אני זקוק לעיצה.

IBP1

New member
אני זקוק לעיצה.

הבעל הבית מצפה שאני אשקר ללקוחות . הוא קורה לזה לעוות מעט את האמת. למשל .עוף קפוא. עוף קפוא עבורו הוא לא עוף שעומד שבועיים במקרר אלא זה הנמצא בפריזר שבועיים .... עוף טרי יכול להיות בן שבועיים עבורו כשבעצם הלקוחות שואלים האם הוא טרי מהיום. היום הוא הודיע לי כי אם אני לא אסביר ללקוחותיו את האמת שלו . הוא לא זקוק לי יותר והוא מחפש אדם שיהיה כמותו. מה אתם מציעים לי לעשות . ללכת עם האמת שלי עד הסוף או שמא בכדי שתהיה לי פרנסה ללכת על האמת שלו. ממתין לתשובותיכם.

משובללת

New member
עברתי משהו דומה לשלך

במקום העבודה והתייעצתי עם רב מסתבר שטובת בעל הבית קודמת . ואתה תפקידך לעזור לו למכור. . זה לא אחריותך לגבי הנאמר אתה עושה את עבודתך כיאות.ונשמע ודואג לצרכי המעביד שמעסיק אותך. מעבר לכך אני רק אציין שבכל מקום עבודה יש קונפליקטים כאלו ואחרים וכעובדים מתפקידנו לעזור למעביד ולשמור על מקור הפרנסה. (כמה פעמים הבוס היה במשרד וביקש לא להעביר לו שיחות ולהגיד שהוא לא נמצא הרי זה גם שקר ) משובללת

משובללת

New member
תשמע משהו

עבדתי פעם מזמן בחנות שבעל הבית דתי . לא אומר מה היה אך משהו מאד לא נראה לי מבחינת אמת ויושר לגבי לקוחות. התייעצתי עם רב והוא בפירוש אמר לי שטובת בעל הבית המעביד קובעת. האחריות לאמת או שקר חלה עליו! ולא על העובד.על העובד מוטלת האחריות לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר לשביעות רצון המעביד נקודה. ציינתי לפניך שבכל מקום עבודה קיימים קונפליקטים ואם תדבוק בגרסתך תשאר ללא פרנסה. משובללת

גל סופר

New member
זה לא מדויק

מה שאת מציינת הוא מדרבנן, בעוד יש איסור דאורייתא האומר "ולפני עיוור לא תתן מכשול" והרי זהו מכשול. אבל בחברה הישראלית... רובנו עיוורים ששמים לעיוור אחר מכשול ובסופו של דבר נופלים במכשול של עצמנו... ככה זה

משובללת

New member
גל סופר

נכון מה שכתבת ולפי מה שכתבת צריך לשבת בבית ולא לעבוד. קיימים הרבה קונפלקטים בכל מקומות עבודה ואם כל אחד יצמד לאמת שלו שזה נפלא בעיני יהיו הרבה יותר מובטלים צודקים ודוגלים באמת וביושר אבל מובטלים. משובללת

לדעתי ההמומה ../images/Emo2.gif

זה מה שהינך יכול לעשות זה לנסות לחפש מקום עבודה אחר. אך, כרגע זו הפרנסה שלך, וכל עוד אינך בעל הבית , אין מה לעשות. תמשיך ביושר שלך , בכל מקום שאתה בעל בית , ותן לאור להוביל אותך ושלח לו אור, אך בעולם הזה שנקרא עבודה , המעסיק קובע את החוקים.. כמו חוקי מדינה שלהבדיל, לא תמיד מתחשבים בצרכים שלנו
בהצלחה , ואהבה אריאלה

אפריל80

New member
מתחברת לדעתה של אריאלה

נסה להשאר שם ובעדינות להתמיד ביושרך, עד כמה שניתן. אם תראה שהמצב לא ניתן לגישור חפש עבודה אחרת. אתה איש אמת. שליח אמת. לא לכבודך ולא למה שייכתב עבורך בספר החיים להפוך למישהו שמשקר והולך נגד האמת שלו.

דגנית

New member
אם שאלת, וזה מטריד אותך..

אז לך בעקבות האמת שלך. אף אחד לא שווה שתשקר עבורו ואף עבודה לא שווה שתבגוד בעצמך עבורה. אם אתה מרגיש שאתה לא מעט משנה את המציאות אלא מעוות אותה ומשקר אם אתה לא מאמין באמת הזו.. אז אל תנסה למכור אותה לאחרים. ובכל מקרה, אם זה כך אולי שווה לחפש עבודה חדשה? במקום שלא תצטרך לשקר עבורו? האמת שזה מצב קשה לא יודעת מה הייתי עושה אני חושבת שלא הייתי מצליחה למכור משהו שעשוי לפגוע בקונה.. גם אם לטובת המקום. לא יודעת. ולכן אני חושבת.. שאם השאלה עלתה עדיף ללכת עם האמת שלך.

רותי 111

New member
איציק אני חושבת שאתה יודע את

התשובה בתוכך. אתה רק רוצה מאיתנו חיזוק או דחיפונת לעשות את הצעד הרי פרנסה היא משמיים - ולכולם יש פרנסה אם רק נאמין בזה אז לך עם הלב שלך שלא תפגע בו חלילה בסוף מרוב תסכול וכעס

השאלה היא כזאת...

כמו שכתבו, כמעט כל בעל עסק משקר/מעגל קצוות. אם התפטרת- יש סיכוי שתמצא בעל עסק מאוד דומה ואז השאלה הזאת תצוף שוב. אם לא תתפטר- תישאר בקונפליקט אך הרי כך או כך סבירות הסיכוי במקצוע הזה שתישאר בקונפליקט. האם יש דרך עבורך "לעגל פינות" כך שתהיה נאמן לעצמך וגם לבעל העסק?

למעלה