אני חדשה

elana2706

New member
אני חדשה

שלום לכולם, אני חדשה פה ורציתי להגיד שלום. אני כיום בת 40 וילדתי את בתי לפני 3 שנים אחרי 7 שנים של טיפולים. מה שמפריע לי זה שאני לא כל כך מוצאת את עצמי מבחינת הגיל שלי וגיל הילדה שלי. אני אנסה להסביר. כל פעם שאני נפגשת עם אנשים חדשים או שהם בגיל שלי ויש להם ילדים גדולים או שיש להם ילדים בגיל של הבת שלי (בת 3) והם מאוד צעירים ואין לי על מה לשוחח איתם. כרגע אין לי חברים ואני מנסה למצוא אנשים שקרובים אליי לגיל ושיש להם ילדים בגיל של הבת שלי. אולי כאן בפורום אמצא את זה. יום טוב לכולם אילנה

ברוכה הבאה

מקווה שתמצאי פה בית חם אם תרשמי מאיזה איזור את בארץ אולי יהיו פה אנשים ממקום מגורייך - מה שיכול לעזור

elana2706

New member
תודה

תודה רבה. אה, שכחתי לציין שאני מאזור ירושלים והסביבה (אני מאפרת - גוש עציון) אילנה

אני מירושלים..

ברוכה הבאה, לי יש בן בן 3 ואני עוד יותר מבוגרת ממך. אני מכירה את התחושה הזו, מה אניעושה?? לא הרבה נהנת מבני, ומשתדלת למצוא עלמה לדבר עם האמהות האחרות.. נושא טוב זה תמיד הילד.

דינהלה1

New member
הי אלנה

אני יכולה לספר לך איך זה אצלי. אני מכירה אמהות כשאני הולכת לגינה השכונתית עם הילדים, למסיבות מהגן, חוגים של הילדים, וכו.. תמיד אני מוצאת עם מי לדבר כי איך שהוא הילדים הם נושא מצויין כדי לפתוח בשיחה. אחרי כמה פעמים שרואים את אותן אמהות פשוט כבר מכירים. כאשר הילדים מגיעים לגיל 3.5 -4 בערך מתחילים להזמין הביתה חברים אחרי הגן וזו גם הזדמנות להכיר את האמהות, בסופו של דבר מתחברים עם מי שיש כימיה. מנסיון אישי אני התחברתי עם אמהות צעירות ממני ב 5 או 6 שנים (אולי אפילו יותר...)ברמה של לשבת לשתות כוס קפה ולפתוח בשיחה וחברות ושכנות טובה. אבל גם מוצאת את עצמי משוחחת עם אמהות לילדים מהגן שצעירות אף יותר. אני לא חושבת שהגיל מפריע. מה שכן צריך ליזום, לקבוע עם אמהות בגינה כדי שהילדים ישחקו, להזמין ילדים הביתה וכו. גם הילדים עצמם מכירים לנו את ההורים שלהם לקראת גיל 4 בתך תבקש ממך בעצמה להזמין חברות, ללכת למקומות וכו...

רינת1232

New member
אילנה שלום

אני ילדתי את ילדיי בגיל 40 (יש לי תאומים בני 9). כשהם היו קטנים בני שנתיים ושלוש הפריע לי מאד פער הגילאים בייחוד במסיבות בגן, ועוד יותר כאשר היו מביאים למסיבה גם סבים וסבתות והרגשתי שאני יותר קרובה להם בגיל מאשר להורים. במשך הזמן, כאשר הנושא המשותף הוא הילד, הפער בגילאים מטשטש ופחות משמעותי (למרות שלא נעלם, יכול להיות שמתרגלים לזה או שפשוט הדינמיות של החיים עושה את שלה). רב ההורים לא הפכו ממש ל"חברים" שלי, אבל אנחנו מדברים הרבה בגלל הילדים שהוא הנושא הכי משמעותי ומשותף ללא קשר לגיל ההורים. היום כשהם בבית ספר אני פחות מרגישה שאני "זקנה" יותר יחסית לאחרים, גם משום שנתקלתי פתאום בהורים מבוגרים מאד, בכאלה שנראים מבוגרים ובכלל בכל מיני "קומבינות" של משפחות. תראי שככל שהילדה תגדל ותהיה יותר עצמאית, גם את תהיי פחות תלויה בהורים של החברים שלה.

ר ע נ נ ה

New member
מצטרפת לדעת הכלל

קודם כל ברוכה הבאה פה זה בית חם לכל הזקנות עם הילדים הקטנים ... לדעתי אכן גיל הילדים הוא הגורם המקשר יותר מהגיל של האמהות. החברה הכי טובה שלי היא ב-10 שנים קטנה ממני בדיוק. הבת שלה היא החברה הכי טובה של הבת שלי וכך התחברנו. עם זאת אם את נמצאת בחברה בה מתייגים אנשים או שיש "קליקות" של אמהות זה יכול להיות קצת יותר קשה להתחבר. אני מציעה שתלכי למקומות בהם יש הפעלות לילדים או כפי שהציעו פה לגינות שם נוצרות חברויות שמבוססות על הקשר בין הילדים וגיל האמא ממש לא חשוב.

למעלה