אני חושב שכל עיניין המסורת זה להכני

איקו

New member
אני חושב שכל עיניין המסורת זה להכני

להכניס את הראש בתוך החול . זה באמת לאמין שיש בורא לעולם אבל להתעלם מכול דרכו , למה כי נוח לי. תארו לכם שמלך סעודיה למשל היה אומר לעבדים שלו כחו רשימה וזה מה שאני רוצה שתעשו .. והיה יושב סעודי בסלון בביתו ואומר לעצמו , את הראשון אני מסכים את החמישי לא בא לי את השביעי קשה לי את עשירי לא צריך וכ.... מה היה עושה אותו מלך סעודי לעבד שלו. תולה אותו על עמוד גבוהה מאוד..... מה תשובתכם ??

בגלל זה יש...

את כל הזרמיפם ביהדות. מה שאתה טוען זה שלהיות מסורתי זו בחירה די נוחה ולכן אנשים מחשיבים עצמם לכאלה וכמו שאתה אומר מבצעים חלק מהמצוות וחלק לא... אז אם ככה מה תגיד על החרדים לעומת האורתודוכסים? או על אלה שמשכונה די דתית כמו בני ברק או ירושלים או כל יישוב/עיר אחרת שמזוהה כדתית לעומת שכונת מאה שערים? לאיזה זרם אתה משתייך? למסורתי? לדתי? לחרדי? לדוסי? לחובשי כיפה סרוגה? ללאומיים? וכן הלאה....אז מה יגידו אלייך אחרים שלדעתם (או לדעתך)יותר מצואים ממך בדת? למשל אני מסורתי בערך אז מה יגידו עלי הדתיים/חרדים/דוסים? זה שבחרתי להיות מסורתי זה לא בגלל שנוח לי ככה או בגלל שאני מעדיף מצווה זו על אחרת (ותאמין לי בכל זרם יש את זה גם אומרים שלא,כי אם תשאל חרדי או כל אחד שמחשיב את עצמו לדתי הוא יגיד לך שהמצווה של שבת מנוחה יותר חשובה מלתת מעשר מהמשכורת או גם שמצוות התפילין חשובה יותר מנטילת ידיים או יהיו כאלה שיגידו שעשרת הדברות הכי חשובים מכולם...) פשוט זה הדרך הזאת,המסורתי,נראה לי הכי הגיוני והכי טוב בשבילי לא להיות פאנט ולא להיות חילוני.ככה אני חושב ולכל אחד יש את צורת החשיבה שלו ועל כן יש את הזרמים ביהדות.

חוץ מזה

חוץ מזה עצם זה שאנו מקיימים את מצוותיו מלמד על אמונה בו,על קיומו ועל רצון להתקרב אליו.

להיות מסורתי בעיני זאת הצהרה

מאוד מסוימת על מחויבות לערכים ואמונה כלשהם במיקרה זה האמונה היהודית אבל אמונה היא ענין של דרגות ורמות ומי אמר שכולם מוכרחים להיות באותה דרגה? שלך חנה גונן

למעלה