אני חייבת להקדים ולומר כי בד"כ אני

אני חייבת להקדים ולומר כי בד"כ אני

מוגדרת כבנאדם שפוי
, אבל אני מוכרחה לשאול שאלה שמאוד מאוד מציקה לי. ביום שישי שעבר בשעה טובה החזירו לי שלושה עוברים, באסף הרופא נהוג לשכב לאחר ההחזרה כשעתיים. לאחר כשעה וחצי בא לי עיטוש ולמרות שניסיתי להחניק אותו, הוא יצא ובגדול, ז"א הרגשתי את האפקט שלו בבטן ובשחלות. האם זה יכל לגרום לכך שהעוברים יפלטו החוצה, ביחוד לאור העובדה שאני שכבתי באופן שטוח על הגב?? ז"א שהרחם היה במצב אופקי??? בבקשה אל תצחקו עלי, ותנסו לענות לי ברצינות. זה ממש מעיב עלי.

orname

New member
אם את כבר ותיקה בשיטוט פה

אז בטח כבר למדת שכאן מותר לשאול הכל (כמעט...) ואף אחת לא צוחקת... (את השירשור על צבע נייר הטואלט ראית?!
) ובעניין השאלה, לא. העוברים לא יכולים להיפלט החוצה בגלל עיטוש. סביר להניח שהרגשת כאב שנבע מכך שהשחלות מגורות בגלל הטיפול (עבר שאיבה במחזור הזה?!) יש כמה וכמה בתי חולים בהם אין כלל מנוחה לאחר החזרת עוברים (ככה מעכשיו זה באסותא). שנשמע חדשות טובות

טיפטיפ29

New member
אני הייתי חולה אחרי שהחזירו לי

עוברים, ממש חולה, עם עיטושים, נזלת וכל הבלאגנים, וחשבתי לעצמי שאני הורסת כשאני מתעטשת כל כך הרבה (כאילו שיש לי שליטה על זה...) ובאותה פעם דווקא נקלטתי. אז לא לפחד!!! תרגישי חופשי להתעטש.

נועם@בת

New member
הפחד מוכר לכולנו

למרות חוסר ההגיון שבו. נסי לדמיין את התרגיל הבא- הרטיבי את כף ידך בנוזל שמנוני והרימי אותה כשהאצבעות כלפי מעלה. סגרי היטב את האצבעות לאגרוף, עדיין כלפי מעלה. בעזרת צינורית דקיקה החדירי גרגר אבק זעיר למרכז האגרוף. עכשיו נסי בעזרת טלטולים וניעורים להוציא את גרגיר האבק החוצה מבלי לפתוח את היד. זה בדיוק תיאור המצב של העובר ברחם. גודלו של הרחם הוא כגודל אגרוף וחלל הרחם הוא מזערי, רק שהעובר הוא קטן יותר. בזמן הביוץ החלל מלא ברירית כמו הנוזל השמנוני בתרגיל. הרחם גם מקביל לקרקע ולא ניצב לה. גם אם תתקפלי כמו נערת גומי או תעשי את כל תרגיל הטרפד בקרקס לא תצליחי להשפיע על תנועת העובר ברחם. העובר דבוק שם לנוזלים ולקפלי הרירית. וזה שהרחם היתה בצורה אופקית אומר שהעובר המסכן צריך לעבור לבדו את כל הרחם, לקחת את הסיבוב של צוואר הרחם ולצאת לו החוצה... משימה קצת מסובכת בשביל עובר זעיר בן 8 תאים. חכי תשעה חודשים ותראי איך הוא עושה את הדרך הזאת כמו גדול
. מחזיקים לך אצבעות. נועם

vif

New member
../images/Emo3.gifנעם תרגיל מדליק ומרגיע

אני פוחדת להשתעל ולהתעטש ואפילו לצחוק....ועם התרגיל הזה אני מלכה מתחילה לתרגל מעכשיו למרות ששטיפול יהיה רק עוד חודש..עד כדי כך אני לא הגיונית תודה

