אני יותר מדי רזה...

Alfrendo

New member
אני יותר מדי רזה...

הי ניב! אני, בהיותי בגיל 21, שוקל רק 60 קילוגרם והגובה 1.75... אני אוכל די בסדר, אפילו שתי מנות בצהריים לפעמים, אבל זה לא עוזר! אמרו לי שיש לי בעיה בטריס הבלוטה או משהו כזה. תסביר לי בבקשה מה זה ואיך מטפלים בזה.

בלוטת התריס

הבלוטה הזאת אחראית על המטבוליזם בגופינו. הטיפול בה הוא הריסת חלק קטן ממנה ע``י יוד רדיואקטיבי. אני לא ממליץ לך לעבור את הטיפול הנ``ל. מהסיבה הפשוטה אתה מאוד קרוב למשקל המינימלי לגובהך. והנזק עלול להיות גדול יותר מהתועלת. ישנן שיטות להעלות במשקל. ע``י תוספת שומנים למזון. קיימת גם תוספת שנקראת סקאנדישייק, אפשר להשיג בבתי מרקחת. לפני שאתה רץ לבית המרקחת. כדאי שתפנה לדיאטן/ית באיזור מגוריך ותרכיבו תפריט.

סימית

New member
לניב - למה לא מומלץ?

גם אני סובלת מבעיה של פעילות יתר של בבלוטות המגן, וכנראה שאקבל טיפול בכדורים. האם גם טיפול כזה לא מומלץ, ואם כן אז מדוע? למה כתבת שטיפול ע``י הריסת חלק מהבלוטה ע``י יוד רדיואקטיבי לא מומלץ, ומהו הנזק שהזכרת?

סימית

הבעיה בטיפול בפעילות יתר של התירואיד (Thyroid) ביוד רדיואקטיבי שלפעמים נהרס קצת יותר ממה שציפינו ואז האדם עלול להפוך מרזה לשמן. Alfrendo ביקש תשובה כללית לגבי המשקל והתשובה הייתה לגבי המשקל בלבד. מכיוון שאת היית כבר אצל רופא סביר להניח שיש לו תמונה מדוייקת יותר לגבי מצבך, והיעוץ שהוא יכול לתת לך עולה לעין ערוך על זה שביכולתי לתת לך. אם עדיין יש לך חשש שתפי את הרופא בלבטייך.

למעלה