אני כל כך שמחה

זנזיבר

New member
אני כל כך שמחה

שגיליתי את הפורום הזה. איזה כיף לראות שיש עוד אנשים כאן שנמצאים באותו מצב ושתמיד אפשר לשאול שאלות ושאנשים יכולים לתרום כאן באמת ולא רק סתם לשער. אז ככה:עד לפני חודשיים היה לי חבר קנדי וגרנו כאן כשנה וחצי. היכרתי אותו כאן במסגרת ביקור שלו והוא חזר לקנדה אך הקשר חודש לאחר חודשים רבים, ואחרי מספר ביקורים שליושלו, הוא החליט להגיע לכאן. חברי אינו יהודי ולא ידע דבר על החיים בישראל. גרנו ביחד כשנה וחצי והחיים ביחד לא היו פשוטים. חברי לא עשה כל מאמץ ללמוד עברית, הוא התחיל אבל התייאש. תמיד היה לו נוח כי כולם בארץ יודעים אנגלית. בסך הכל היה לנו טוב ביחד אבל החיים לאדם לא יהודי מאוד לא קלים בישראל בלשון המעטה בגלל הרשויות הדתיות המחורבנות כאן (תסלחו לי) וחברי לקח את זה באופן אישי:משרד הפנים, הרשויות (הוא הביא לכאן את מכוניתו והיו עם זה בעיות אח"כ, סיפורים עם ערבויות וכדומה,) בשדה התעופה החקירות הבלתי נגמרות (פעם החזיקו אותו שעתיים וחצי ואפילו שברו לו את המחשב הנייד...). כשהתלוויתי אליו זה היה מהיר אבל כשלא יכולתי זה היה קשה. חברי עבד כאן בהיי טק והרבה מהאנשים דיברו ביניהם עברית ולא עשו מאמץ לשלבו. חברי לשעבר הוא בנאדם מקסים, חברותי מאוד שקל לחבבו אבל פשוט הוא עבד עם אנשים אטומים. הוא צבר פה כמה חברים, משפחתי מאוד אהבה אותו וכן חברי מאוד אהבו אותו. כנ"ל גם משפחתו הקנדית. תמיד ידעתי שאם אחיה איתו אגור גם בקנדה וזה מאוד סיקרן אותי. עד שבשלב מסוים פיטרו את עובדי ההיי טק וחברי נכלל בהם. הוא מצא עבודה בלונדון ועבר לגור שם אחרי מחשבה ארוכה שנמאס לו מישראל והוא הרים ידיים. הוא פשוט היה כל כך אנטי שרק רצה לעוף מפה. גם אני ארזתי את הדברים במחשבה שנהיה ביחד ובו בזמן העליתי את השאלה הרצינית לגבי חתונה. זו לא הפעם הראשונה שהעליתי את הנושא הזה אבל תמיד היינו עסוקים בבעיות היומיומיות שהפריעו למהלך התקין של הקשר. התשובה שקיבלתי לא סיפקה אותי והחלטתי לנתק איתו את הקשר. היה קשה, בכיתי המון אבל אני בסדר עכשיו. הוא התקשר אלי לפני שבוע ואמר לי שהוא רוצה להגיע לישראל לדבר איתי ושהוא אוהב ומתגעגע. להפתעת שנינו הוא אמר לי שהוא מתגעגע לישראל. במאמר מוסגר אציין כי תמיד התפלאתי ונדהמתי לראות כל כך הרבה זוגות מעורבים שחיים בחו"ל בנחת ושאף אחד לא עושה מזה עניין ורק פה - הרשויות נכנסות לנו לתחתונים ולא נותנות לנו לחיות בשקט. קראתי פה את כל מה שכתבתם בכל עמודי הפורום וכל כך הזדהיתי עם השאלות ועם הקשיים. כל הכבוד ליוזמי הפורום. חבל שלא ידעתי עליו קודם וחבל שלא עשינו מפגשים משותפים יחד עם הבני זוג, זה מאוד היה עוזר, העברת מידע, חיזוקים, הרגשת שיתוף וכדומה. לי, בכל מקרה, מאוד חשובים החיזוקים בעניין זה כי כל כך הרבה אנרגיה השקעתי בכל מה שמסביב: תסכולים של בן הזוג,יחס הרשויות וכולי. הוא גם השווה את ישראל לקנדה והרי השוואה זו היא לא הגיונית מלכתחילה כך שהוא היה עוד יותר מתוסכל. אולי אם היינו מתחתנים הסטטוס שלו היה לגמרי אחרת והוא היה מרגיש "שייך". בכל אופן, אני לא יודעת מה יהיה, אם יבוא לארץ וידבר איתי, סבבה. אולי תצא מזה חתונה ואולי נחליט שזה לא זה כי יש עוד הרבה על מה לדבר (איפה נגור, חינוך ילדים ועוד). כן, אני מאוד אוהבת אותו ויש לנו בעיות בתוך הקשר שאנחנו צריכים להתמודד איתם כמו כל זוג (חוץ מהבעיות הנובעות מקשר מעורב) אבל לפעמים אני אומרת ש"מה אני צריכה את זה, אולי אפגוש איזה ישראלי ויהיה יותר קל..." אני בת 30 אוטוטו וחושבת על מערכת יחסים רצינית ללא משחקים. הלוואי שהחיים היו יותר קלים. בכל אופן, שיתפתי אתכם על קצה המזלג ממה שקורות אותי כרגע בחיי. אציין שוב שאני מאוד שמחה שמצאתי פה כתובת. זה נפלא להיות מאוהבים, וזה כיף להכיר תרבות חדשה, ואם פתוחים לעניין זה הכי טוב. רק חבל שמי שיושב בכנסת לא נותן לנו האזרחים להחליט מה שטוב לו. אתם יודעים שאנחנו המדינה הדמוקרטית היחידה בעולם שאין בה נישואים אזרחיים??? ורק היום שמעתי את יו"ר שס שאמר שכל הפיגועים שקורים לנו הם בגלל שאהוד בקר רצה ליזום נישואים אזרחיים,אוטובוסים בשבת וכולי...

