אני טסה לאיסלנד

אני טסה לאיסלנד

בעוד שבוע. למישהו יש המלצות? אני מתכוונת לטייל לבד ותוהה עד כמה זה בר יישום שם.

adi1979

New member
איסלנד! איסלנד!

לפני הכל- ברצוני לברך אותך על הבחירה המוצלחת לטיסה, איסלנד היא מקום מדהים וייחודי. עכשיו לפרקטיקה- לדעתי באיסלנד כדאי להצטרף לטיול מודרך כלשהו, וניתן לחפש באינטרנט קבוצות למיטיבי לכת (אמנם ההתראה קצרה מעט, אבל ניחא..
). הסיבות לכך הן: א. איסלנד יקרה מאד (מדובר על כיכר לחם בעשרה שקלים, פינט בירה דלת אלכוהול בכמעט שלושים שקלים וכדומה) ובטיולים מאורגנים קונים את האוכל במרוכז, לדוגמא- הצטרפתי לקבוצה של אנגלים ואת האוכל המארגנים הביאו מאנגליה (ביקשו מחלק מהמטיילים להביא מצרכים מסוימים). ב. איסלנד נידחת ושוממה. לפי עדותה של בחורה סקוטית הצטרפה אלינו לקבוצה קל יחסית לטייל סביב לאי, אם מסתמכים על אוטובוסים, שינה באוהל (אין לך במקרה חימום לאוהל, נכון?) וצמצום באוכל, אך קל באותה מידה ללכת לאיבוד אם את מתרחקת מהכפרים והערים. היתרון הגדול בטיול בקבוצה הוא שמגיעים לפנים הארץ בין אם בטרקים של 15 עד 20 ק"מ ליום, ובין אם טיול אוטובוסים רגוע עד כמה שהכביש מאפשר. ג. המדריכים בקבוצות המאורגנות, בעיקר אם מתכוונים לטייל באופן רגלי, מכירים את מיקומי בקתות האיכרים, ועל פי רוב יש להם הסכמי תשלום מראש ללינה בבקתות הנ"ל (אותן בקתות המשמשות בחורף לשיכון הכבשים.. לילה אחד ישנו באורווה..
). אני טיילתי במרכז האי, הצטרפתי לקבוצה שנקראת Dick philips experience, הגעתי אליהם דרך חברה אמריקאית דווקא, gorptravell והמהלך הזה התברר כשגוי- העדיפות היא לחפש חברה המארגנת קבוצות ולא מספחת, כך את חוסכת בכסף. לחברות המארגנות טיולים יש בדרך כלל אפשרות למכור את ה"טיול" עם כרטיס הטיסה. החברות המומלצות לדעתי הן האנגליות (לפחות בגלל השפה האנגלית והמבטא). תהני לך בארץ נטולת העצים אך העשירה במים טריים, נופים הגורמים לך להבין כמה האדם זעיר והאנשים היפים- האיסלנדים. עדי

giba70

New member
אי שהולך וגדל....

תופעה מעניינת, איסלנד. אין להם בעיה של מקום. האי פשוט הולך וגדל עם השנים, לאט לאט. וזאת למה? האי נמצא על הקו הגאוגרפי של אמצע האוקיינוס האטלנטי (בצדו הצפוני). במקום הזה מתרחש תהליך גאוגרפי של יצירת קרקע. בקו הארוך הזה באמצע האטלנטי יש בקע גדול שממנו נפלטת מאגמה בעומק האוקיינוס ו"נערמת" משני צידי הבקע. הכוחות הטקטוניים מרחיקים ומפרידים בין הצדדים וכך בעצם נוצרת קרקע חדשה בעומק הים. כך בעצם אפריקה ואמריקה מתרחקות זו מזו כבר אלפי שנים. באיסלנד התהליך קורה על פני היבשה והאי הזה גדל לאטו, אמנם לא בקו אחיד ורציף אבל בהחלט נוצרת שם קרקע.
אני חושד שהידיעה הזאת היא מגמטית...

adi1979

New member
בשנת 1967

לאחר לילה שגרתי בו האדמה רעדה מעט, נשמעו כמה רעשים משונים ועוד כל מיני דברים שתושבי אחד הכפרים שלחופה הדרום מזרחי של איסלנד רגילים, הם קמו בבוקר וגילו שצמח להם אי מול החוף. טוב לא בדיוק בן לילה, אלא תוך כמה ימים, אבל הנופך הסיפורי חשוב יותר להודעה
Surtsey הוא שם המקום והוא נחשב הר געש פעיל.

