אני חדשה.

עדי1977

New member
אני חדשה.

שלום לכולם אני חדשה פה ומאוד חדשה בנסיונות. אני חייבת לציין שאתן מקסימות! יש לי שאלה קטנה, הרופא שלי שלך אותנו לעשות בדיקות גנטיות, הוא אמר שיש בדיקה אחת שבדרך כלל עושה הגבר. איך נקראת הבדיקה הזו?(כי ברח לי השם) ואיפה עושים אותה כי במכון הגנטי בבלינסון לא נתנו לי תשובה ברורה.

תמרלה

New member
ברוכה הבאה

הבדיקה שהגבר עושה נקראת: טי-זקס ותלוי באיזו קופה בעלך, הוא יכול לשאול בקופה שלו ויגידו לו, או שמישהי פה כבר תגיד לך אז שיהייה בהצלחה

טאיה1

New member
ברוכה הבאה

לבדיקה קוראים טיי זקס. בתל אביב עושים אותה ברח' בלפור ביומי שלישי אחה"צ. אפשר גם בתל השומר. היא לא עולה כסף. גם אישה שאינה בהריון, יכולה לעשות את הבדיקה. בהצלחה לכם

היי עדי../images/Emo13.gif

ברוך הבא הבדיקה נקראת טיי-זקס יש טבלה שתלויה אצל רופאי נשים לגבי האיזורים והמקומות בהם ניתן לבצע את הבדיקה (טבלה שנתית) ולפי דעתי היא נמצאת למעלה בטאג ליין בשורה הזו שרצה .....

אבישג 1

New member
אבל אני עשיתי טיי זקס

הרופא אמר שזה לא משנה אם הגבר או האשה עושים את הבדיקה - אז אני עשיתי אולי זה כי שנינו מעדות המזרח ? ויש סבירות יותר גבוהה אצל יוצאי אשכנז .....אולי

תמרלה

New member
כמה שפחות דקירות -עדיף!

זאת הבדיקה היחידה שאפשר לשלוח את הבעל מהבדיקות שאני מכירה ! יתכן ויש בדיקה אחרת לעדות המזרח- תקראי בקישורים למעלה ואולי יענו לך אחרות, והכי טוב להתקשר למכון גנטי ולשאול אותם- הם כבר יגידו לך

tich

New member
טיי זקס

את הבדיקה יכולים לעשות הגבר או האישה, אם היא לא בהריון. כאשר האישה בהריון הגבר עושה את הבדיקה ורק אם מתגלה שהוא נשא של המחלה גם האישה עושה בדיקה . אם אני זוכרת נכון נותנים לגבר לעשות את הבדיקה כי מצב של הריון יכול להשפיע על התוצאות.

blessed

New member
הנה לינק

לאתר של משרד הבריאות המפרט על הטיי זקס שזו הבדיקה שהגבר בדר"כ עושה (אם כי גם האישה יכולה). תגלגלי למטה ויש שם את רשימת המקומות בהם עושים את הבדיקה. זה בחינם דרך אגב (בניגוד לשאר הבדיקות)

עדי1977

New member
תודה רבה לכולן ../images/Emo51.gif

על המידע. אחרי שקראתי את כל התשובות התקשרתי שוב לתל השומר. ולא תיהיה לי ברירה אני חייבת לעשות גם את הבדיקה הזו כי זה רק בימי שלישי אחר הצהריים ובעלי הוא איש קבע ובימי ראשון ושלישי הוא תמיד בבסיס. לא נורא אני יעבור גם את זו בנוסף לעשר האחרות. ושוב תודה על העזרה.

למעלה