אני חושב לגדל אקווריום

bazinga7

New member
אני חושב לגדל אקווריום

התחלתי להתעניין בנושא לאחרונה, ויש לי כמה שאלות...

- אקווריום רגיל הוא של מים מתוקים ?
- לכמה יכול להגיע מחיר של אקווריום גדול יחסית ? (לא יותר מדי גדול אך בערך מטרXחצימטר בגובה חצי מטר , אני לא יודע ממש להגדיר נפחים כי אני לא מבין בזה .. )
- איזה דגים אפשר לגדל שם ? אפשר לערבב בין סוגים שונים ? איך לדעת אם אני לא מפוצץ אותו ממקום ?
- איזה כלים דרושים לזה ? בשביל האקווריום הגדול, צריך דברים כמו תרמוסטט,פילטר דברים כאלה ? שכחתי עוד משהו ?
- האם עדיף להתחיל מאקווריום קטן ולראות מה הולך ואז לעבור לגדול במקום ישר להתחיל להקים ציויליזציה ?
- איזה צמחים אפשר לגדל בתוך האקווריום ? במה הם עוזרים ? אם אין לא נורא כל כך ?
- האם יש איזה שהם חוקים ברורים לגבי התכולה הפנימית (שאינה דגים) או שאפשר לסדר איך שרוצים ?

בתודה מראש לכל העונה

nirc2

New member
ברוכים הבאים :)

היי, ברוכים הבאים לתחביב :)
זה תחביב שדורש המון זמן, סבלנות, ולצערנו גם לא מעט כסף.

- אקווריום "רגיל" הוא של מים מתוקים, כן. כמובן שאפשר לגדל גם אקווריום עם מים מלוחים, אגיע לזה בהמשך.

- מחיר של אקווריום יכול לנוע בין 300 שקל, ל20,000 שקל. הכל תלוי בגודל ובציוד הנלווה.
האקווריום שלי יש, תוצרת גרמניה, אקווריום שיש לי בערך 6 שנים ואני נורא מרוצה ממנו, עולה כ2,000 שקל והוא כולל גם פילטר בכלל לא רע. האקווריום בגודל של 80 ס"מ על 50 ס"מ וגובה של 35 ס"מ.
אם בא לך להשקיע קצת יותר, אקווריום מאותה סדרה בגודל של מטר וחצי על 50 ס"מ וגובה של 60 ס"מ יעלה בערך כ7,000 שקל.

כמובן שאתה יכול לקנות גם אקווריומים קטנים יותר במחיר של כמה מאות שקלים, אבל אם כבר בא לך אקווריום גדול, לך על לפחות 80 ס"מ. בתחביב הזה של אקווריומים, ככל שהאקווריום גדול יותר, כך הוא קל יותר לתפעול ויותר מתאים למתחילים.

- אבל כמובן, שזו רק ההתחלה. יש עוד עלויות נלוות, כמו למשל מצע לאקווריום, תרמוסטט, עלויות חשמל (של המנורות), צמחים, דגים, תכשירים, מזון, וכו' בכל סוג של אקווריום יש הוצאות שונות, אני אגע בכל סוג אקווריום בהמשך.

- התכולה הפנימית, כמובן שיש חוקים ברורים. בכל סוג אקווריום יש חוקים אחרים, והנה סוגי האקווריומים:

1. אקווריום צמחיה
א. צמחיה היי טק
יתרונות: האקווריום היפה ביותר לטעמי בממלכת המים המתוקים. אפשר להכניס מגוון רב של דגי להקה קטנים ונחמדים, והדובדבן - הצמחיה החיה המדהימה, פיסת טבע חי אצלך בסלון הבית. חסרונות: הוצאה כספית לא מעטה על מצע מדושן, דשנים נוזליים והוצאות חשמל על תאורה חזקה יותר. יש גם יותר התעסקויות שבועיות עם האקווריום. גיזום הצמחייה, שתילה מחדש, דישון, וכו' - יכול להגיע לבערך שעתיים עבודה נטו מדי שבוע.

ב. צמחייה לואו טק.
יתרונות: אפשר להכניס המון סוגים של דגים קטנים ונחמדים והוא אקווריום לא פחות יפה מהאקווריום היי טק, אבל יכול להכיל סוגי צמחים יותר פשוטים (אם כי לא פחות יפים! טוב, אולי קצת..
) יתרון נוסף הוא שבניגוד להיי טק, יש פחות תאורה, פחות דישון, פחות גיזום שבועי, פחות התעסקות והוא זול יותר לאורך זמן. חסרונות: חייבים לדעת מה עושים כל הזמן. ללמוד על הכימיה של המים, הפיזיקה של התאורה והביולוגיה של הצמחים והדגים. טעויות כאן יכולות להביא לאצות שנראות מכוער במקרה הטוב, והורגות את הצמחים במקרה הרע. לא שבהיי טק אי אפשר להגיע לאצות. אבל זה לא כזה סיפור מסובך באמת, אחרי שמבינים את הפוואנטה של האקווריום, הכל הולך חלק. רק צריך לשמור כל הזמן על איזון. בניגוד להיי טק שיותר קל להגיע בו לאיזון.