חבל שלא התייעצתי לפני כן

קניתי את הכרטיס לפני כחודש. אני טסה מארה"ב לאירופה ומסתבר שהכי זול לטוס דרך איסלנד וניתן להישאר שם עד שבוע ללא תוספת מחיר. מאז אני מחפשת באינטרנט קבוצות להצטרף אליהן כי הבנתי שזה בעיתי לטייל לבד אבל לא מוצאת שום דבר. יש לך מושג למי ואיך אני יכולה לפנות? איפה לחפש? מאוד אשמח לשמוע את דעתך

adi1979

New member
שלחתי לך מסר - ../images/Emo160.gif

הנה ההודעה שוב (אולי עוד אנשים ישתמשו במידע הזה יום אחד) שלום שלום! כפי שכתבתי בפורום- אני מצאתי באינטרנט חברה שנקראת gorp travel הנה קישור לאתר ולנוגע באיסלנד- http://gorptravel.away.com/xnet/search-2.tcl?destination_id=381 ועוד קישור לאתר אחר: http://www.randburg.com/is/tourism/tours.html את מתכננת לשהות שם במשך שבוע, תשוטטי באתרים הללו ותחפשי סוג פעילות שתתאים לך (טרקים, לפי ידיעתי אורכים יותר משבוע) אבל ישנן פעילויות רגועות יותר שכוללות לינה ואוכל. ניסיתי לא לחפש יותר מדי על טיולים, בשביל למנוע ממני צער על שאני לא יכול לשוב לשם בעתיד הקרוב, אז אשאיר לך את ההנאה.. בכל מקרה- פניני מידע על איסלנד: קודם כל- מלמעלה, המקום נראה כמו הירח- שומם, ללא צמחיה גבוהה ברוב האי. בהרים ופנים הארץ- האדמה רכה. מדובר על טחב שבמשך חצי שנה מתחיל לצמוח, ואז בא השלג ומכסה אותו. הטחב נרקב, וכעבור חצי שנה הוא מתחיל לצמוח שוב עד אשר השלג מכסה בחורף שלאחר מכן. במלים אחרות- ישנם מקומות רבים (לפחות היכן שטיילתי) בהם ההליכה דומה להליכה על ספוג רך ונעים. חברי הקבוצה לא הבינו איך אני מסוגל לרוץ במורד הר מבלי להיזהר.. היה תענוג
בערים- האיסלנדים עשו איזו עבודת אינסטלציה משונה מתחת לכבישים ולבתים, כך שבחורף מגיעים מים חמים ממעיינות הגופרית לעיר ומונעים מהכבישים לקפוא ומספקים מים חמים לבתים ללא תוספת חשמל. אלכוהול- כדי לנסות את הוודקה הנורבגית- אקווהויט aqvavitt אם אינני טועה כך כותבים אותה
זהו, תהני לך באי הירוק, ד"ש לפופינים וספרי איך היה (אשמח לראות תמונות..) עדי

adi1979

New member
דברים שאסור לעשות באיסלנד: ../images/Emo5.gif

לא לנסות להמר במסעדות על סוגי מזון לא מוכרים. מלבד השיגעון האמיתי שאינני זוכר את שמו- בשר כריש שנרקב במשך שלושה שבועות בחול ובחצץ, הם מסוגלים לאכול- מוח של כבש (בחומץ או מעושן) וכל מיני חלקים לא מזוהים של דגים ויונקים אחרים. יש באיסלנד אוכל נפלא בדרך כלל, מסעדות דגים משגעות, רק אל לנו, כתיירים, לשכוח שאחרי הכל- מדובר בויקינגים, וחלק מהדברים שהויקינגים עשו או אכלו לאו דווקא מתאימים לנו. הסאגות שלהם הן דוגמאות מאלפות להיגיון איסלנדי- ויקינגי
מוזר.

למעלה