אני כבר ממש מבולבלת:

u z a

New member
אני כבר ממש מבולבלת:

תראו את מדידות החום שלי... שום הגיון! הסיכוי שהחום מתחיל לעלות היום בגלל ביוץ לא הכי הגיוני, כי (א) אני רק ביו םה- 13, ולא הגיוני שכבר היה ביוץ [המחזורים שלי ארוכים מאוד, ואפילו מדי], ו- (ב), 36.3 זה חום שכבר היה לי החודש כמה פעמים. מישהי יכולה להאיר את עיני? תודה, אוזה.

פּוֹנְג

New member
מהי שעת המדידה הקבועה שלך?

לפיה תתקני את הטמפ' שמדדת ב 9 בבוקר. תורידי 0.05 המעלה על כל חצי שעה של איחור במדידה. זאת אומרת שאם נניח השעה הקבועה בה את מודדת את החום היא 7 בבוקר, את צריכה להוריד מהטמפ' של 25/4 0.2 וזה יתן לך : 36.5. תסתכלי על ההסברים של מעין, כאן. ואז זה הופך את הגרף לכזה שבאמת עדיין לא הייתה בו עלייה טמפ' משמעותית למשך זמן מתמשך. מקווה שזה נשמע לך הגיוני יותר.

m i c h a l y

New member
אוזה יקרה../images/Emo140.gif

ב ד י ו ק השאלה שהיתה לי לפני חודש בערך.... גם אצלי המחזורים ארוכים, וגם אצלי היו בהתחלה מן קפיצות לא מוסברות..... כל ניתור קל הייתי מתחילה לחשוב שאולי זה הרמז לביוץ????? גם אצלי המחזורים ארוכים - אבל כשהגעתי ליום ה20 בלי שום קפיצה משמעותית ממש נלחצתי.... ביום ה23 היתה קפיצה שאי אפשר לפספס או לנתח לא נכון. נראה לי שבמקרה הזה אפשר להגיד שהעלייה בחום שמעידה על ביוץ היא כמו חווית אורגזמה נשית - כזה יגיע תדעי שזה זה. לא שזה איזה כיף גדול עצם העלייה (בניגוד לאורגזמה כמובן
...) אלא שלאחר כל התלבטות על כל 0.2 שהיתה לי - פתאום היתה קפיצה של 0.6 ופשוט ידעתי שזה זה..... אני אנסה לצרף כאן את הגרף (העצוב
) שלי יש לי קצת בעייה במחשב אז אני מקווה שהוא ישתף פעולה... בהצלחה, מיכל.

tooltool

New member
מיכל,מעיין וכל מי שמבינה...../images/Emo101.gif

עם איזה מדחום אתן מודדות? אני מודדת כבר 3 חודשים עם מדחום כספית רגיל (זה מזכוכית) והבעיה היא שאין שהוא מראה מעלה וחצי מעלה (37 , 37.5 ...)ולא 37.4 או 37.31 ... מה עושים? האם רצוי להחליף מדחום? מחכה לתגובות טולטול

מעיןבר

New member
תחליפי מדחום לדיגיטלי

הם בודקים במינימום הבדל של 0.1 מעלות ויש כאלה שאפילו מדייקים עד 0.01 מעלות. היתרון הגדול - מצפצפים כשהמדידה נגמרת.

m i c h a l y

New member
טולטול ואוזה ומעין גם../images/Emo3.gif

קודם כל תודה למעין
חוצמיזה לעניין המדחום - כיוון שעם מדחום כספית קצת הסתבכתי (ובכלל התייאשתי מהשיטה...) עברתי למדחום דיגיטלי- גם מצפצף וגם עם דיוק של שני מקומות אחרי הנקודה.... איזה מדחום - חב' טושיבה דגם ME-171B עלה כ40 שקלים... מקווה שעזרתי, מיכל

מעיןבר

New member
גם לי יש טושיבה

שקניתי פעם מזמן בסופר פארם ומאז אני לא מוצאת אותו שם. איפה אתן קניתן?

m i c h a l y

New member
מצאתי רק אחרי חיפושים רבים

בבית מרקחת בתוך חנות מגה... ופונגי - את כל כך מצחיקה אותי..... בדיוק בגלל שאתמול עצרו אותי שלושה (!!!) נהגים בזה אחר זה לשאול האם אני מרוצה מהרכב שלי.... אז נכון שיש לי רכב קצת חריג, אבל זה כל כך ישראלי לעצור בפקק ולשאול שאלות כאלה.... אז כן, מרוצה מהטושיבה שלי. נוסע 10 ולא צורך הרבה דלק...

מעיןבר

New member
הי אוזה

אכן לא נראה שבייצת ובאמת המדידה שנעשתה ב- 9:00 בבקר חייבת לעבור התאמה לשעה הרגילה (לפי ההסברים שפּוֹנג צרפה. זאת הזדמנות לחזור ולהדגיש - אם אתן מודדות חום יש לעשות זאת כל יום באותה שעה בדיוק אחרי מינימום 3 שעות שינה. מיכלי - קבלי ח"ח - ממש תלמידה מצטיינת, יופי של גרף...

m i c h a l y

New member
מעין, יש לי עוד שאלה

האם הקפיצה בגרף מעידה גם על איכות הביוץ (אם יש כזה דבר????) כשראיתי את הקפיצה נרגעתי, ולא הלכתי לערוך את הבדיקה של הפרוגסטרון... עכשיו אני חושבת לי - מה אם הביוץ לא מתרחש כמו שצריך? האם הגרף מלמד גם על איכות הביוץ? אני מקווה שהחודש הנוכחי לא יהיה לשוא בגלל שלא בדקתי את הפרוג'... מיכל

מעיןבר

New member
אין כזה מושג "איכות הביוץ"

מה שיתכן זה שתהיינה בעיות הורמונליות בשל תפקוד לקוי של הגופיף הצהוב וזה עלול למשל להתבטא בעליית חום קטנה בשל הפרשת פרווגסטרון נמוכה או שלב לוטאלי קצר מדי. אם יש אפשרות לבדוק פרוגסטרון זה מומלץ - תמיד טוב שיש עוד אינדיקציה. אבל זו לא חובה - לי מעולם לא בדקו פרוגסטרון אחרי הביוץ וזה למרות בעיה ידועה של שלב לוטאלי קצר.

u z a

New member
תודה רבה רבה רבה ../images/Emo140.gif

קודם כל תיקנתי את היום הסורר ההוא, והקישור שפונג הביאה הזכיר לי שהיום השעון של בעלי היקר צלצל וצלצל והפריע לי לישון, והדבר היחיד שחשבתי עליו, מתוך חצי שינה כמובן, זה שזה ישפיע לי על החום, וניסיתי להסביר לו שמעכשיו הוא חייב לכבות את השעון ברגע שהוא מתחיל לצלצל, כדי לא לפגוע חלילה בשנת היופי שלי... אני מצטרפת לשאלתה של טולטול - איזה מדחום יש לכן? לי יש פשוט מהסופר פארם, והוא מראה רק עד עשירית המעלה. אפשר לקבל בבקשה את הדגם הספציפי (דרך אגב - כשאני הייתי לא היו עוד מדחומים חוץ מזה שקניתי - של לייף). אני רוצה שוב לציין שאתן פשוט מקסימות, ונורא כיף לי איתכן. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה, אבל בשבילה אני אפתח הודעה חדשה.

למעלה