אני חייב עזרה!

Adrenaline187

New member
אני חייב עזרה!

הרחבתי היום את אוסף הזוחלים שלי וקניתי גם שני לאופרדים (תמונה בקרוב)! עד כה, יש לי: זוג פיתונים מתכדררים זוג גקו "זנב-שמן" זוג גקו לאופרד 3 איגואנות הבעיה, שאני צריך להשיג מאיפשהו כמות צרצרים ותולעי-קמח שוב. מאיפה אני יכול להשיג?.... תודה מראש! תומר.

Rea Livny

New member
כנס

שלום. אתה יכל לחפש ב"לוחות" פה למעלה.אולי יש מישהו שמוכר. ב"מיטל מעבדות" אתה יכל לקנות כמויות בלתי מוגבלות של חרקים.

Adrenaline187

New member
אייך אני מגיע....

ל"מיטל מעבדות" האלה? אתה יכול לתת לי טלפון??? תודה מראש!!!

gaichuk

New member
את "מיטל מעבדות" תמצא ב144...

שתי שאלות שעולות לי בראש: עם מה אתה מאכיל את הגקואים האחרים? למה אתה קונה פרטים נוספים לאוסף לפני שאתה מכין תשתית מלאה שכוללת מזון?

Adrenaline187

New member
אני מאכיל אותם עם...

תולעי-קמח ועם צרצרים. מכיוון שקניתי עוד זוג, אני אצתרך כמות גדולה יותר.

gaichuk

New member
הבנתי.

אבל אתה יודע שניתן לגלם אותן ואחר כך להרבות די בקלות?

Adrenaline187

New member
אני אשמח...

אם מישו יוכל לעזור לי ולהגיד לי אייך לעשות את זה!!!

gaichuk

New member
רבוי תולעי קמח

קח 10 תולעי קמח. שים אותן בגביע לבן ריק.כל אחת בגביע נפרד. אל תיתן אוכל או מקור מזון.שים את הגביעים במקום חשוך ורצוי גם חם. אחרי כמה ימים (יכול להיות גם שבועיים) הן יפסיקו להסתובב בגביעים ויתגלמו. אם הן לא משחירות-הן בסדר. אחרי כמה ימים נוספים,הם יצאו מהגלמים. הן בצבע לבן-בז'. בתוך 24 שעות הן נהיות חומות ואז משחירות. את החיפושיות שמים בכלי שטוח עם שכבת סובין וקווקר (גם סובין לבד טוב), פרוסת תפו"א כמקור נוזלים ומחכים. לא יעבור הרבה זמן והן יתחילו להזדווג. חכה שבועיים שלושה ותעביר אותן לכלי חדש עם סובין ופרוסת תפו"א.אחרי חודש,תעביר לכלי נוסף.זה ימנע את הטריפה של הקטנים בידי החיפושיות. בכלי הראשון ואלו שאחריו,יגדלו להן תולעי קמח לאט לאט מגודל בלתי נראה לעין ועד לגודל המלא... כשהחיפושיות הראשונות מתחילות להתפגר,תעשה שוב הכל מהתחלה. קח 10 תולעי קמח. שים אותן בגביע לבן ריק.כל אחת בגביע נפרד... בהצלחה.

1צחי

New member
יש להחליף

מתפו"א לבטטה,מכיוון שתפו"א מזיקים ללטאות. בשלב החיפושית אין בעייה עם התפו"א אך לקראת האכלת הזוחל יש לתת בטטה כמקור שתייה ורצוי להוסיף צמחים רחבי עלים.

gaichuk

New member
נלקח לתשומת הלב...

אישית אני לא משתמש בתפו"א וגם לא בבטטה. רק מלפפון. בשירשורים אחרים על תולעי הקמח העלתי את הנושא (של המלפפון) ואם אני זוכר נכון,יונתן הציע את תפוה"א כי הוא לא מעפש את הסובין. שיערתי שמאחר והוא מגדל אי אילו לטאות (ואני לא),הוא יודע על מה הוא מדבר.

נכון השתמשתי בתפוח אדמה מטעמי

נוחות ואכן לא ידעתי על בעיות שהוא גורם ללטאות. בהמשך עברתי לבטטות מכיוון שהן יותר מזינות.

1צחי

New member
בתפו"א

יש חומצה (אני לא זוכר כרגע איזו בדיוק) בריכוז גבוהה אשר מזיק ללטאה אשר אוכלת את התולעת.

Adrenaline187

New member
תודה רבה...

לכולם, יצרתי קשר עם "מיטל מעבדות" ומסתמן כי מצאתי פתרון לבעיית זמינות החרקים, ואני גם כנראה אתחיל להרבות אותם אצלי, על-מנת לחסוך כסף וזמן... תודה רבה לכל היועצים והעוזרים למיניהם!!! צילמתי היום את אחת הלאופרדים, הייתי חייב להעלות תמונה....

Adrenaline187

New member
אחי...

תודה רבה רבה על ההסבר המפורט, אני אנסה את זה מהיום כבר! אני יעדכן אם תוצאות.... תודה שוב, תומר.

למעלה