נרי כ

New member
סליחה על ההלחצה, אבל לי יש תרגיל

משלי: אחרי שקראתי שהשחלות הן באורך 32 ס"מ (שתיהן יחד) אני מנסה לדמיין ת'ביצית המתוקה והקטנה שלי עושה מסע כומתה שלם רק כדי להגיע לרחם, ואני פשוט לא מבינה איך מצפים ממנה להגיע לשם, במיוחד כשחושבים על טריק הגרגיר בתוך היד. ואצלי המצב עוד יותר גרוע, משתי סיבות: חצוצרה אחת חסומה ואז אם יש זקיק בצד ימין, אנחנו מצפים מהביצית האומללה שתמצא את דרכה לצד השני (כי הרופא אמר, כמו תמיד, שהיו דברים מעולם). שתיים - לביציות שלי אין כושר ניווט במיל. אני יודעת, כי הן שלי. נעם, יש לך תרגיל בשבילי? משהו שאולי מדגים את כוח הנימיות, משהו?

נועם@בת

New member
אשכרה התקלת אותי ../images/Emo3.gif

עכשיו אני צריכה לעשות שיעורי בית. 32 ס"מ???? איפה לכל שדי שאול ושחת נכנסים לי 32 ס"מ של חצוצרות. מזל שרק חצוצרות ולא כל האורקטקרה. טוב, יש לי תשובה קצת שוביניסטית. הביצית לא עושה את המסלול. הביצית נזרקת ונאספת על ידי החצוצרה. תוך 24 שעות היא מופרית, ואז, אחרי שקיבלה את המטען הגנטי של הזכר היא הופכת לעובר. העובר, כך מתסבר, מצליח לנווט אבל זה לוקח לו חמישה ימים בערך. בכל זאת 16 ס"מ, לא? עכשיו כשאני קוראת את ההסבר שלי, וחושבת על הגנים של הניווט שקיבלו העוברים שלי משנינו גם יחד. אני מתחילה להבין למה
... אני אחשוב על הסבר יותר מוצלח מחר (מחר עליק.. לקח לי שנה לפחות ללטש את תרגיל האגרוף
). נועם ~שהמים בבויילר מתקררים לה בנתיים~

נרי כ

New member
לכל שדי שאול ושחת? גדול! ../images/Emo6.gif

וגם ההמשך. בקיצור, נראה שהן מתפתלות שם הממזרות. נו, שוב פעם אני נדהמת מהסיבוך של המערכת הזאת ולא מבינה איך לפעמים זה עובד מצוין.

באאבו

New member
פעם קראתי איפה שהוא שהמסלול שהזרע

עושה מהמקום שבו הוא מתווצר ועד לפתח השופכה מקביל למסלול שאדם יעשה מכדור הארץ לירח הלוך וחזור.

רומי 007

New member
נעם את מדהימה

אפשר להזמין שהקטע הזה ירוץ למעלה? אין לך מושג כמה שהדימוי הזה מבריק וכמה טוב הוא עושה על הנשמה וכמה מרגיע. צריך לרוץ לנצח בכותרות.

שפוי או לא שפוי, תלוי בהורמונים..

מבינה את הלחץ, אני זוכרת שבהחזרה הראשונה שלי, למרות שידעתי שהכל בסדר, יצא לנו לנסוע בפסי האטה (שלפעמים יש גדולים יותר מהרגילים) ואיזה לחץ היה לי כקפצה לי הבטן עם העוברים שרק החזירו... בדיעבד ידעתי שזה לא אמור להשפיע... אבל הלחץ מופיע.. העיקר שיהיה לך המון המון המון

המנוחה אחרי ההחזרה היא פיקציה

כך אמר הרופא לבעלי, שרץ אחריו אחרי ההחזרה ואמר לו שאני פשוט ח-י-י-ב-ת לקום לעשות פיפי. בחיי שהתאפקתי המון, והצלחתי למשוך רק חצי שעה אחרי ההחזרה. הייתי בטוחה שדפקתי את כל העסק. אז הרופא אמר לו שההמלצה לשכב שעה היא רק כדי לעשות למטופלות טוב, ואין לזה תימוכין מדעי. 9 חודשים אח"כ יונתן ושירה נולדו.

למעלה