אז מה עדיף היי טק או לואו טק? אקווריום היי טק הוא יותר קל לתפעול (לדעתי), לא צריך לחשוב יותר מדי על מה שעושים. פשוט מדשנים פעם בשבוע, מזרימים פחמן דו חמצני באופן קבוע ופעם בשבוע גוזמים בכיף ובששון. אקווריום לואו טק הוא יותר זול כל חודש, אבל הוא דורש הרבה יותר ידע מקצועי וכל הזמן להיות עם האצבע על הדופק, למדוד ערכים של מים, לדשן לפי דרישות המים, להתאים בדיוק את התאורה המתאימה וכדומה.
יש גם אקווריום צמחיה נוסף, האקווריום הטבעי, אבל אני לא ממש מבין גדול בתחום הטבעיים, מצטער.

2. אקווריום עם צמחיה.
אקווריום צמחיה הוא אקווריום עם מלא מלא צמחים, כמעט 100% משטח האקווריום עם צמחיה חיה, פיסת ג'ונגל ביתית.
בניגוד אליו, אקווריום עם צמחיה, זה אקווריום רגיל, שפשוט יש בו כמה צמחים חיים אמיתיים פה ושם.
יתרונות: זול יותר בהרבה. גם בהקמה וגם באחזקה חודשית. לא צריך דישון או תאורה חזקה (לכן זול יותר, גם בהוצאות חשמל חודשיות) וגם פה אפשר להכניס את כל הדגים היפים, בעיקר דגי להקות קטנים. חסרונות: מאחר שאין בו הרבה צמחים כמו באקווריום צמחייה, אפשר להוסיף כל מיני סוגים של סלעים או גזעים ועם דמיון וחוש עיצוב, אפשר להגיע לאקווריומים יפים מאוד, אבל ביננו, זה אקווריום הרבה הרבה פחות יפה מאקווריום צמחיה. חסרון נוסף, שבגלל שאין הרבה צמחים, שמשמשים כפילטר טבעי, אפשר להכניס פחות דגים לאקווריום.

3. שרימפסיה.
אקווריומים בדרך כלל בגדלים קטנים, 5 עד 30 ליטר לכל היותר, שאין בהם דגים, אלא שרימפסים וטחב.
יתרונות: כל מי שנגעל מהם בהתחלה מתאהב בהם מיד אחרי. יצורים קטנים וחמודים ^_^ וגם, זה שונה. זה אחר. הם גם מתרבים בכמויות היסטריות, וכמובן, זה האק' הכי זול שיש לתפעול.
חסרונות: עולם שלם ומדהים כשבוהים בו מקרוב, אבל נראה די יבש ומשעמם מרחוק, כי הם לא ממש שוחים, אלא יותר הולכים ומקפצים על הקרקעית.

4. ציקליאדה.
אקווריום עם דגים מסוג "ציקליד" (אפריקאים או אמריקאים, אבל לא ביחד)
באקווריום עם ציקלידים אי אפשר להכניס צמחים חיים כי הם אוכלים צמחים (חוץ משניים שלושה סוגים של צמחים, שבסופו של דבר גם אותם הם יאכלו), וחובה להכניס כמה שיותר סלעים לאקווריום ולסדר להם המון מקומות מסתור.
באקרוויום צמחייה של מטר אפשר להכניס בערך 40 דגים קטנים, אבל רק כ10, 15 ציקלידים (כי הם דגים טורפים שלא אוהבים שיש להם יותר מדי דגים באקווריום, וגם כי מאוד מלכלכים). אבל אל תחשוש, 10 ציקלידים נותנים הרבה יותר נוכחות של דגים מאשר 40 דגי להקה קטנים. אלו דגים מדהימים עם המון אופי, בניגוד לדגים הקטנים שמשמשים "כשומר מסך" בסלון.
ציקליאדה זה לאנשים שאוהבים דגים ופחות אוהבים צמחייה.
יתרונות: דגים מדהימים ביופיים. צהובים, אדומים, כחולים, לבנים. הדגים גם הרבה יותר מאסיביים, בעלי נוכחות מרשימה באקווריום.
מאחר שאין צמחייה טבעית ורק סלעים, עלויות האחזקה החודשיות זולות יותר. אין דישון, אין תאורה חזקה, וכו'
חסרונות: הדגים יקרים יותר מדגים טרופים רגילים. אבל זה מתקזז, כי אין הרבה דגים באקווריום. חסרון נוסף הוא שהם דגים נורא מלכלכים ולכן צריך להביא לפחות שני פילטרים ולעשות החלפות מיים לפחות פעם בשבוע. (עניין של רבע שעה לכל היותר, לא סיפור, אבל אסור לשכוח! ופעם בחודשיים לנקות את הפילטר, כל פעם פילטר אחר) ציקלידים מומלץ באקווריום של לפחות מטר, כי הם דגים טריטוריאלים מחד ונורא מלכלים מגיסא (אוכלים כמו בהמות)

