אני חייבת לספר לכם!

tebetha

New member
אני חייבת לספר לכם!

כי סיפרתי כבר לכל העולם... אני טסה לתאילנד! לבד! לחודש וחצי! ואני כל כך מתלהבת, וגם מתה מפחד. זו הולכת להיות חוויה ענקית. ואין לי מושג איך אני אצליח לעשות את זה לבד,אבל אני בטוחה שאני אוכל. אמאל'ה. אני מדברת רק על זה וחושבת רק על זה (מה שדי פרדוקסלי, כי אני לא מרוכזת במבחנים, ואז אני אכשל בהם, ואז אני לא אוכל לנסוע) אמא שלי כמובן התחילה לבכות, שאני אגואיסטית, ושהם חודש וחצי לא יישנו בגללי, ושבגלל המחלה אני לא יכולה לנסוע.במיוחד לא לבד. אבל אני נחושה. ולא הייתה לה ברירה אלא להירגע.או לחלופין פשוט לוותר. הדבר הכי עמוק שהם נטעו בי כל חיי הוא ש"אנחנו חיים, עובדים ולומדים, כדי שנוכל לטייל בעולם". אז היא מבינה אותי. ואני נוסעת. בת 19,בתאילנד. וואו.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo160.gif טובה. אולי ההורים לא ישנו

חודש וחצי אבל זה התפקיד שלהם לדאוג והתפקיד שלך ליהנות ולבלות. המחלה לא צריכה להפריע לך אם את מאוזנת. אני מקווה שאת לוקחת מלאי מספיק של תרופות ואת צריכה להקפיד לקחת אותן במועד, ולהקפיד לישון מספיק שעות גם בטיול . חוץ מזה את לא צריכה לדאוג לשום דבר.

קשה לי להכחיש

גם אני הייתי מקבל התקף לב. ואני אהיה, רק פה גיבור ואנסה להתנהג כאילו זה לא מדאיג אותי. הכי חשוב שזה לא יפריע למבחנים. אבל אני גם מתענין בתחום, ואולי נהיה שם באותו הזמן. אני יכול לספר מה למדתי עד עכשיו. תאילנד היא לא הודו, היא ארץ יחסית מערבית מאוד תירותית, נקיה ללא עלימות ואנשים נחמדים,רק עניה. יש הרבה אפשרויות לאינטרנט(זול) או תיקשורת אחרת(יקר) . קל להסתדר, רק להתמקח על כל דבר, ולהיזהר מרמאיות קטנות וכיסות. עד נובמבר זה נחשב מונסונים אבל אוקטובר יכול להיות בסדר. תזמיני לך מלון מהארץ ללילות הראשונים כדי שההתרגשות תיקטן(המחיר נמוך), ולאחר מיכן תוכלי להסתדר. יש שם סוכנויות של ישראלים שמספקות תמיכה מלאה למטיל, וגם שם תימצאי חברה. אתר "למטייל" מספק המון מידע. בהרצאה נאמר שעלות שהיה של חודש ללא טיסות פנים למטיל "תרמילאי" היא 600 דולר לחודש. את צריכה בין 2000 ל- 2500 דולר לטיול. כמובן את חיבת חיסונים, שניתן להתחיל חודש לפני. תמשיכי להפיץ את הבשורה ויש סיכוי למצוא שותפים. תשמרי על קשר. אני חוזר להתקף הפחד שלי בתור הורה. בהצלחה במבחנים.

tebetha

New member
תודה

לך, על התגובה כהורה והתגובה כמטייל. הם כמוך. הם מפחדים,אבל הם מבינים.הם בעצמם מתעניינים. וזה אגב,בערך הסכום שאני אקח, כ900$ איתי+כ800$ כרטיס טיסה.... אגב, באתר המטייל קל מאוד למצוא חברים למסע, למקרה שתחפש. ואני אצטרך המון הצלחה במבחנים. המון. מרינה

../images/Emo13.gif

זה טוב ללא טיסות פנים. את צריכה טיסה מבנקוק לצאנג מאי (1) , משם לדרום (2), ובחזרה (3). כלומר לפחות 300$ , אחרת זה נסיעות מאוד ארוכות, או שאת מוותרת על הצפון. באיים יש לך הרבה פיתוים שהם בעיתיים בישבילך, מסיבות פול-מון, והרבה ים. לי יש כבר את השותף השלישי( שנים קודמים נשרו). אכל יש תיקווה.

tebetha

New member
למה בעייתים?

