אני חושב.

אהבתי ת'חתימה ../images/Emo9.gif

גם אם היא לא אוכלת מוות, הדמות שלה תמיד יצרה תחושה של "אכילת-מוות" כזאת... זה לא שהייתי מתפלאת אם היא הייתה שולחת איזה אבדה קדברה על מישהו

mjlk

New member
אני כן הייתי מתפלאת.

היא לא אוכלת מוות והיא לא רוצחת. היא בת למשפחה טהורת דם, היא גאה, היא קרה (כיאה לאותן נשים). היא לא חייבת להיות אכזרית בשביל זה. היא כמו דראקו - הוא לא אכזרי, הוא שחצן, יהיר מתנשא, לגלגן, אבל לא רוצח ולא אכזרי - הוכחה בספר השישי לפני שדמבי מת.
מקווה שהבנת את ההשוואה

חח אוקיי P:

חייבת להודות שדי גיחכתי שגיליתי כשעשו מדראקו אוכל מוות... היה ברור לי שהוא לא יוכל לעשות כלום בסוף

black robe

New member
בכל זאת.../images/Emo63.gif

לדעת שהבן שלך בן ה16 הולך לרצוח את האדם שממנו אפילו האדון שלו פוחד
אם היית במקומה, לא היית בוכה ומתחננת כך לסנייפ שיציל אותך?

rds15

New member
באמת, ממש לא יפה

איך רולינג הרסה את הדמות חסרת העומק של מאלפוי, ובספר אחד נתנה לו יותר עומק ממה שהיה לו במשך חמישה ספרים רצופים. אוכלי מוות הם בני אדם, הם לא חסרי רגשות. הדעות שלהם רק קיצוניות יותר, ויש להם בעיה "קלה" בבחינת ה"טוב" וה"רע", מה שהופך אותם למרושעים יותר מהדמויות ה"טובות" בסיפור.

דמויות "רעות"...

נכון שהם בני אדם והכל, אבל בד"כ דמות ה"רע" בסיפורים כאלה הוא חסר רגשות לחלוטין [כמו וולדי בעצם]... ועוד לא ראיתי הפגנת רגשות של אוכלי מוות בספרים אלא רק הפגנת רשע וחוסר רחמים ורגשות, אז פלא שהם מסתמלים כרובוטים חסרי לב?

mjlk

New member
... ../images/Emo4.gif

העובדה שזנב תולע (שהוא אוכל מוות) מפחד כמו לא יודעת מה מוולדמורט אומר שיש לו רגשות! ועוד הרבה אוכלי מוות נמצאים עם וולדי כיוון שהם מפחדים ממנו! זה אומר שיש להם רגשות. הכי קרובה להיות חסרת רגשות היא בלטריקס - כי היא מאמינה בדרכו של וולדי, ותומכת, ובאמת באמת נמצאת איתו כי היא רוצה להיות לצידו וחושבת שדרך האלימות והרוע של וולדי מוצדקת. אבל גם היא לא חסרת רגשות - כי היא נשואה - והיא בעצם אוהבת את רדולפוס (ככל הנראה)

rds15

New member
נראה לי יותר שהנישואים שלהם הם

נישואים ממניעים "פוליטיים", כלומר לשמור על טוהר הדם במשפחות טהורות דם.

tamar05

New member
נכון..

זה שהם אוכלי מוות לא אומר שהם לא מסוגלים לאהוב. כמו שלב אמרה, בלטריקס הכי קרובה לזה. היא גם אמרה בספר השישי שאם היו לה בנים היא הייתה מוסרת אותם בשמחה לאדון האופל, מה שמראה על חוסר רגש. אבל לעומתה, נרקיסה כן אוהבת את דראקו ואת לוצייוס ורואים את זה, כשהיא מגנה על לוציוס כשבלה מאשימה אותו, וכשהיא לא רוצה שוולדי יטיל על מאלפוי.

black robe

New member
אתם תמיד טועים בנקודה הזאת.../images/Emo63.gif

לוולדמורט *יש* רגשות. עובדה, כל התקפי הזעם/שמחה/כעס/פחד וכו' לא מעידים על רגשות? איך הוא היה שמח אם לא היו לא רגשות? איך הוא היה זועם/כועס אם לא היו לו רגשות? איך הוא היה מפחד אם לא היו לו רגשות? מה ש*אין* לו זה רחמים. אין לו רחמים כלפי אנשים אחרים. הוא יהרוג את כל מי שנמצא בדרכו ומנסה להכשילו. יש הבדל עצום בין חוסר רגשות לבין חוסר רחמים. וכנ"ל לגבי אוכלי-המוות.

חסר פחדים?!

הוא פחדן לאללה! כל הסלית'רינים כאלה.. ופיניאס {ניגלוס} בעצמו מעיד על זה.

mjlk

New member
כן, טוב.. וברור גם למה...

תארי לך כשאבא שלך מגיע מהעבודה הוא מדבר עם אמא שלך, ואת שומעת אותו בוכה מרוב פחד (מוולדי כמובן) וזה... אבל כשהוא יוצא לרחוב הוא הכי שחצן ומתנשא שאפשר...
לא פלא שכל הסלית'רנים מתנשאים ופחדנים

בלי פחדים???

הוא פחדן כשזה מגיע ליער האפל ולכל יצור שיותר גדול מבן אדם, ומהרמיוני...

DirtySpirit

New member
אני חושב שזה יהיה טוב, אבל אני בספק

אם זה יקרה... בינתיים אשמח לראות פיק שמבוסס עלזה.

למעלה