אני חושבת ללמוד את המקצוע

אני חושבת ללמוד את המקצוע

כשהכוון שלי הוא לעבוד בעיקר עם קהל של ילדים. מה יכולות להיות האפשרויות שלי בתחום הזה? אמרו לי שאולי יתאים לי לעבוד במדור יעץ לילדים ונוער. האם מדובר בספרית עיון לילדים ונוער ? אני לא רוצה להיות מהספרניות שרק צריכות לעשות שקט וסדר בספריה. זה דומה מדי לתפקיד של מורה שממנו נמלטתי. מה לגבי אפשרויות של שעת סיפור ? של עבודה עם ילדים בקשר לספרים? האם יש משרות מלאות כספרניות בבתי ספר או שצריך להרכיב משרות מכמה בתי ספר? עוד שאלה אולי מפגרת: האם היום לומדים את שיטת דיואי לעומק? האם זה קשה? זה נראה לי נורא מפחיד משום מה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo63.gif

אני יכול לענות רק על השאלה האחרונה. לומדים את שיטת דיואי בצורה די יסודית. זה לא כל כך קשה וזה מעניין. אין שום סיבה לפחוד מזה. ספרניות א חייבות להיות אלה שעושות ששששששששש כל היום
הן יכולות לשמש כיועצות לילדים, להפנות אותם לספרים המתאימים וכו. בזמנו עשיתי עבודה במסגרת הלימודים על ספרניות יעץ בספריה לימודית השוכנת בבית ספר תיכון. הייתי שם שבוע וצפיתי בהן ובתלמידים. ההתנהגות הסטראוטיפית "המצופה" מספרניות לא היתה שם. הן פשוט עזרו לילדים.

יש בתפקיד ספרנית יעץ בחדר עיון

לילדים דמיון מה לתפקיד המורה. הילדים צריכים הסבר הן בלימוד חיפוש מידע, ובארגון החומר לכתיבת עבודה. הרבה פעמים תפקידנו להשתיק את המפריעים (כמו מורה) ואף להוציאם להרגע! שעות סיפור בהחלט יכולות להיות חלק בהחלט מתפקידך, אצלינו המספרות/ים עברו הכשרה. ולמה את חושבת דוקא על ספריית בית ספר? הספריה הציבורית משמשת גם תלמידים, סטודנטים, אנשי מחקר וחבבי קריאה לסוגיה כך שהעבודה יותר מגוונת יותר ומאוד מעניינת. דרך אגב, גודל משרת הספרנית הוא בהתאם לגודל ביה"ס כך שיש בתי ספר ובהם לספרנית משרה מלאה, ויד שצריך להרכיב את המשרה מעבודה בכמה בתי ספר. ללמוד לא קשה. והעבודה מעניינת.כדאי!

אלינקה

New member
אני ספרנית במדור יעץ לילדים

מרגישה מעין שליחות כי אני עוזרת לילדים אבל עדין צריך לשמור על הסדר ולסדר ספרים זה מענין אבל גם מתסכל לראות את רמת הידע שיש היום לילדים אני חושבת שזאת המחלקה החשובה ביותר כי היא מכינה את העתיד

אני חושבת שאסור להכליל ולהגיד

שמתסכל לראות את רמת הידע של הילדים כי לרבים מהם ידע עצום! הם משתמשים במחשב גם ללימוד לא רק למשחקים! יחד עם זאת יש גם ילדים ברמה נמוכה יותר.

אלינקה

New member
אני רק אומרת מה שאני רואה

ילדים חזקים עם ידע במחשבים לא תמיד מגיעים לספריה וילדים שבכתה ו ומעלה עדין כותבים בשגיאות כתיב לא מבינים מה כתוב בספר זה מדכא. הבעיה היא לא רק שיש שגיאות אלה שהם לא מודעים להן הם לא מבדילים בן ה' לא'

Sapientia

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif../images/Emo63.gif

לגבי עבודה עם ילדים, שזו גם אהבה גדולה שלי, יענו לך הותיקים ממני. לדעתי אפשר גם ליזום משהו חדש, אם יש לך רעיון ומשאבים, כלומר- אולי אפילו להקים סוג של ספריה לפי החזון שלך, לפי משהו שאת היית רוצה לעשות. לגבי דיואי- אצלנו למדנו את זה במשך סמסטר אחד, כך שזה יצא קצת דחוק ולחוץ, ולכן היה לי לא קל בכלל. אולי אחרי שמשתמשים בזה קצת יותר הופכים ל"משופשפים" ומכאן מבינים ומסתדרים עם זה בקלות רבה יותר.

למעלה