אני זקוקה לעזרה!

אני זקוקה לעזרה!

שלום. אני זקוקה לעזרה. אינני יודעת מה לעשות.... אני כבר ממש מיואשת. אני מעונינת ללמוד תעשיה וניהול אך הידע שלי לגבי התעסוקה לוקה בחסר. כמה שאלות בבקשה. 1. יש הבדל מהותי בקבלה לעבודה עם תואר אונ' לעומת תואר במכללה? 2. האם תואר במכללה עלול לפגוע בקידום ובמשכורת בעבודה? 3. האם יש קושי במציאת עבודה לבוגר מכללה ללא ניסיון? העניין הוא שיש בי-ם "מכללה להנדסה" המעניקה תואר b.sc וזה ליד הבית. אין לי כוח לפסיכומטרי/בגרויות ע"מ להיכנס לטכניון/אונ'. אני כבר אוטוטו בת 26.... מה עושים? כבר אין לי כוח.

Shichman

New member
בעיקרון תואר ממכללה נחשב פחות מתואר

אוניברסיטאי. לכן, כמובן יותר קל למצוא עבודה עם תואר מאוניברסיטה נחשבת מאשר עם תואר ממכללה. אבל מצד שני, יש לא מעט מקרים שבוגרי האוניברסיטאות מתקשים למצוא עבודה ולהפך, כאשר בוגרי המכללות מוצאים עבודה טובה, הרי מדובר בתחום בו יש ביקוש לא קטן. לא רק ההשכלה משחקת תפקיד במציאת העבודה, אלא עוד גורמים רבים. וגם טוב שהמכללה שאת מדברת עליה מעניקה תואר B.Sc ולא B.Teh שמוענק ע"י הרבה מכללות ונחשב פחות טוב. מבחינת הקידום - הכל תלוי במעסיק שלך. מבחינה חוקית, עד כמה שידוע לי, אין הבדל בזכויות בין בעלי תואר B.Sc בהנדסה שהם בוגרי האוניברסיטאות או שהם בוגרי מכללות. כך שתצטרכי להחליט מה לעשות. ברוב המקרים תואר אוניברסיטאי נחשב יותר, אבל זה עניין של יוקרה.

חיפוש עבודה

הביקוש לבוגרי הנדסת תעשייה וניהול סביר אך לא עולה על ההיצע. (אין תחום כמעט שבו הביקוש עולה על ההיצע). הקושי במציעת עבודה תמיד קיים במידה זו או אחרת אך הדבר תלוי גם במחפש. יהיה מי שיהפוך עולמות ויהיה מוכן להתפשר בכדי לרכוש ניסיון ומי שהתאמץ פחות או יהיה יותר ברררן ולכן יהיה לו יותר קשה.

למעלה