5. אקווריום דגי זהב.
מומלץ באקווריום בגודל של לפחות מטר, כי דגי זהב זה הדג הכי מלכלך שיש. אל תתפתה לשים אותם בצנצנת קטנה כמו בסרטים המצויירים, זה יגמר במוות ודאי של הדג (שבאקווריום מתאים יכול לחיות עשרות שנים)
יתרונות: נראה מצויין במסעדות מזרחיות

חסרונות: אם אין לך מסעדה מזרחית, זה נראה די מוזר.

6. אקווריום דג קרב.
די יפהפה. הדג האולטימטיבי לגדלים קטנים. אקווריומים בגודל של עד 30 ליטר.
יתרונות: זול נורא. גם בהקמה וגם באחזקה חודשית.
חסרונות: אפשר להכניס רק דג אחד והאק' די קטנצ'יק.

7. אקווריום גופים\משריצי חיים.
אקווריום נחמד, אפשר עם צמחייה ואפשר גם בלי (אבל אם בלי צמחייה, רצוי להביא צמחיית פלסטיק צפופה שיהיה לדגיגונים הקטנים שנולדים מקומות מסתור מהדגים הגדולים יותר) מביאים זכרים ונקבות, והופ, יש לנו דורות על גבי דורות של הריונות, לידות, מיתות, ושוב הריונות ושוב לידות ושוב מיתות וחוזר חלילה. מעגל חיים שלם אצלך בבית :)
יתרונות: נורא קל לתפעול, אם האקווריום עם צמחיית פלסטיק - גם זול נורא. נורא נחמד למי שאוהב לראות לידות. הדגים הכי זולים שיש, והכי עמידים שיש.
חסרונות: מתחיל לשעמם אחרי זמן מה, כי אי אפשר עם סוגים שונים של דגים, ומבחר המשריצי חיים הוא די מצוצמם.

8. אקווריום דיסקוסים.
הדג שהוא מלך המים המתוקים, ללא ספק. דג מ-ד-ה-י-ם. גם בצורה, גם בצבעים המדהימים שלו, וגם באופי.
יתרונות: דגים מדהימים ביופיים, ללא ספק.
חסרונות: הדגים נורא יקרים, ונורא קשים לגידול. לא מומלץ למתחילים.

9. אקווריום מים מלוחים
א. אקווריום ריף.
אקווריום מים מלוחים, עם דגים מטורפים ביופיים ועם אלמוגים וחיות ים, כמו בצלילה בטיול האחרון לאילת, סיני, או תאילנד.
בנוסף, בגלל שאלמוגים זה דבר חי (האקווריום היחידי שבו גם הדקורציה חיה!) אז כל שבוע יהיה לך אקווריום בעיצוב אחר וחדש לגמרי!
יתרונות: גורם לאנשים לחטוף התקף לב מרוב יופי ופליאה בכל פעם שהם יראו את האקווריום שלך.
חסרונות: זה חתיכת סיפור לקבל אישור משכנתא מהבנק בשביל להחזיק דבר כזה בבית
יכול להגיע גם לאלפי שקלים בחודש.

ב. אקווריום מרינה.
כמו אקווריום ריף, רק בלי האלמוגים ועם מבחר טיפה (באמת בקטנה) יותר קטן של דגים. אפשר להשיג בחנויות טובות אקווריום מרינה קומפלט, רק להוסיף דגים...
יתרונות: הדגים הכי יפים על פני כדור הארץ.
חסרונות: חייבים להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק, כל הזמן לשמור על ערכי מים מדודים עד הסנטימטר, ואולי זה עולה פחות מריף, ויש הרבה פחות התעסקות שבועית מאשר מריף, אבל עדיין זה עולה לא מעט ויש התעסקות רבה שחייבת להיות מדוייקת ומדוקדקת.

ruthi26

New member
עושה לי חשק ללכת לקנות אקווריום גדול

איזה דגים יפים, וואו..

nirc2

New member
אקווריום ריף + אחזקה

זה עסק יקר מאוד (מאוד) ומורכב מאוד

למעלה