אני חושבת

עוד אחת

New member
אני חושבת

שיש מכניקה משותפת בין התכונה המובילה של סלית`רין, שאפתנות, לבין התכונה המובילה של גריפינדור, אומץ-לב. אלו תכונות קרובות. הרבה פעמים מזכירים את המילים אומץ-לב ושאפתנות בצורה רצופה. שתיהן תכונות שנחוצות להישגיות ולגבורה. בלי שאפתנות לא תרצו דבר ולכן לא תגיעו לשום-דבר טוב בחייכם, ובלי אומץ-לב לא תהיו מוכנים להסתכן וכך גם-כן לא תגיעו לשום דבר-טוב בחייכם. אומץ-לב (גריפינדור) נובע משאפתנות (סלית`רין), ובלי אומץ-לב לשאפתנות לרוב אין טעם. התכונות האלו מזינות אחת את השניה. התלמידים של סלית`רין הם רעים ואפלים, והתלמידים של גריפינדור מפירים חוקים הרבה, על-פי מה ששמתי לב. למה האופציה המיידית שמצנפת המיון נתנה להארי אחרי סלית`רין היתה גריפינדור? אולי יש קשר כלשהו בין גריפינדור לסלית`רין. ובכלל, התכונה המובילה של סלית`רין היא שאפתנות, ובית סלית`רין נחשב לבית מאוד רע. אני לא מבינה למה. מה רע בשאפתנות? בלי שאפתנות לעולם לא תוכל להצליח! בן-אדם שאפתן הוא לא בהכרח רע! ויש קרבה בין התכונה שאפתנות (סלית`רין) לתכונה אומץ-לב (גריפינדור).

LuNaTiC

New member
ואיכשהו, זה מזכיר לי את

דראקו סיניסטר... יו! אני התחלתי לקרוא שוב את דראקו דורמיינס.. איזה יופי!!! כשיתנו לי לחזור למחשב אני אקרא את הפרק האחרון ואז עוברת לסיניסטר!!! הנוסטלגיה!!!!!! ^_^ ביי ביי! -ענבל-

האמת היא ש...

שאפתנות זו לא תכונה להגיע לסלית`רין. הרמיוני ופרסי נורא שאפתנים אבל הם לא בסלית`רין. לעומתם קראב וגויל, אני לא יודעת עד כמה הם שאפתנים... והם בסלית`רין. אבל זה בכלל לא נראה לי עקרוני. רולינג רצתה שיהיה בית אחד שכולו יהיה נגד הארי, לא משנה כמות השאפתנות שלהם. תמר דינור

MadonnaFan

New member
ה לא ש...

התכונה היחידה של סלית`רין היא שאפתנות, זה שילוב של תכונות שגורם לבית להיראות כמו שהוא נראה... חוץ מזה יש יוצאי-דופן, כמו סנייפ שהוא חתיכת מנייאק-מסריח, אבל הוא מרגל למען דמבלדור ומסכן את החיים שלו למען הצד הטוב. ובכל זאת, הבית הזה מוציא בעיקר קוסמי-אופל כי יש בו שילוב של תכונות רעות. *מעין חצי-עלף*

Vilia©

New member
אני חושבת ש.....

מאומץ לב נובעת השאפתנות...כי אם אתה אמיץ ורוצה ליסם את האומץ שלך, אתה שואף לזה מאוד ואז יוצא מצב שמהאומץ לב שלך אתה יוצא גם שאפתן... ובקשר לשאפתנות של סלית`רין..אני לא יודעת כמה מכם זוכרים אבל היה כתוב ``שאפתנות לנוח``..שזאת תכונה רעה למי ששואף לכוח גדול כדי להישתלט או כוח כמו של וולדמורט... הבנתינו? יופי... טלי

למעלה