Phoebs

New member
קנדי וגם שבדי

שלום שלום! נראה לי שנפגשנו בפורום אחר..כנראה תדעי מי אני.. בכל מקרה שלשום אני והחבר הקנדי נפרדנו אחרי שנה ו-8 חודשים. גרתי בקליפורניה שם נפגשנו בעצם ואחר 4 חודשים עזבתי לקנדה בעיקר בשבילו! יש לי דרכון קנדי כל שלא היתה לי בעיה לעבוד. הוא קנדי-צרפתי עם ראש שונה במנטליות אבל אנחנו דומים באופי יותר מדי כך שנוצרו קונפליקטים וויכוחים שהלכו ראש בראש. בכל מקרה כל השנתיים האלה לא הרבה השתנה- הוא רצה לצאת לבלות עם חברים ולהשתכר ולא רצה אותי שם. איתי רק הלך לקולנוע, מסעדות וסופי שבוע בקאנטרי בבית נופש של המשפחה. ממש משעמם ורפטיבי אבל לזה גם לומדים להתרגל ולהתגמש.. הוא לא הראה את אהבתו ובכל הזמן הזה קנה לי פרחים פעם אחת (כי היה לו יום טוב בעבודה) ובעצם רק הסקס היה מה שהחזיק אותנו וגם רבנו כל הזמן על שטויות. אבל לעזאזל- אהבנו נורא! וגם דיברנו על חתונה וילדים והוא אמר לי שהוא רואה את עצמו נשוי לי. לא היה לי את האומץ לעזוב אותו אבל כל שבוע איימתי עליו שאני אזרוק אותו. אבל זה לא קרה. עד לשבועיים האחרונים שחשבתי המון ודיברתי עם חברות והמשפחה וכולם לא ראו מה אני מוצאת בו.. היה קשה לעשות את הצעד הנכון מה שגם גרנו ביחד מאפריל וכמובן כל דולר עוזר.. אז זהו מקוה שה- 3RD TIME CHARM מכיוון שזהו הקשר השני הרציני והארוך שהיה לי. קודם לכן, גרתי בישראל והיה לי חבר משבדיה במשך שנתיים. בחור מקסים, מדהים וחתיך! אבא שלי עדיין מתגעגע אליו- כאילו איבד בן. אבל אנחנו בקשר והכל טוב. איתו היה מדהים וכיף- אולי כי התראנו כל 3 חודשים למשך 10-30 ימים וזה היה יותר מיוחד מי יודע? והסיבה לסיום הקשר היתה שהוא פתאום פחד מהתחייבות והיה צריך למצוא את עצמו קצת, ומצדי הרגשתי דעיכה והחלטתי לסיים את הקשר ולהשאר ידידים. הוא גם נסע לקליפורניה ונפגשנו כמה פעמים והיה אחלה! הינו מאורסים ותכננו להתחתן והוא אפילו היה מוכן להתגייר (ועשה ברית בגי 21!) -באמת מותק של בחור! אני מתגעגעת אליו לפעמים אבל זה עדיין היה לטובה. אז מקווה לשמור על קשר ידידותי עם הקנדי- הוא לא רוצה לדבר/להפגש עד אפריל.. קצת קשה לי להבין אבל אני יודעת שהזמן יעבור מהר ויחלים את הכאב.

