אני חייב עזרה ..!!!!!

maestroo

New member
אני חייב עזרה ..!!!!!

לפניי שנתיים אובחן אצלי קרע מלא במניסקוס בברך שמאל, אך בגלל מבנה הברך והפציעה הקשה שנוצרה מהמכה שחטפתי לא היה למנתח שום דרך לחתוך אותו או לטפל בצורה כלשהיא ומעבר לגימלים ופיזיוטרפיה לא קיבלתי דבר ( מורפיום פה ושם... ) הכעיה היא שכתוצאה מיציבה לקוייה אובחן לפני מספר חודשים גם בלט דיסק L4-5 ובבדיקת EMG שעשיתי אובחן בעיות בעצבים שמועברים מהגב לרגליים . הייתי תקופה ממושכת בבית ( בג' ) ועכשיו רוצים להחזיר אותי לשירות רגיל בטענה שהכל חלף, למרות שיש לי כאביי תופת ואני סובל מכל ישישבה של יותר -10 דקות, אין מה לדבר על לחזור לכושר אני לא יכול להרים 20 ק"ג בסקוואט ( בעבר הרמתי עד 120 ) ... אני סובל ואני לא מוצא את הדרך להסביר לרופא שאני באמת בבבעיה . הצבא חרא, לא מתייחס לכלום . כאילו שאבחנה אחת משנה את כלל החו"ד האחרות ! הכאבים שאני חש ברגעים אלו ממש - כאבי גב מהעליון לתחתון, וכאביי ברכיים, חולשה ברגליים והירדמות של הכף רגל ( נמלול ) ! מה עושים ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

פרפרזה

New member
ממה שאני מבינה

בעיקר לאור העובדה שיש לך גם תחושות שאינן כאב, כמו חולשה והירדמות, הדבר מחייב בדיקה נוספת של רופא, כדי לשלול כל תהליך של פגיעה בעצב.

maestroo

New member
את לא תאמיני כמה אטום הצבא בנושא...

מבחינת הרופא ביחידה שלי, כל עוד אני הולך, נושם ואוכל בכוחות עצמי - הכל בסדר !!!

עמרי87

New member
לעקוף את המערכת

אתה חייב ללכת לרופא שלא דרך הצבא (או פרטי או דרך מיון). עברתי תהליך דומה ואני לא ניסתי לעקוף את הצבא חשבתי שאם הרופא אומר אז הרופא יודע. ובסוף נשתתקה לי הרגל ונאלצתי לעבור ניתוח בגב! הניתוח לא הצליח ועל כל זה הצבא גם לא מוכן לקבל אותי כנכה צה"ל. תילחם בשיניים על פרופיל נמוך יותר. ותיבדק אצל רופא לא צבאי, רופא אמין, אל תחסוך בכסף - תעשה את זה ומהר! המצב שלך כבר עכשיו נשמע כאילו ישנה פגיעה עצבית! ושים לב לבעיות סוגרים - הגבהים הללו של הפריצה (מבחינה של גובה חוליות) מסוכנות לעצבים של הסוגרים. - הנזק יכול גם להיות בלתי הפיך! ע"פ הבנתי אדם עם פריצת דיסק צריך לקבל פרופיל 45! תסרב פקודה במידה ומחזירים אותך לפעילות רגילה משום שכלא עדיף על החמרה במצב! כמו-כן ע"פ נהלים אם תבקש חוות דעת נוספת מאורטופד רופא היחדה מחוייב לתת לך לפגוש עוד רופא.

תקשיב טוב !

עברתי את אותו הסרט אם לא יותר גרוע בתקופת שירותי הצבאי . אתה חייב להבין שמבחינת הצבא הכאבים שיש לך הם שוליים כל עוד את עומד על שתי רגליים ומתפקד ! לצבא יש קריטריונים מאוד נוקשים שמדובר בבעיות גב ובתכלס מתייחסים אליך רק שכבר הנזק שריר וקיים ואת זה את חייב למנוע ! אני עברתי CT כאשר הייתי חייל ולארח שאובחנתי כסובל מבלטי דיסק הפרופיל שלי צנח ל-45 וגם הועברתי תפקיד . זה לא פתר את הכאבים שלי אבל זההיה בערך הרע במיעוטו . המערכת הצבאית לא ערוכה ובנויה בשביל אנשים שסובלים מכאבים ! ולכן הם הם שנופלים בין הכסאות ! תעשה CT תדרוש CT אלמנת שתהיה אבחנה קונקרטית שבגינה תוכל לתבוע את ההקלה בתנאי השירות שמגיעים לך !

למעלה