אני חדשה פה יש ליבעיה

dafi11

New member
אני חדשה פה יש ליבעיה

וקיוויתי שתוכלו לעזור לי מהניסיון שלכם יש לי בעיה והיא כזאת אני וחבר שלי עומדים להיתחתן עוד חודשיים שנינו באים מעולמות שונים אני אסביר את עצמי: הוא בא ממישפחה שבקושי סוגרת את החודש. הורים שמרויחים מעט ולכן גם לא יכולים לקחת על עצמם הלוואות אני באה מרקע קצת שונה: הורי מרוויחים לא רע וחינכו אותי לא לבזבז כסף אלא לחסוך לעתיד. אנחנו כרגע עומדים ליפני חתונה מוצאים את עצמינו רבים על דברים שלא ניראה לי שנוכל ליפתור: דירה להשכרה:הוא טוען שבישביל מה להוציא שכר דירה גבוה ניקח דירה באיזור זול כשאני מאוד חשובה לי הסביבה קשה לי להסכים איתו. אין לו בעיה לגור באיזור נחלש כי כל החיים שלו הוא חי בצורה כזאת ולי זה מאוד מפריע. אותו דבר לגבי דירה לקניה. שנינו פוטרנו מהעבודה בעיקבות משבר ההייטק(אני-מחשבים והוא-אלקטרוניקה) ואני מנסה להסביר לו שהמצב הוא רק זמני ומי שרוצה לעבוד תמיד ימצא למרות שקצת קשה עכשיו. בגלל זה הוא עוד יותר פוחד לא רוצה לקחת משכנתא,מפחד ממינוס בחשבון ואני עובדת עיצות כי אני לא מסוגלת לחיות בצורה שהוא חושב שהוא יכול. אולי אני נישמעת לא טוב אבל שתבינו אני באמת לא קופצת מעל הפופיק ואני יודעת שאם אוותר לו ונגור באיזור שהוא רוצה אנחנו לא ניתקדם בחיים . לא רוצה להישמע סנובית כי אני ממש לא אבל אני חייבת ליידי אנשים ברמה שלי שיש עם מי לדבר ואם יש איזו בעיה עם אחד השכנים יש לאן ליפנות. בבקשה עיזרו לי

ילדה33

New member
הוא צודק

בכל מקום תמצאי שכנים אנשים ברמה גבוהה הרבה יותר גרועים מאנשים ברמה הנמוכה נסי למען האהבה כן לרדת ברמה זה יעזור לשניכם בהצלחה

dafi11

New member
לא זו הבעיה אני אנסה לפרט יותר

הוא רוצה לגור בבני ברק לא סובלת את האיזור אין עיריה שיש ליפנות בעינינים שהם לא דת .אם יש שכן שהחליט לזרוק זבל דווקא מול הבית שלך אתה יכול לדבר ללמפה

ילדה33

New member
או

אולי עם השכן וכן לרדת לרמה חבל להוציא אנרגיות על דברים כאלה נסי להבין את העתיד שלכם יותר מהזבל של השכן המצב היום מאוד קשה בחוץ זה שאתם כרגע מובטלים לא אומר שמחר תתחילו לעבוד וזה לא ממש קשור לסוג ההתמכות שלך המצב הוך ומתדרדר מיום ליום והוא........... רואה את העתיד ומתחשב בו כך לפחות אני חושבת

את איכות החיים אתם יוצרים

אני לא רוצה להשמע כשופט או כנוקט עמדה, לכן אתנסח באופן כללי. לשניכם כרגע אין הכנסה, אולי דמי אבטלה בלבד, אולי הוריך תומכים במשהו. לפיכך השאלה היא בין "איכות חיים" לבין עלות המחיה. איכות חיים יכולה להפגע ע"י שכנים רעים. יש כאלו גם באיזורים "טובים". האמיני לי, אני גר בבית כזה. מצד שני, המונה הכספי "דופק". וכאן מגיע שלב של תכנון וחישוב. כי ברור שאם תגורו באיזור יקר יותר (שכ"ד, ארנונה, ועד בית) תוכלו לחיות בסביבה שמצטיירת אולי טוב יותר אבל תצטרכו להמנע ולקצץ בדברים אחרים, אפילו יציאה לבילוי, החזקת מכונית וכו´. את החשבון, גם הכספי וגם חשבון הנפש לגבי סדרי העדיפות ואיכות החיים שלכם שאיננה תלויה בזבל של השכן, תצטרכו לעשות יחד. אולי אימון ראשון לפני החתונה בפתרון קונפליקטים. זכרי דבר אחד. מדובר בסופו של דבר בדירה שכורה בשלב הראשון. תמיד תוכלו להחליף (זה עובד בשני הכיוונים). לגבי רכישת דירה, השיקולים אחרים. גם בגלל המסורבלות הגדולה של התהליך וגם בגלל שיקולים נוספים כמו שמירה על ערך ההשקעה וכו´. אם אתם הולכים על דירה שכורה בשלב הראשון, הדילמה היא רק בין איכות החיים שאתם רוצים ליצור ביניכם לאיכות החיים שקשורה לסביבת מגוריכם והעלויות הנגזרות משני הנושאים.

שניכם צודקים...