GalGula

New member
היי Phoebs

וברוכה הבאה
אני חייבת לציין שהצלחת קצת לבלבל אותי עם כל הפרטים....
אבל הצלחתי להבין שיש לך מין נטיה שכזאת ליצור קשרים שמוגדרים "מעורבים"... יש לך איזשהו הסבר לכך? או שלדעתך מדובר בצירוף מקרים בלבד?
וזה קצת הזכיר לי משהו: לפני כמה זמן היה כאן שיתוף-פעולה עם עינת הנומרולוגית (ניתן למצוא אותה בפורום נומרולוגיה אגב), ובין היתר חשבנו שאולי היא תמצא מאפיינים וקוים משותפים לכולנו, אולי איזה מספר שמרמז על יכולת תקשור עם השונה והזר, וכו´. ברור שמדובר בנסיון נחמד בלבד אשר לא מתיימר להיות מדעי או שום דבר קרוב לכך. מדובר אחרי הכל בנומרולוגיה - מדע מאד לא מדויק. יחד עם זאת מדובר בעינת שהיא ממש מותק וגם... בהחלט יודעת מה שהיא עושה... סה"כ רעיון נחמד ולא מזיק. אבל ההענות, אז, לא היתה מרובה. אם את, או אחרים כאן בפורום, חושבים שהיו רוצים "לרענן" קצת את השת"פ, אשמח אם תכתבו כאן, ואני אצור קשר עם עינת. תעיינו בקישור המצורף כדי להבין על מה מדובר בדיוק.
שבת שלום

