אני זקוק לתזכורת

אני זקוק לתזכורת

האם מישהו או מישהי יכולים להזכיר לי או לספר לי למה צריך להלחם באגו ובשכחה העצמית אם ממילא כל הישות הזמנית הזאת שהאגו השתלט עליה תמות בעצמה בסוף ואיתה האגו. והישות הלא זמנית בכל מקרה נצחית. למה לא סתם לזרום? בשביל להיות יותר חזקים? בשביל להתגבר על הדיכאון? מה הסיבה לאגור עוצמה? תודה.

nivinivini

New member
זה לא להלחם באגו?

בסך הכל להרפות ממנו לשבריר שנייה. אחר כך עוברים בשער, ולא לשכוח לאסוף אותו שוב, אחרת סתם מתפזרים כמו עלה נידף ברוח. מסתובבים כמו שיכורים. והכוונה לאגו הבסיסי ביותר, למעטפת הכי דקה וקרובה. לא יודע למה?

כדי לתבוע בעלות על הישות ה'אחרת'

וזה רק למיטב הבנתי, ויכול להיות שמיטב הבנתי רחוק מלהיות טוב. אבל כמו שאני הבנתי, ואם הבנתי נכון את השאלה שלך, הישות שאתה קורא לה 'לא זמנית' ואני קוראת לה 'אחרת' היא מאד זמנית (מי אמר לך שיש מישהו שהוא בכל מקרה נצחי?) בסוף כשנמות היא תלך לה חזרה לאינסוף, ואנחנו נחדל. אבל אם נגבש אותה, נחזק אותה ונבנה אותה, בסוף כשהגוף ימות ואותה ישות שאתה קורא לה זמנית תחזור לכ** של האמשלה (יש שקוראים לזה "היכל הנשמות", אולי) הישות האחרת תהיה מספיק חזקה להשאר באינסוף ולא להתמוסס לתוכו, ואפשר יהיה לטייל שם ולראות ולראות ולראות. כמו שאני מבינה, האגו הוא זה שגורם לנו לחשוב שיש בתוכנו ישות שהיא לא זמנית, אבל זה לא באמת נכון. בסופו של דבר כולנו נמות, גם אלוהימה וגם אני, גם גאיה וגם השמש, רק שטווח הזמנים שלנו שונה קצת. ואם אפשר בקצת מאמץ להרוויח עוד כמה דקות של נצח, well, אני מוצאת שזו עסקה די משתלמת. אבל נראה לי שאני במיעוט. תודה על תשומת לבך אחת בדרך.

אני לא...

פלדנקרייז אמר: "your truble lies not where you think you're wrong, but where you're sure you're right"... אני קוראת אותה ורואה רק כמה אגו יש שם, כמה וודאות ובטחון שלא ברור לי מאיפה הוא שאוב. בכולופן רונן, השאלה שלך היא לא מהסוג שאפשר למצוא עליה תשובות לפורומים. אם שוב אני נזקקת לציטוט, אז שוטי הנבואה אומרים "החיים מלאים משמעויות, ות'משמעות של החיים שלך - אתה תשמע ב(אמצעות/תוך) עצמך". תודה לך על השאלה הנהדרת שעצרה אותי והכריחה אותי לחשוב, וסליחה על התשובה המוגזמת. תודה על תשומת לבכם אחת בדרך

התהוות

New member
עיצה

תקבלי את זה שזה מה שכתבת - ז"א, לקבל בלי לשפוט. תקבלי את מי שכתבה (את עצמך, זה כולל את האגו שלך). תקבלי את כל הסיטואציה- אל תשפטי את הסיטואציה.

תודה לכולם על ההתייחסות

אני לא יודע אם קיבלתי תשובה, אבל אני אמשיך בכל מקרה. אולי אין באמת סיבה, כי כל הסיבות מתבטלות בסוף עם המוות. בטוח שאני מסוקרן לגבי כל האפשרויות שנפתחות כאשר יש לך יותר עוצמה, לפי איך שאני מבין את זה. בכל מקרה תודה. וחלומות פז לכולם.

אתה מניח הנחה ונראה לי ...

שאתה שוכח שזו רק הנחה: "הישות הלא זמנית בכל מקרה נצחית" במוות אתה מת...

keoser

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אתה"?

יש בך אמונה שגלגולים קודמים קיימים? יוסי

לא, אין לי אמונות כלל....

ואני מניח שאין גילגול נשמות. אני גם מניח שאם יש או אם אין גילגול נשמות אני צריך לעשות את המיטב כאן ועכשיו. לעשות את המיטב (בין היתר) זה לא לאמץ אמונות.

למעלה