אני חדשה כאן. שאלה על הסטרוסקופיה

tutiki

New member
אני חדשה כאן. שאלה על הסטרוסקופיה

שלום לכל בנות הפורום! אני חדשה בפורום שלכן, ומקווה להשתלב. קצת רקע על עצמי וגם שאלה: אני בת 29. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שנולדה לאחר טיפול במנוגון, כוריגון והזרעה. כבר שנה מנסה להרות שוב - כל הזמן עם טיפול בזריקות (מנוגון/גונל F)+ כוריגון והזרעה. עכשיו הוחלט על מעבר ל- IVF. הלכתי לפרופ' זיידמן באופן פרטי, וקבעתי תור לתל השומר (שם הוא מקבל) ליום חמישי הקרוב. הוא רוצה לעשות לי בדיקת הסטרוסקופיה אבחנתית ביום ה' הקרוב, וכבר הזמין לי חדר ניתוח. קראתי את אוסף התגובות על הסטרוסקופיה מהארכיון של הפורום ורק יצאתי יותר מבולבלת... מישהי יודעת האם בתל השומר נהוג להרדים הרדמה כללית או מלאה לפני ההליך? האם יש מדיניות של בית חולים בנושא או שכל מטופלת מבקשת מה שהיא רוצה (כן הרדמה, לא הרדמה)? מישהי עברה הסטרוסקופיה אצל זיידמן (הוא מקבל גם ברמת מרפא ואסותא)? תודה מראש על התשובות. תותיקי.

נועה 35

New member
ברוכה הבאה ושהות קצרצרה!

לא יודעת לענות לך על השאלות, אבל אני בטוחה שבקרוב תקבלי תשובות מפורטות מהבנות האחרות.

Big Mama 1

New member
היי תותיקי

לא יודעת איך זה בתל השומר ולא מטופלת של דר' זיידמן אבל זה המידע שיש לי, אולי יעזור לך לעשות קצת "סדר בבאלגן". באופן עקרוני להיסטרוסקופיה יש שני סוגים אבחנתית וטיפולית. באבחנתית בדר"כ לא צריך הרדמה אפילו לא מקומית, זה תהליך יותר קל מצילום רחם. בטיפולית צריך הרדמה מכיוון שיש התערבות כירורגית. מקווה שעזרתי ואני בטוחה שעוד תקבלי תשובות רבות מהבנות כאן אולי אפילו יותר ספציפיות משלי. בכל מקרה בהצלחה, גם בהיסטרו וגם בטיפול שאחריו.

אולה *

New member
הנהלים אכן שונים ממקום למקום

עברתי היסט' באיכילוב, בהרדמה כללית. לא הייתי מסכימה אחרת. אני לא רואה שום סיבה לסבול (ומאוד סבלתי בצילום רחם). אחרי ההיסט' הרגשתי מצוין, היה דימום קצר בן יומיים, למחרת כבר טסנו לחו"ל. בהצלחה!

siroko

New member
אני עברתי בתל-השומר ללא הרדמה,

וגם לא כאב לי. זו בדיקה של בדיוק דקה עד 2 דקות. בהצלחה.

בכלל לא נורא

רק לנסות להרגיע אותך קצת - אני עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית אתמול באסותה (אצל לברן) והיה ממש ממש בסדר. הבדיקה ארכה כ-5 דקות, בלי שום הרדמה וממש לא כאבה (למרות שאני יודעת שזה עניין אישי), וגם לא היו לי שום כאבים אח"כ. מנסיוני האישי זו בדיקה הרבה יותר קלה מצילום רחם. מאחלת לך בדיקה קלה ומהירה!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. תשובות תקבלי מבעלות נסיון, ובכל מקרה שיהיה בהצלחה. נועם

Yosepha

New member
ל - tutiki

עברתי 2 הסטרוסקופיות, על ידי שני רופאים שונים, בהפרש של שנה, ואני יכולה רק לספר לך מנסיוני האישי. בפעם הראשונה הייתי נורא מפוחדת, כי לא ידעתי מה זה ולמה לצפות. בגלל זה הייתי מאד מכווצת והרופאה החליטה לתת לי זריקת הרדמה מקומית (זו פשוט זריקה לתוך הרחם). הזריקה נורא כאבה לי, וגם אחרי במשך יום יומיים היה לי לא נעים (בהחלט לא נורא). לפעם השניה הגעתי הרבה יותר רגועה ומוכנה, כי ידעתי מה הולכים לעשות. בגלל זה הרופא לא נתן לי זריקת הרדמה, ואז זה לא כאב בכלל! הוא החדיר את הקטטר (דרך צואר הרחם אם זה לא היה ברור לך קודם...) בקלות, ואחרי מה שהרגיש לי לא יותר מכמה שניות הכריז שהוא סיים והוציא את הקטטר. אז המסקנה שלי היא שברגע שאת רגועה - זה לא צריך לכאוב בכלל, וחבל להתבאס מהרדמה מקומית (לא שמעתי על אף אחד שעשו לה הסטרוסקופיה בהרדמה מלאה, למעט אם היה צורך בניתוח כלשהו) - זה הדבר היחיד שכאב לי! בהצלחה, יוספה

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לא אוכל לענות לך לגבי היסטרסקופיה בתל השומר רק אוכל להגיד לך שאת בידיים טובות גם אני עברתי לזיידמן לא מזמן וממש מרגישה שהוא המלאך הגואל שלי בהצלחה

tutiki

New member
בוקר טוב לכולן ותודה על התגובות

מאתמול לגבי ההסטרוסקופיה. עזרתן לי מאוד להירגע מהבדיקה, כי ממש הפחידו אותי עם עניין ההרדמה המלאה... יום סבבה לכולן!!! תותיקי

למעלה