cielo

New member
HEY YOU ../images/Emo13.gif

קראתי את סיפורך .... אני חושבת איך לנסח את הדברים ... אין ספק שאתם אוהבים אחד את השני, וזה כבר הרבה .......
יש לי הרגשה שאת לא היית מרוצה מהמקום שהיה לך בחיים שלו. זה שהוא רצה לצאת עם חברים ולהשתכר זה בסדר, זה מאוד חשוב שלכל אחד מבני הזוג יהיו חיים משלו, דברים שהוא עושה עם חברים שלו וכו´ .... אבל אני מרגישה ממך, שכאילו את ה - FUN והבלאגן, הוא אהב לעשות עם החברים שלו, ואת הדברים הרגועים הוא העדיף לעשות איתך. ומה לעשות גם המין העדין אוהב להשתולל לפעמים
, מגיע לנו לא ? אני מרגישה שהיה לך חסר שהוא יפגין יותר אהבה, כי זה הרי מה שמחזיק אותכם, ומתנה קטנה לפעמים, שהוא יראה לך שאת הכי חשובה בעולם. אני חושבת שהוא לא נתן לך את הבטחון שמערכת יחסים אמורה לתת, כי אני שומעת ממך שכל הזמן איימת עליו תעזבי אותו. אני מבינה ממך, שבסוף כבר לא יכולת והחלטת לחתוך את זה. שנתיים זה הרבה זמן, אני רוצה להגיד לך, שאם אחרי שנתיים הבנת שזה לא זה - כנראה שזה באמת לא זה. אבל אני לא מרגישה שלמה עם עצמי להגיד את זה - חשבו שתסתכלי טוב פנימה ותדעי שבאמת ניסית, בטח שמת לב שזה משהו שאני כל הזמן אומרת
, כי אני מבינה שדי נכנסתם אחד בשני, אני מכירה את זה, תמיד כיף לנצח שרבים
האמת היא, שהכל יוצא לי נורא מבולבל, כי אני נורא מנסה להיזהר בדבריי ולא להישמע ביקורתית, כי אני יודעת כמה מערכת יחסים כזו היא מסובכת ... אז ... אני ממש לא מתכוונת לבקר, אני רק רוצה שיהיה לך טובה ושתדעי שעשית את הדבר הנכון. נשיקות, מקווה שאת בסדר ולא כואב לך שם בלב ... שלי

GalGula

New member
../images/Emo24.gif זנזיבר!

ברוכה הבאה!
הפורום הזה נפתח בדיוק בגלל הצורך האישי שלי להכיר עוד זוגות כמונו, לקבל חיזוקים, מידע בענינים מסוימים מבעלי נסיון, ובמיוחד תחושת השיתוף! היה לי מאד חסר מקום שכזה. אז... הגעת למקום הנכון! אני מקוה שגם את כמו כל מי שכבר כאן (כך לפחות אני מקוה) תרגישי ב
. הסיפור שלך קצת עצוב, אבל עם פוטנציאל לשיפור. נשמח אם תמשיכי לעדכן, לשתף, ספרי לנו מה קורה אתכם נכון לרגע זה. מקוה שכל החלטה שתחליטו לגבי עתיד משותף תהיה לטובה, ותהיה הכי נכונה עבורכם. אחת הבעיות היותר משמעותיות בקשר כזה היא חוסר היכולת של בן/בת הזוג להשתלב במקום זר, בפרט כשמדובר במקום כמו ישראל. כידוע לך חברי היה כאן (עד לפני יומיים
), ובביקורו האחרון הנ"ל נתגלו סימני פאניקה (קלה). הוא נלחץ מדברים כגון הזבל ברחובות, במיוחד באזורים מסוימים בארץ, מזה שאני כל הזמן צועקת בכביש ומקללת את כל החולרות שחותכים אותי וכמעט מעיפים אותי לשוליים במהירות הרבה יותר גבוהה מהמותר, וסתם כאלה שכמעט נכנסים בי, או נוסעים בזיגזג (טוב אני מניחה שאין צורך להמשיך... הבנתם, לא?
). הוא ממש נבהל כי הוא גם לא ממש מבין מה אני אומרת
הוא נלחץ מגודל העיתון של יום שישי, מזה שאני כל הזמן מתווכחת עם נהגי מוניות דבילים, מזה שבכל חור מבקשים ממנו לפתוח את התיק ושואלים אם יש לו אקדח ("מה, מותר אצלכם להסתובב ברחוב עם אקדח????!!!??!"....). הוא נלחץ ממחירי הדירות כאן, ממחירי בעצם כל דבר כאן באופן די גורף... הוא לא מבין איך אחרי כל זאת אני עוד רוצה שהוא יבוא לחיות כאן... מה, אני לא מעדיפה להגיע אליו ולברוח מהמקום המוטרף הזה??? טוב אז הבהרתי לו שלא - אני בכ"ז רוצה שלפחות ננסה להיות כאן (לא שאני מבינה בעצמי למה אני רוצה את זה... אבל אולי בכ"ז יש משהו במקום הזה שמקשה להתנתק ממנו
). אני חושבת שהדבר שגורם לי יותר מכל להרגיש שהקשר שלנו הוא בר-מימוש, היא העובדה שברור לי שלי אישית אין בעיה למצוא את עצמי במקום אחר. קל לי עם שינויים, מה גם שסה"כ מדובר בשינוי לא רע בכלל, ומה גם שאוסטריה נמצאת במרחק 3 שעות טיסה בלבד מישראל, אז לא מדובר בהתנתקות אכזרית מדי. אם לא הייתי יודעת שבמקרה הגרוע ביותר אני איאלץ להגיע לשם, ואם לא הייתי שלמה עם זה, אז לא חושבת שהיה טעם להמשיך בקשר, היות וחברי מאד רוצה לחיות כאן אך מאד לא חד-משמעי, מאד פוחד מזה וקצת פאסיבי לטעמי (אולי אני נסחפת) בנסיונות לחשוב על איך לעשות את המעבר. והוא דוקא נמצא בדיוק בשלב בו יש לו הזדמנות לעשות שינויים... אז על זה שהוא יחיה בישראל לנצח באושר ועושר - אני ממש לא יכולה לבנות... ולגבייך - אני רואה שסה"כ החבר-לשעבר מתגעגע לישראל... מי יודע, אולי גם הוא הפך קצת ישראלי? כי הרי כולנו שונאים את המדינה ומקטרים בכל רגע אפשרי ובוכים על הצרות והבעיות והקשיים ומה לא, אבל כשאנחנו רחוקים - אנחנו מתגעגעגעים....
.

