אני חייבת לשאול...

kliao

New member
אני חייבת לשאול...

בלי להעליב אף אחד ממטורפי הארי פוטר אבל אפשר לשאול `מה לעזאזל אתם מוציאים בספרים המפגרים האלה?` איני פשוט לא קולטת למה בספריית בי``ס הספרים נחטפים במהירות שיא ובשיעור ידידה שלי קוראת אותם במקום להקשיב למורה. אני בחיים לא יבין מה אנשים מוצאים בספרים על ילד קוסם, כלומר, למי איכפת?! הייתי רוצה לשמוע תגובות kliao

Prongs

New member
אההה!!!!!!

קליאאו או איך שקוראים לך אני חייב להגיד שאני גאה בך! ככה נותנים ביקורת! לא כמו הילדים שבאים ואומרים: ``איזה ילדים מפגרים אתם! אתם קוראים ספר דפוק!`` אני אישית מסכים ומודה שאני מטורף הארי פוטר. ועכשיו בקשר לשאלה שלך. אני מכיר הרבה מאוד אנשים ששונאים את הספרים. אני לא מבין איך אפשר בדיוק כמו שאת לא מבינה מה יפה בו. אני לא יכול לענות לך מה כל כך מושך בספרים האלה. כתבו על זה ספר ועדיין אף אחד לא יודע בדיוק. כל מה שאני יכול להגיד לך זה שכשאני מתחיל לקרוא אני פשוט נכנס לזה עד הסוף. את בכלל ניסית לקרוא? לכל מי שקרא בעברית שלא יתנפל עליי על זה: אם קראת בעברית אני מבין למה לא אהבת את זה. Prongs

אתה בכלל קראת בעברית?

זה שהיא מתרגמת דברים ספציפיים בצורה שלא נראת לך זה לא אומר שהספר כולו לא מתורגם באופן מצויין. ועכשיו אליך, קליאו או איך שלא רושמים את זה. זה לא שאנחנו מתלהבים מאיזה ילד עם כוחות קסם שהולך לבית ספר. זה פשוט ספר עם עלילה יפה ותוכן מרתק. אפשר לדסקס על הספר הזה שעות בלי להפסיק, כי הספר בנוי ככה שיהיו בו המון דברים להתווכח איתם. ולכן אנחנו כאן. זה לא אנחנו מתלהבים שקראנו איזה ספר מפורסם. אנחנו פשוט נהנים מספר מאוד יפה לטעמנו, זה הכל. תמר דינור

Prongs

New member
האמתי שכן.

כל הזמן ראיתי אנשים כותבים בירצפת ושטויות כאלה ואני לא הבנתי איך הם נהנו עם כזה תרגום. אז הכרחתי את עצמי לקרא את ספר 1 בעברית כדי לראות באמת איך זה וזה היה ממש ממש גרוע יחסית לאנגלית. אם הייתי קורא את זה בעברית בפעם הראשונה אני כנראה הייתי ממשיך וקורא את השאר אבל לא הייתי נהנה כל כך. הסיבה היחידה שהספר יפה בעברית לדעתי הוא שגם אם תורידי את הערך של משהו כל כך יפה הוא עדיין יהיה יפה. ספר של ה``פ פשוט קשה להרוס. לא משנה כמה טוב אתה מתרגם. Prongs !!!!!!!!Wimbourne Wasps R=U=L=E=S ......Bzzzzzzzz Quill & Parchment

sarah

New member
פרונגס...את יכולה להסביר לי

הסבר לחתימה? וויבלדון בזז עט נוצה & קלף? מההה?

Prongs

New member
NEWS FLASH!!!!!

PRONGS IS A !!!!!!!!G-U-Y אני בן! כמה זמן את כאן וכמה זמן אני כאן ואת עוד לא הבנת? או שזאת הייתה סתם טעות? ותבדקי למטה עניתי כבר על השאלה הזאת. Prongs the guy

sarah

New member
אופסי...

תסלח לי :) (וורמיטל&וודלמי לנצח,נשיקה במצח)

Prongs

New member
נסלח ונשכח

Prongs השיר הזה לא יוצא לי מהראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brother your life in a laffa