אין שום בעיה עם מסיבות, אם אני משלימה שעות שינה. אף פעם לא הייתה בעיה עם ים, מלבד העובדה שאני נראית נורא בבגד ים (-;
נו,לא חשבתי על עניין הטיסות פנים.אבל אני כן טסע ללאוס. ואולי קמבודיה.... מממ.לא מפסיקה לפנטז מרינה

כי

תלוי בסוג האפי' . אבל נידרש לשמור על סדר יום, ולא להגיע לעיפות. השלמת שעות זה לא תמיד עובד. הוויכוח הידוע של אפילפסיה וסכנת הטביע. אז תוסיפי לטיסות 400$ ויותר. שהיה של למעלה מ-30 יום בתאילנד נידרש לשלם אשרה, תוסיפי. ואולי גם אשרה ללאוס. אני לא יודע מה הפרש השעות, אבל אם יש, לקיחת התרופות צריכה להישאר לפי השעון בארץ, ולהזיז לאט לאט לשעון המקומי, אפשר להתחיל כבר בארץ. לאוס- יש לי חברים שהיו שם במיסגרת תאילנד. קמבודיה- זה כבר יותר מידי. קחי את הטיול ברגוע, אין צורך לרוץ,יש מה לראות, ויהיו ימים של גשם. קחי כשבוע וחצי מינימום בכל איזור, בנקוק והסביבה, צפון, דרום, כבר יש לך 4.5 שבועות.

טיפ

מקילקול קיבה טוב לא תחלצי. אבל שמכינים לך שיק של פירות כזה טוב וטעים, תגיד להם ללא קוביות קרח.

עוד

ללאוס נוסעים ברכבת או באוטובוס , הטיסות 250$ , רכבת מבנקוק לצנג מאי 70 שקל. 9 שעות עם לינה. את האשרה מסדרים בצנג מאי , לא יקר.

טלטול232

New member
תיילנד

הי tebetha כמה שאני מקנא .... לפני כ-17 שנה הינו אישתי ואני בתיילנד , היתי מראה לך את האלבום תמונות רק שהוא ארוז בארגז נעול . ( עוד שלשה שבעות אני עובר דירה ). אם תוכלי תשמרי צרור של עצות ורעיונות, הבת הגדולה שלי עומדת להשתחרר ובודאי היא תרצה לנסוע.( היא כבר התחילה לטפטף לנו ) . בכל מיקרה שמרי על עצמך , ואל תעשי שטויות את כבר לא בת 15 . והכי חשוב תהני. אבא של טלטול

aerox

New member
מה רע?

תיאלנד יפה מאוד ות'חלס אין להם מה לדאוג היוגה תעזור לך והמדיטציה תעזור לך לא לקבל התקפים וזה מקום גן עדן ...... תהני לך !!!!

tebetha

New member
לא בת 15

יותר, אה??? אני זוכרת שזו תקופה אחרת. במיוחד לאור העובדה שאני לבד שם,וכל מה שאני אעשה ישפיע עליי בצורה נוספת- אין איתי אף אחד, ולכן אין מי שיעזור לי במקרה של.... למרות שלא יהיה מקרה של. ואני אשמור את כל התמונות,החוויות,ההערות,הרשמים,הכל. זו הולכת להיות חוויה. *תודה שהזכרת לי, ע'.

tebetha ../images/Emo24.gif../images/Emo160.gif

הרשי לי להעריץ אותך על האומץ והנחישות
אני מצטרפת למילים שחיים כתב לך ומוסיפה שאת בכלל לא אגואיסטית ושטוב שכך. נסיעה טובה , חופשה מהנה, שובי אלינו עם חוויות מהנות וסיפורים מאלפים והלוואי שתצרפי תמונה או שתיים...
מאחלת לך מכל הלב, דינה.

למעלה