Phoebs

New member
אחלה

תודה רבה על הוולקאם! :)
נשמע מעניין לגבי הנומרולוגיה אני די מעוניינת. אז לא יודעת למה אני תמיד מוצאת את ה"זרים"..אני די מנותקת מהדת ואורח חיים יהודי לא מושך אותי- לא חשוב לי אם הבחור יהודי או לא כל עוד מה שלא יהיה שלא יהיה יותר מדי דתי. אכן שוני תרבותי הוא תמיד בעייתי. כולם כאן חושבים שאני נוהגת כמו משוגעת בייחוד עם התגובות והצעקות כל 2 דקות "step on it!"
. חוץ מזה הצפון אמריקה או כל מקום אחר בעולם- אם מישהו גדל במקום שונה ממכה אז לא חשוב הדת תמיד יהיה שוני תרבותי הקשור לארץ המגורים. החל מדברים כמו סגנון דיבור ונהיגה ועד לראיית העתיד והשקפת עולם. הרבה אנשים כאן חיים את היום יום ואני לעומת זאת חייה בשביל בעתיד. להם חשטב להנות ולבלות במקום לעבוד או ללמוד או להשקיע במערכת יחסים ואני רואה הכל הצורה הפוכה, ולכן דברים לא מסתדרים.
טוב אני הולכת אל חברה מהעבודה לשעבר- חצי ישראלית שהיא כמו אמא שלי כאן ובטח תנסה למצוא לי איזה שידוך.
נקווה שיש אוכל טוב כי לא אכלתי כלום חוץ ממסטיק ושוקולד כבר יומיים.. וסוף סוף הגיעה תחושת רעב קלה. נדבר בקרוב ותודה על הברכות :) יש לך אולי תמונה יחד עם הנסיך?
מה שמו אגב. יש לי תמונות של האקסים..

