אני חושבת ש...זהו !

אני חושבת ש...זהו !

אני חושבת שאנחנו נפרדים....אז - למה, בכל-זאת עצוב לי ??? ולמה נדמה לי שבכל-זאת אתגעגע לפעמים ?! אבל אני לא מאמינה לו. (למרות שמבטיח שישתנה....). הלב אומר לי ללכת....ולו בכדי שיתאמץ קצת יותר....מן - פרידה זמנית כזאת... מה אתם אומרים ?

dor50

New member
לרוני...

לכי אם תחושות הבטן... הן בדרך כלל לא מאכזבות... ושיהיה בהצלחה צביקה

אלוהים עדי כמה שאני מבולבלת....

אז ככה: כבר כמה ימים אנחנו מדברים על פרידה. ואני הייתי כבר די עיקשת בעניין. והוא - מנסה לגשר, ולשפר, ואפילו קבע לעצמו תור דחוף לטיפול, (אבל כל עפם שמדובר בפרידה יש לו כמה ימי התעלות שבהם הוא משקיע, ומחזר, ואוהב...). ואתמול שוב אמרתי לו שאני לא מרגישה שנוכל להמשיך יחד. ודווקא אז, הוא קם, הלך לחדר, ואמר: "בסדר. אמצא דירה ואעזוב". והכל התחיל להיות נורא מוחשי עבורי....ובכי, ודמעות, וחיבוקים ונשיקות....ומזמוזים ועיניינים....ודיברנו ודיברנו ודיברנו. והשגרה חזרה לה...ואני כ"כ מבולבלת. מצד אחד, כמו שאמרתם - הפרידה לא בהכרח תהיה זמנית. (גם כשעדיין אוהבים היא יכולה להפוך לקבועה ?), ואני חושבת שאני רוצה אותו - רק קצת אחרת. לא רוצה שיילך לתמיד. רק שיותר ישים לב. שיטפל בדבר הזה שמעסיק את מוחו בלי סוף ופוגע בי מחוסר שליטה על כך. (סקס). מצד שני, הוא כבר הבטיח כ"כ הרבה פעמים וכמעט שום דבר לא קרה. הוא עצמו אומר שרק כשיבין שזה פוגע בו הוא יפסיק (וההבנה הזאת - היא הפרידה שלנו) כל עוד אני סולחת ומקבלת אותו שוב - הוא ממשיך.... לשקר, לפלרטט, לפגוע. אני מרגישה כ"כ חסרת ערך מבחינת מינית, כ"כ דחויה ולא סקסית - כי כל הזמן הוא עסוק בלפלרטט עם אחרות....לא יודעת מה לעשות. הלוואי שצו הלב היה כ"כ ברור לי. אבל - הוא לא. אני אוהבת אותו, והוא אותי. לא רוצה לאבדו לתמיד. רוצה רק שישתנה. תגידו, אתם לא חושבים שאם נפרדים באופן זמני - זה יכול לעורר את ההתלהבות שדעכה ? ואם לא - אז כנראה ככה זה היה צריך לקרות...מה דעתכם ? רוני המבולבלת עד ייאוש !

dor50

New member
לרוני.....

האם את מפחדת מהפרידה? "והכל התחיל להיות להיות נורא מוחשי עבורי...." האם בעלך עושה משהו בנידון פרט לדיבורים? "הוא כבר הבטיח כ"כ הרבה פעמים וכמעט דבר לא קרה...." נראה לי שאת סובלת (להבדיל אלפי הבדלות) מסימפטום האשה המוכה- מצד אחד את לא מוכנה לסבול יותר... ומצד שני את מקבלת את הבטחותיו (מתוך אהבתך אליו) בידיעה שהן הבטחות סרק... אז אולי הבעיה היא גם אצלך? האם אינך רואה שהוא לא מוכן לעשות כלום אם עצמו והכל זה הבטחות... הבטחות... הבטחות... שאין בצידן כיסוי? נכון, את אוהבת את בעלך... אבל גם לא מוכנה לסבול מהתנהגותו כלפיך! וכאן המקום לשבת עם עצמך ולהחליט מה "אני רוצה"? "מה יותר חשוב לי?" האושר שלי? או בעלי? ונכון: לקבל החלטה זה לא קל כיוון שברגע שקיבלת החלטה כלשהי ויתרת על הדברים האחרים וזה בכלל לא קל, אבל יש מצבים בחיים שאין לנו ברירה ואנו צריכים להחליט לכאן או לכאן (שימי הכל על המאזנים ותראי לאן הן נוטות)ואין דבר כזה "החלטה לא נכונה". כל החלטה היא נכונה לאותו רגע ואותם תנאים (והרגע והתנאים הם דבר שמשתנה כל הזמן), החוכמה היא ללמוד ולהפיק לקח מכל מצב ומכל החלטה על מנת לא לחזור על שגיאות. דבר נוסף - לא תוכלי אף פעם לשנות את בעלך אם הוא לא ירצה להשתנות ומדבריך אני מבין שהוא לא רוצה, אך כדי לרצות אותך זמנית הוא מבטיח הבטחות ללא כיסוי. יתכן מאוד שיתנהגותו זו נובעת מידיעה שאת אוהבת אותו ואת שלו ולכן הוא לא צריך להתאמץ, אך אם תפרדו הוא יבין שאת לא בדיוק "שלו" ואז יכול להיות שהוא יקבל החלטה לעשות שינוי אמיתי זאת בתנאי שהוא אוהבת אותך באמת ולא רק בדיבורים מהשפה לחוץ, לכן תני לו את הצ´נס להוכיח זאת על ידי כך שתפרדו לתקופת מה (תקופה עליה תחליטו יחד), רק אז תוכלי להווכח אם הרגשות שלו כלפיך הם "רגשות אהבה אמיתית וחזקה". אזרי אומץ וקבלי החלטה כמה שיותר מוקדם. בהצלחה צביקה

