופתי כי לרפואה הקונוונציונאלית אין פתרונות אמיתיים לדלקת הזאת.

lisa s

New member
הרפואה המערבית מציעה אנטיביוטיקה

ואני הייתי הולכת על זה בשילוב עם פרוביוטיקה (שוב, אני לא רופאה, אז את חייבת להתייעץ עם רופא) וכמובן בתוספת שינוי תזונתי, כפי שאת אכן מנסה לעשות. תראי, זה ממש לא הגיוני שכמעט כל מאכל עושה לך בעיות. הזנחה של בריאות תעלה לך ביוקר בעתיד (מנסיון אישי כאוב) ואני ממש לא חושבת שויתור על צמחונות/טבעונות ישפרו את מצבך, להפך, תזונה צמחית היא דבר נפלא. הדרכה באינטרנט/ספרים לא תמיד מספיקה, בעיקר לא כשיש איזושהי בעיה רפואית ברקע. אני חושבת שגם אם את דחוקה בכסף, כדאי לך להפגש עם נטורופט. הפתרון ששירי המליצה לך הוא ממש, אבל ממש מצוין

תלוי מה הסיבה לדלקת

אנטיביוטיקה נותנים כאשר הסיבה לדלקת היא חיידק ההליקובקטר. לי בזמנו עשו בדיקה לחיידק הזה ואין לי אותו (באותה תקופה שעשיתי את בדיקת הגסטרו) ולכן, כאשר הדלקת לא נגרמת בגלל החיידק, היא נגרמת בגלל עודף חומציות בקיבה ולכן נותנים אומפרדקס. וכן, סביר להניח שהבעיות חזרו כי הזנחתי את הנושא, וגם לא לקחתי אומפרדקס. זה לא היה מרפא את הדלקת אבל זה היה מונע את ההחמרה שלה, מה שכנראה קרה. לכן בכל מקרה אני חושבת שאפנה גם לטיפול נטורופתי.

cwen

New member
יש עוד משהו שאת צריכה לחשוב עליו

הדלקת בתריסריון אובחנה לפני שלוש שנים. יכול להיות שהתפתח לך בינתיים משהו נוסף. לדעתי כדאי לך ללכת שוב לרופא ולו כדי לשלול את האופציה הזו. זה לא מתנגש בכלל עם טיפול נטורופתי, להפך, גם הנטורופת כדאי שיהיו לפניו כמה שיותר נתונים.

חשבתי גם על זה

סביר להניח שבאמת אצטרך לעשות בדיקה נוספת, גם כדי לבדוק מה המצב היום עם הדלקת, האם היא הוחמרה ו/או שבאמת התפתח משהו נוסף. בכל אופן אז, כשהדלקת אובחנה, זה היה כשהייתי בקופת חולים אחרת. אני חושבת שהרופאים בקופה הנוכחית בכלל לא יודעים על הדלקת. אני כמובן אצטרך לפנות לרופא ולהגיד כל מה שאני יודעת, בנוסף לבדיקות שבוודאי אצטרך לעשות.

פצית219

New member
מצטרפת להמלצה לעשות בדיקה נוספת

1. כי לכי תדעי מה השתנה מלפני 3 שנים 2. כי זאת תהיה מעין חוות דעת שניה, ובקטעים הגסטרואנטרולוגיים יש סיכוי גדול (יחסית) לטעויות.

Pלמוני

New member
העמוד הראשי מלא לאחרונה בסיפורים על דלקות..

ראי את כל השירשורים בעמוד. נראה לי שאם יש בעיות חמורות-כדאי לוותר על התזונה הצמחונית,לפחות באופן זמני,עד שלומדים את הנושא באופן יותר מקצועי. נראה לי שצמחונים צריכים טיפול/יעוץ צמוד של דיאטנית פרטית לפחות למשך כשנה בפגישות חודשיות/דו חודשיות.

למעלה