אני חדש

מומיה26

New member
תספר לנו על זה

למה לא באמת?
ולמה שאתה שומע על חברה/ידידה אתה ישר חושב גם על בגידות?
(חוץ מזה שחרדי חוטא, לא בוגד. וחטאיו של הבעל הוא לא עניינה של האשה החרדית, שקודם תטפל בזה שהוא תלש שערה בשבת).

הסיכוי להתפס קלוש

במיוחד אם הילדה היא מאנ"ש היא לא תבין מה קרה לה ואם היא תבין היא תתבייש לספר

גם מי שמחליט לכפור בעיקר זה לא אומר שהוא צריך לזרוק לפח את המוסר שלו
ואם הוא זורק לפח את המוסר שלו אז רוב הסיכויים שהוא סתם מומר לתאבון

מומיה26

New member
כמה דברים שלא ידעת

חוקרים גילו שאנוסים כרוניים פיתחו תלות שבתית מיוחדת לחדרי שירותים לפי ההתנייה הקלאסית של פבלוב.

על בסיס מידע זה פיתחו במחלקת המשפטית של ועדות הצניעות כלבי פבלוב מיוחדים המאתרים ילדות שלא מבינות הנמצאות בחדרי שירותים בשבת. כדי לאפשר את גילויין במשך כל ימות השבוע, הם פיתחו זן אנוסים מיוחד הפועל גם בימות החול ושיבץ אותם בחדרי השירותים, קראו להם "מומרים לתאבון".
בהמשך התברר שאותם אנוסי ימות החול, פיתחו גם תיאבון מיוחד לקחת ילדה מאנ"ש לזרוק לפח את המוסר שלה, ואז לכפור.

לסיכום, נדמה לי שהרעיונות שלך בדבר ילדות מאנ"ש שלא מבינות מה קורה נשמעות לי כפרקטיות מדיי מכדי שאדם נורמטיבי יחשוב עליהם. תחשוב טוב מה גרם לך לחבר בין בעל בוגד בכל רמה שרק לא יהיה, לאנס של ילדות.

קרעת אותי מצחוק

הדוגמה פשוט ממחישה שחייב להיות מוסר גם אם מוציאים את אלוהים מהמשוואה.

חלושעס

New member
מי שחושב שאין הבדל בין אונס לבגידה

ועוד נתלה בזה שבחברה החולנית שלך יש סיכויים לא להיתפס מכיוון שישנה תרבות של השתקה - הוא לא רק חולה אלא גם מסוכן לציבור.

מי שחושב

שמרגע שלא מאמינים באלוהים אז כבר אין מוסר מחייב הוא החולה.

והקישור בין נטיות מיניות ומחלות שייך לעולם הישן

אני מאמין שאדם צריך להיות מוסרי ללא קשר להשתייכותו הדתית

מי מכתיב את הלכות המוסריות???

היכן אפשר להעמיק במוסר?
מה מקור המוסר והאם יש אפשרות לערער על קביעה מוסרית?
האם יש מחלוקות בין מחוקקי המוסר?
האם דבר שבעבר היה אנטי מוסרי יכול לעבור רפורמציה, ולהתקבל כמוסרי?, ולהיפך...
מה הנזק הנגרם לאדם בהתנהגות בלתי מוסרית?
כשיש התנגשות בין ערכים מוסריים איזה ערך קובע ומכריע?
כשיש התנגשות בין מוסר לתועלת, מה עדיף ?
כשנורמה מוסרית גורמת לנזק האם להעדיף את הנזק או התועלת?
ולמה???

דפוס חשיבה מסוכן

מי שמוותר על המוסר כי הוא לא עומד במבחנים לוגים נוקשים מסוכן לציבור

מסוכן לכולם

אדם שמרגיש שאינו מחוייב לשום צו בין מוסרי ובין אלוהי יעשה ככל העולה על רוחו ומסוכן מאוד

yellow feather

New member
חברה במקביל לנישואין

זו יריה ברגל של עצמך.
כי הנפגעים העיקריים הם הילדים ואין "הם לא יודעים", הם יודעים או לפחות מרגישים את ההתרחקות שלאבא שלהם מהבית והמשפחה.
אם רק תתיחס לזמן שהאבא מקדיש לחברתו - הרי לא הגיוני שהזמן הזה יבוא על חשבון העבודה - כלומר הוא בא על חשבון הבית, שלא להזכיר השקעה כלכלית בחברה שבהכרח מגיעה על חשבון המשפחה.
גם האישה נפגעת - והפגיעה שלה תתבטא גם ביחס שלה לילדים, היא תהיה פחות סבלנית, פחות קשובה - לא כנקמה חלילה, אלא כי היא תהיה עסוקה בכאבים שלה עצמה.

אז מה עשית מלבד פגיעה בילדיך בגלל כניעה לתאוותיך?

למעלה