האלי

New member
אם הלב אומר ללכת, לכי.

אבל אם זה בקטע של "שיתאמץ קצת" אז חבל... כי בדרך כלל לדברים יש דינמיקה משלהם וברגע שמתחילים את הפרידה, לפעמים אי אפשר לעצור את הגלגל. וחבל על הלילות לבד שבהם תתהפכי על משכבך ותחשבי: אם רק היה לי יותר שכל... שלך, האלי.

פלסטיק

New member
אני חושב שעוד לא זהו...

את כנראה עוד לא בטוחה אם נפרדים או לא אני לא מאמין בפרידות "זמניות" והסיכון בהן שיש להן דינמיקה משלהן, הן הופכות פעמים רבות לקבועות. אז אם את מחליטה על פרידה שיכולה להיות מבחינתך זמנית, תהיי מוכנה לזה שהיא אולי תהיה קבועה ובכל מקרה, שתצליחי

סולו

New member
מכתב קודם

רוני יקרה כדאי לך, אולי, לקרוא את מכתבי להילה-ברבור מאתמול, יש בו חלקים שעשויים לעניין אותך.
לכי עם הלב - אבל אל תשכחי את הראש. בהצלחה

shela1

New member
אל תמהרי../images/Emo39.gif

היום בבוקר ריפרפתי בעיתון ידיעות וראיתי שיש כתבה על נושא הדומה לשלך. שווה וכדאי שתקראי אם לא יוסיף גם לא יזיק. לדעתי למרות נטיות הלב כדאי ורצוי לתת תמיכה וסיוע לבן הזוג לפתור את בעייתוץ אולי באמצעות אולטימטום (לא של פרידה) אולי בלהרפות קצת ולתת לו את המרחב לטפל בעצמו. בכל מקרה את נשק יום הדין של הפרידה תשאירי לסוף. כי לפעמים אין דרך חזרה. מבין את הלבטים אבל זו תהיה ההחלטה שלך אנחנו יכולים רק לתת זווית ראיה נוספת. בהצלחה שאלה1(בן)

סולו

New member
פרידה מוגבלת

פרידה לא חייבת להיות "נשק של יום הדין". אולי אפשר לנצל פרידה שמוגדרת מראש כ"זמנית" או "מוגבלת" כדי להתנקות קצת מהרעלים. החיכוך התמידי יוצר לחצים עצומים, ואז במקום להתמקד בבעיות המהותיות, רבים על שטויות שבכלל חבל לבזבז עליהן זמן. זה כמו לגרד שוב ושוב את אותו פצע בלי לתת לו שהות להתרפא ולהגליד. אם פרידה ממשית מפחידה מידי, או בעייתית בגלל סיבות שונות ומשונות (כמו מצב כלכלי שמקשה על שכירת דירה נוספת או ילדים שלא רוצים לטלטל אותם רגשית עד שלא חייבים) אולי אפשר לחשוב על פתרונות "יצירתיים" כמו חלוקת משמרות בבית עם הילדים, שינה בחדרים אחרים, שעות מוגדרות מראש שבהן שני בני הזוג בבית אך במכוון מצויים בעיסוקים ובחדרים נפרדים. מה שבטוח, צריך למצוא פתרון שמקובל על שני בני הזוג ויעשה מינימום נזק מצד אחד, ומצד שני יאפשר איזה אוורור ללא פגיעה זה בזה. אם אחד מחליט סתם להפסיק לתקשר עם האחר בלי למצוא איזה בסיס יחסים ברור ומוסכם, הוא בעצם בורח וזה לא עוזר. אם אחד מנסה לדבר או להתחבר ולהכריח את האחר לתקשר עמו ללא הצלחה - זה לא עוזר גם כן - רק יוצר יותר חיכוך. בטוח שזה זה לא קל למצוא איזה בסיס שיהיה בו גם פרידה מסוימת אבל גם לא ניתוק מוחלט והרסני. אבל נראה שזה כדאי, כי לפעמים ההתלבטות של "נשארים או מפרקים" לוקחת המון זמן וחבל אם הכל יבער מסביב תוך כדי אותה תקופה. לא משנה מה תהיה המסקנה הסופית, כדאי שהיכולת לחשוב פנימה ולקבל החלטות כל כך מהותיות תתקיים בסביבה עם קצת פחות "רעש רקע". מצד שני - ברור לי ש"קל לדבר וקשה לבצע"...

למעלה