אתה טועה, לדעתי

כשאני ניסיתי לקרוא את הארי פוטר הרביעי באנגלית זה פשוט היה סבל בשבילי, וכשקראתי את הראשון באנגלית אחרי אלפי פעם שקראתי בעברית לקח לי שלושה שבועות לעשות את זה. בעברית קראתי את הראשון ביום. בעברית קראתי את ששת הפרקים הראשונים של הספר הרביעי יותר מהר משבוע. ונהניתי וצחקתי ואהבתי יותר ממה שהיה קורה אם הייתי קוראת באנגלית. לקרוא בעברית יכול להיות מרתק במידה שווה כמו אנגלית. ומה לעשות, לא כולנו נולדנו בארה``ב. אני חיכיתי יותר מחצי שנה לספר השלישי, ואחר כך לרביעי, ולדעתי זה היה שווה את זה. אז אל תגיד לקרוא בעברית זה רק הורס, לא יפה, וסיבה לא לאהוב את הספר. כי מי שלא אהב, זה לא בגלל שהוא היה בעברית. ומי שקרא את הספר באנגלית, לא בהכרח נהנה הרבה יותר. תמר דינור נ.ב סרט הכשפה בירצפת בוצדם רך-כף זנב-תולע קרניים ירחוני מפת הקונדסאים ההגיגית אש המחץ סוהרסן עין הזעם הזנבקרנית הונגרית אציו סקרוטים פוצי תחת קרמבו עט-צטט-אותך הילאי ועוד ועוד... אז יש מחלוקות על התרגום, אז פשוט תגידו מד אי ודמנטור ותמשיכו לקרוא הלאה, זה לא מה שהורס את הספר. תמר דינור

Prongs

New member
אם..... זה מה שאמרתי.

אמרתי שגם בעברית זה יפה כי עובדה שהרבה קוראים בעברית. אבל באנגלית זה כל כך הרבה הרבה הרבה יותר יפה. ואם את לא נהנת מהאנגלית כי את לא מבינה אז אל תקראי באנגלית! ברור! אם היו מספרים לי שהגרסה הצרפתית היא הכי יפה הייתי קורא בצרפתית? לא. Prongs !!!!Wimbourne Wasps R=U=L=E=S .....Bzzzzzzzzzz Quill & Parchment

Panther

New member
חלקם לא מחלוקות בכלל

בוצדם, קרניים, ירחוני, הגיגית ואציו אין עליהם מחלוקות. בוצדם, קרניים וירחוני זה תרגום פשוט מדויק, ובסדר גמור לדעתי. הגיגית למרות שזה לא תרגום מדויק אלא משהו שהיא המציאה זה גם נחמד לדעתי. אציו זה פשוט אותה מילה!!

sarah

New member
באמת שקשה להסביר ... :)

בערך לקראת הקיץ שעבר שמעתי על ספר ילדים דבילי על ילד שהוא קוסם בלה בלה בלה ש``מחזיר לילדים את הקריאה`` ... כמובן שלא חשבתי אפילו לגוע בדבר כזה. (אני שונאת סיפרי פנטסיה.) אבל (ואבל גדול מאוד) מתי שהוא בקיץ חברה שלי מארה``ב שבאה לארץ שיכנעה אותי לקרוא את זה ,טוב מה יכולתי לעשות....? אז קראתי את הראשון והשני והם היו * בסדר * ואחר כך במשך החופש כשנסעתי לארה``ב בעצמי רכשתי לעצמי את הקלטות של &האסיר מאזקבאן (מה נראה לכם שהייתי קוראת?) שהוא הספר הכי טוב מבין כל ה4 שיצאו בנתיים ובאמת,לדעתי -אם מישהו שפוי הוא יתאהב בסידרה הזאת רק אחרי שהוא יקרא את 3 הראשונים,כי השתיים שלפניו הם בסדר אבל לא יותר . מסקנה: אל תפתחי דעות קדומות על הסידרה הזאת (כמוני) ואם את רוצה להבין את חברה שלך אולי כדאי שתקראי אותם (תמיד יש הפתעות בחיים) מירטל קומבאט לה לה (ולמי ששם לב לשעה המוקדמית-שיעור מחשבובים כיתתי)

LuNaTiC

New member
מה שטוב בהארי פוטר

זה במילה אחת: הכל!!! זה ממש יפה ומצחיק ומותח והתיאורים והכל הכל הכל, הופכים את הארי פוטר להיות משהו מדהים, ויותר מזה!!!! אני לא יודעת אם קראת את הספרים או לא... ודווקא נראה לי שלא, אחרת לא היית מדברת ככה.. למרות שהביקורת שלך היא בונה ולא פוגעת בנו - המעריצים - אני ממליצה לך לקרוא את הספרים ואז להחליט, כי למען האמת גם אני הייתי בדעה שלך לפני שקראתי את הספר הראשון.. ד.א - קראתי אותו בעברית ונהניתי מאוד!!!!! למרות שאני מודה שבאנגלית זה בהחלט הרבה יותר טוב.. ~LuNa~

shai.m

New member
את גם לא תביני-עד שתיקראי...

למרות שכתבת רק שלוש שורות, נראה לי שאת דוקא תואהבי את הספרים... לא תביני מה כל-כך מעניין עד שתיקראי את הספרים... תיקראי לפחות את ה-1 וה-2, ואז תחזרי לכאן ונראה מה דעתך...

למעלה