אני חדש פה

צנובר

New member
אני חדש פה

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שלי פה, מקווה למצוא פה "בית" חם. אני מתעתד להצטרף לבן זוגי שגר ועובד בלונדון. יש לי דרכון גרמני, ככה שאני מבין שמותר לי לעבוד בבריטניה, נכון? השאלה הראשונה שלי היא דווקא לגבי ישראל, מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות מול ביטוח לאומי כדי לשמור על זכויותי בנושאי ביטוח לאומי (אני בן 60 אם זה חשוב) ובנושא ביטוח הבריאות בישראל (קופ"ח מכבי)? בטח יעלו לי עוד מליון שאלות בהמשך. תודה רבה מראש.

גוזליה

New member
שלום צנובר, ברוך הבא לפורום.

אם אתה מעוניין לשמור על זכויותיך בביטוח לאומי, עליך להמשיך לשלם ביטוח לאומי ומס בריאות. הוא הדין בתשלום לקופת החולים על ביטוחים משלימים מושלמים וכיוב'. לכמה זמן אתה מתכנן לעבור? כיוון שמעבר לזמן מסויים, תושבותך פגה ולא תוכל להמשיך לשלם ולשמור על זכויותיך (וזה כולל פנסיה, למשל). אכן, עם דרכון גרמני תוכל לחיות ולעבוד בבריטניה (ובלונדון, לצורך העניין).

צנובר

New member
וואוו הפחדת אותי

טוב, תודה על התשובות. אני באמת אלך לביטוח לאומי לברר איתם פרטים. מה זאת אומרת תושבות פגה? הכוונה להיות בלונדון 3 עד 4 שנים, אבל להמשיך לשלם ביטוח לאומי כנדרש. מה, אפשר לבטל לי את התושבות הישראלית שלי ואת קרנות הפנסיה ותשלומי הביטוח הלאומי (כשאגיע לגיל פרישה)? נשמע מפחיד.

baleful

New member
מה הכוונה שזה כולל פנסיה??

יש לי בישראל מספר חסכונות לפנסיה. זה כסף שהמעבידים הישראלים שלי ואני הפרשנו בעבר מהמשכורות שלי כדי לחסוך לפנסיה. הכספים כרגע נמצאים בחברות ביטוח שונות ולמיטב הבנתי הכספים האלה שלי... גם אם לא אחזור לישראל לעולם.. כשכתבת "פנסיה" האם התכוונת ל"קצבת זיקנה"?

Nobilis

New member
כן

הכוונה לקצבאות של המדינה (לדוגמא - זקנה). לא לביטוחים בחברות פרטיות.

בקר12

New member
תשובה פשוטה

למה לא ללכת לביטוח לאומי ולקופת חולים ולברר? אצלך המצב קצת שונה מרוב האנשים פה כיוון שאתה קרוב יותר לגיל פרישה ולכן כדאי לך להבין את הנושאים לעומקו של עניין

אלוניס

New member
תושב מבחינת רשויות המס זה לא אותו הדבר

כמו תושב מבחינת ביטוח לאומי ומכיוון שבעיקר ביטוח לאומי מטריד אותך - אני אענה לך בעיקר לגבי ביטוח לאומי כי חבל שתיבהל לחינם. כל עוד אתה לא גר חמש שנים ברציפות בחו"ל - נשמרות לך כל הזכויות. כדי לוודא את זה עליך לגשת לביטוח לאומי, לספר שאתה עובר לגור בחו"ל ל3-4 שנים ויש טופס שממלאים ומאפשר לשלם את התשלום המינימלי שנגבה מכל הלא-מועסקים באשר הם. משהו כמו 151 ש"ח בחודש. תשאיר חשבון בנק פעיל בארץ וכל מה שנחוץ זה הוראת קבע וזהו. חלק מהסכום שביטוח לאומי גובה הולך אוטומטית לקופת החולים שלך וגם שם כל זכויותיך יישמרו במלואן כל עוד הם לא יקבלו הודעה מביטוח לאומי שאתה לא תושב. כנ"ל לגבי כל ביטוח משלים מאיזה שהוא סוג. כמו כן - כל ביקור בארץ נחשב כימים שבהם גרת בארץ וזה דוחה את מועד התחלת התהייה שלהם האם לבטל לך את התושבות. כך שביקורי משפחה לכמה שבועות וכו' מדי פעם רק יעזרו
מבחינת מס הכנסה בישראל - אזרח ישראלי חייב בתשלום מיסים בישראל כל עוד הוא שוהה בה שנה מלאה או 183 ימים במינימום בכל שנה קלנדרית ומחויב בהגשת דו"חות או בהפרשת מיסוי דרך המעביד. והם לא הכי ממהרים להצהיר על מישהו שהוא לא תושב...
היה מרענן לראות מישהו בגילך ששוקל צעד מאתגר שכזה - יישר כוח על האומץ ועל האנרגיות ושיהיה בהצלחה!

TrigATUSA

New member
את טועה להבנתי

הקריטריון שביטוח לאומי יפעיל הוא לא כמה שנים נמצאים בחו"ל אלא היכן הוא מרכז החיים של המבקש אפשר להיות 7 שנים בחו"ל (למשל - כשעושים דוקטורט) ועדיין אתה נחשב לתושב ישראל מכיוון שלימודים זה סטטוס זמני שבסופו בכוונתך לחזור לישראל ואפשר להיות שנה בחו"ל, למשל להגר עם בן זוג למדינה בה יש לך אזרחות או תושבות וזה ייחשב כאילו מייד הפסקת להיות תושב ישראל, מכיוון שמטרת הנסיעה היא התיישבות במדינה אחרת אתה תצטרך לשכנע את ביטוח לאומי שמרכז חייך נשאר בישראל (נכסים, חסכונות, ביקורים תכופים) על מנת שתוכל להמשיך להיחשב כתושב ישראל בנוסף, בין ישראל ובריטניה יש אמנת ביטוח לאומי, מה שאומר שאם תשלם ביטוח לאומי בבריטינה (אתה מתכוון לעבוד?) לא תצטרך לשלם בישראל פעם נוספת.

Karenovadia

New member
כשאני הייתי בביטוח לאומי

אמרו לי שאם אני תושבת במדינה אחרת זה לא משנה להם, ואם אני לא מוותרת על תושבות זה יתבטל לי אוטומטית אחרי חמש שנים. הם אמרו שאם אני תושבת במדינה אחרת זה לא משהו שצריך להפריע ולשנות להם ואמרו גם שאין להם דרך לגלות את עניין התושבות הכפולה (שלא כמו דרכונים) לגבי התשלום- הם רוצים שתעשה הוראת קבע של 141 ש"ח (משהו כזה..) וכשיש לך תלושי משכורת ממעסיק באנגליה אתה צריך ליצור קשר עם המחלקה לקשרי חוץ שיושבת בירושלים ולשלוח להם את התלושים, ואז יחזירו לך חלק מהכסף ויצא שתשלם בסופו של דבר 91 שקל לחודש.. (אני אישית לא עשיתי הוראת קבע, כל כמה חודשים שהגעתי ארצה הלכתי אליהם עם תלושי המשכורת מאנגליה, הם חישבו לי מחדש את התשלום וסגרתי איתם את החוב)

למעלה