cielo

New member
ברוכה הבאה עם חיבוק ונשיקה ../images/Emo13.gif

שלום לך זנזיבר יקרה, אני מנסה לכתוב לך כבר כמה שעות וכל פעם - מישהו מועיל להפריע לנו ! בכל אופן, אז ככה : משרד הפנים, אין צורך להרחיב במילים, ממש לא, עדיף לא להוציא אנרגיות על מה שלא שווה, תתרכזי בכם, זה יהיה הרבה יותר בריא. כן ... אני יודעת שקשה להתעלם מהם, אבל פשוט אין ברירה אחרת. לצערי הרב, אנו חיים במדינת דת ואין גם הרבה מה לעשות עם הזה. אל תיתנו להם להשיג את המטרה שלהם, המטרה שלהם, זה לעייף אתכם, שפשוט תרדו מהנושא ... החברה הישראלית - כל ישראלי שתשאלי אותו, יענה לך שאנחנו חברה מאוד פתוחה, מקבלת, חמה וכו ... במציאות הדברים לא ממש כאלו, ואני מבינה מאיפה נובע הסבל שהממי שלך עבר, חוסר סבלנות וסובלנות לשמו. הישראלים לא מתחשבים, לא מדברים אנגלית כדי לעזור לזר, לא מקבלים את הדת של האחר ובכלל את הזוגות המעורבים. אבל ... התמונה היא לא כזו שחורה : צריך לחפש את האנשים שכן מוכנים להתחשב, לדבר לאט, לקבל את השונה והזר, אני למדתי שיש אנשים טובים באמצע בדרך, כן ... קשה למצוא אותם, אבל אם מחפשים טובים - מוצאים ! אני רוצה לכתוב לך כ"כ הרבה, אבל אני לא אשגע אותך יותר מידי ....
מממ .... אני לא מאמינה בכוחות על או משהו כזה, אני די ריאלית, אבל אני מאמינה, מכל הלב, שאם אתם צריכים להיות ביחד - אתם גם תהיו ביחד, גם אם זה יהיה תהליך ארוך, קשה, מפרך, כרוך בפרידות, ריבים, מפחי נפש, מלחמות עם החברה, עם משרד הפנים והשוני שבינכם. אולי זה יישמע מאוד דרמטי, אבל האהבה - היא חזקה, אני לא אהיה ממש נאיבית ואגיד לך שאהבה זה הכל, ושהיא יכולה לפתור הכל, אבל יש לה כוחות, והרבה. מה שלא יהיה - אם תהיו ביחד או לא, חשוב שתדעי שניסית, שעשית הכל, שלא הרמת ידיים כי קשה. הכי חשוב שתהיי שלמה ומאושרת עם עצמך. ואני רואה ששוב פעם מתחילים להטריד אותי, אחזור מאוחר יותר, בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות, נשיקות, שלי

alfiekeren

New member
הוי זנזיבר..

את נשמעת בדיוק כמוני. כן..משרד הפנים חארות של אנשים..סליחה על הביטוי. הייתי שם לפני כמה ימים. וכל פעם מחדש אני מקללת אותם..ומאחלת להם את אותה אטימות לב וחוסר רצון לעזור בכל צעד שיקחו בחיים. אם היית יודעת כמה דמעות של תסכול ירדו לי בגללם. הייתי רוצה להגיד לך שזה נהיה קל יותר אחרי כמה שנים..אבל זה לא. כל עוד אתם לא נשואים זה בעיה. ועכשיו לפי מה שהבנתי המ מקצצים במספר הויזות לעובדים הזרים בישראל בגלל המיתון..אז אני כבר מכינה את עצמי שמתישהו נעזוב. או שנתחתן... כן התסכולים של בן הזוג ידועים...ההשוואה המעצבנת הזו ..אין מה להששות את קנדה או אניגליה לישראל..אלו עולמות שונים לחלוטין. מתסכול הם הופכים לממש אנטי על כל דבר. וזה כל פעם מעצבן מחדש..בא לי להגיד לו - זה מה יש! גם אני לפעמים אומרת לעצמי..עם ישראלי החיים היו הרבה יותר קלים..אבל אחד הדברים שאני אוהבת בו זה שהוא לא מפה.. אבל אני מבינה את התיסכול שלהם. זה פשוט קשה ..גם להם וגם לנו. נכון שבמדינה אין חתונה אזרחית..אבל תמיד אפשר לברוח לקפריסין..אנחנו החלטנו שזה לא זמן טוב..כל עוד לא נרגיש שנינו נוח במקום אחד לא נעשה את זה. בקיצור, חיזוקים תוכלי לקבל מאיתנו ANY TIME ומפגש פורום גם אפשרי...נכון בנות..שלי וגל..??? אז מתי הוא בא??????????????? הרבה הצלחה במפגש..ומחזיקה אצבעות לטבעת... קרן.

למעלה