גם את וגם חברך מצד אחד חשוב לחסוך ולא לבזבז בתור זוג בראשית דרכו וללא עבודה מסודרת ומצד שני חשובה הסביבה אכן ייתכן שיהיו אנשים טובים במקום זול או אנשים רעים במקום יוקרתי זה גם הרבה תלוי במידת ההסתגלות שלכם אליהם אבל אין ספק שהכי חשוב זו מערכת היחסים בינכם ולא עם השכנים... לעניות דעתי חכם יהיה אם פשוט תמצאו משהו באמצע... יש הרבה זוגות שגם בתור התחלה פשוט גרים קצת אצל ההורים אבל זה טוב רק במידה וישנה פרטיות מוחלטת בתוך הבית ובתנאי שאין מתחים כלשהם עם ההורים שיהיה לכם בהצלחה והרבה מזל טוב....

dafi11

New member
תודה על התגובות

אני ללא עבודה בערך חודש לאחר ששלוש שנים עבדתי באותו מקום עבודה ליפני שפוטרתי דיברנו על משכנתא ואף לקחנו יעוץ בבנק וקיבלנו אישור על ההלוואה (הבנק לא ממהר לתת אישור) בזמן האחרון בגלל שיצא לדבר על כך די הרבה נוצר מצב שהתיעצנו כל אחד עם משפחתו וחבריו והחברים שלו והוריו נטעו בו פתאום את החרדות(את האישור של הבנק כבר קיבלנו)ואז התחילה כל התיסבוכת. אנחנו כבר חברים 4.5 שנים וסתם לרקע כללי לקח לי שנה שלמה לשכנע אותו ללמוד משהוא שכמובן גם כאן "נלחמתי" בהוריו וחבריו שטענו שזה בזבוז ללכת ללמוד וחבל על הכסף בכל אופן אני מאוד מקווה שזה יסתדר ובקרוב כי כבר אין לי כוחות וממש תודה על התגובות דפי

karin45

New member
דאפי שלום

החזרת אותי 20 שנה אחורה ולדעתי אז התחיל משבר הזוגיות אצלנו. תלחמי... תלחמי בכל כוחותיך "נגד כל העולם" אם יהיה צורך בכך שיילך ללמוד כי זה בעצם נקודת ההתחלה, מפה תתחיל הצמיחה של שניכם לעתיד טוב יותר. אחרי שיסיים את לימודיו, יהיה לו קל יותר למצוא עבודה מסודרת ויהיה לו מספיק ביטחון עצמי כדי לקחת משכנתא ולדעת שיוכל לעמוד בכך ובאמת בשלב זה תוכלי לבחור מקום מגורים המתאים לכם ושיהיה לכם נוח ונעים לחיות שם. קארין45

מסר

קודם את מתחתנת אתו ולא עם ההורים שלו לפי מה שנראה לי החבר שלך יותר מחושב ממך ושגםהחבר צודק חוץ מזה מה זה אנחנו לא באותו רמה אם אני היתי חבר שלך ואיתי יודע מה את חושבת איתי זורק אותך אבל וחבל שאהבה אי עיברת

adam33

New member
יישר כח

קראתי את הניכתב על ידך פעמיים אני חושב ששניכם צודקים הוא אומר צריך לראות את המצב ולהסתדר עם מה שיש את אומרת זה נכון אבל איני יכולה לחיות במקום שארגיש בכל יום מדוקאת מסיבה זו או אחרת לפי דעתי אל תקנו דירה תמיד אפשר לנסות ולמצא מקום שימצא חן בעיני שניכם לדוג..רחוב יהודה הנשיא בבני ברק נימצא בתחילתו בבני ברק וסופו ברמת גן לגבי חתונה מחזק אותך באהבה שלך אליו ואכן דבר לא צריך לעמוד בפני החתונה-גם מצב כלכלי. דבר שלישי בעיני עבודה אם יש לו אישה כמוך שדוחפת אותו לעשות דברים בטוחני שתוכלי גם לעזור לו למצא עבודה שמן הסתם הוא זקוק לתמיכתך ...

צפוני

New member
האדם הוא תדמית נוף ילדותו

אוצר הרגשות, חרדות וכל תפישת עולמנו מעוצבת בילדותנו המוקדמת - וכך אנו נשארים כל חיינו אם אנו לא עוברים שינוי משמעותי פנימי עמוק. לך ולבן זוגך תפישת עולם ומציאות שונית בתכלית ולכן כל ויתור של אחד מכם על נושא מסויים כנגד ה"צו הפנימי" שלו יהיה קצר טווח וירשם בפנקס התחשבנות שלכם.... אותו פנקס חשבונות יצמח ויגדל במשך השנים - יקום ויהיה בינכם כחומה. לכן עצתי לכם, הכנסו לתהליך של הבנה אחד של השני, של המקום ממנו הוא בא, נסו לייצור מצב בו כל "ויתור" יעשה מתוך אמפטיה והבנה הדדית, מתוך ראית הגורמים שמתחת לפני השטח. יחד עם זאת יתכן שהוויתוח יגזול מהצד המוותר אנרגיות כה רבות שיגרמו לו להתרוקן, להשאר ממורמר ומאוכזב ואז יצא שכרכם בהפסדכם.... לסיכום, יש לעשות עבודה רצינית לגבי המקום של שניכם ומתוך אותו מקום לזוז לכוון טוב אחר - או לא...וגם זה אפשרי.

למעלה