אני כאן בשביל....

אני כאן בשביל....

שלום לכולם, אני נשוי לאשה מקסימה שסובלת מOCD כבר שנים. קראתי על ההפרעה הרבה כדי לקבל מושג והבנה כיצד להתמודד עם ההפרעה ועם הסובלים ממנה. הבנתי שרבים מהסובלים מההפרעה, מתביישים בה ומשכנעים עצמם שזה משפיע ומפריע רק להם ולא לסביבתם, כאשר ברור מאוד שגם סביבתם בפועל, מושפעת וסובלת....האם עד כאן, צדקתי? אני כאן בשביל... ללמוד ולעזור לעצמי ולה...תודה מראש למגיבים.

היי

אני כ"כ יכולה להבין את מה שאתה צריך להתמודד איתו. אני לצערי סובלת מ ocd שהלך והחמיר עם השנים, וכרגע אני במצב של נמנעת כמעט מהכל. לכן כל תפעול הבית נופל על בעלי. בנוסף לזה אני משגעת אותו מבוקר עד ערב עם וידויים ושאלות שלא פוסקות.
אני רק רוצה לחזק אותך ולומר לך כל הכבוד על כך שאתה מתמודד ונשאר שם בשבילה. בסופו של דבר זו לא מחלה נפשית, וצריך למצוא איכשהו דרך לפתור את הבעיה ולדעת לחיות איתה. גם אני עדין מנסה למצוא לכך פיתרון.
מאיזה סוג של ocd היא סובלת אם אפשר לשאול?

תודה

לצערי אינני יודע בגיוק איזה סוג...ישנן חרדות כמעט מכל דבר, ישנם טקסים רבים של בדיקות, ישנם לופים בלתי פוסקים, ישנה עצבנות יתר, הירדמויות רבות והכי קשה זו החשיבה הלא הגיונית ורציונלית שבאה בעקבות ההפרעה ללא צל של ספק.... אני נתקל בהמון קשיים שאין כאן את המקום לפרטם, לי יש בן מנישואים קודמים שסובל מADHD ועם כל הנסיונות היא לא מתחברת אליו וזה הכי שובר.... יש לנו שתי בנות מהממות וקטנות שאין ספק שהיא דואגת.להן ומטפלת ואכפתית אבל גם ברור שלעיתים to much....זה לא ממש פוגע בהן ב"ה, אבל זה לא נעים להן שלוקח לה הרבה זמן לנקות אותן או לחתל אותן....

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

קודם כל באמת כל הכבוד על האהבה האדירה שלך כלפיה. הכי חשוב יותר מכדורים או סיביטי או כל דבר אחר זה התמיכה. להראות לא שאפילו אם היא תיפול אתה שם כדי לתפוס אותה. בקש ממנה לשתף אותך יותר, להתחלק אפילו במחשבות הכי מוזרות שלה. אתה תראה שהיא תעריך זאת יותר. אתה מוזמן להכיר לה את הפורום שלנו, נשמח לעזור ולייעץ.

תודה

היא לא תכנס, לדעתי היא בהכחשה כרגע שזה משפיע עליה ועלינו... קראתי גם שסובלי ocd, מחפשים דמות קרובה שתהיה צמודה אליהם כמשענת, כמי שיקבל עבורם החלטות, כמי שיוציא אותם מהלופים שלהם.....אמא שלה היא הדמות שלה וזה הגיוני, רק שמאז החתונה אני הפכתי למספר שתייםמשלה ולא למספר אחת....זה מציק. אני מת להיכנס לעולמה, שתסמוך עליי ותהפוך אותי להיות הדמות הזאת שלה....לא מצליח....מתסכל

למעלה