אני זקוקה לעזרה!

HELP ME!

New member
אני זקוקה לעזרה!

שלום לכולכם! אני חדשה כאן בפורום, ולכן אני לא יודעת אם הנושא הוא מתאים. מצד שני אני לא רוצה ולא יכולה לפנות לרבנים בנושא הזה. אני מרגישה די מיואשת. אני בחורה חרדית בגיל השדוכים.אבל לא משפחה קיצונית, אלא מודרנית. בכל זאת הולכים אצלינו לפי הספר... ועלי למצא בן זוג בשדוך. רוב הבנות החרדיות מתחתנות על מנת להקים משפחה, ולשם כך הן בוחרות בבחור הסביר ביותר שפגשו בשדוך. קימת גם האופנה של להנשא לבחור שישב וילמד כל חייו שלדעתי זה פשוט בשם העדריות, זה יראה עד כמה את שווה וכו`... מה תעשה בחורה חרדית כמוני שחולמת על נישואין מתוך אהבה כמו בספורים? האם אני אכן לא מציאותית כמו שמשננים באוזני השכם וערב? אני גם מאד שומרת על כבוד הורי ולא רוצה חלילה לגרום להם צער. אני לא מעונינת לצאת עם בחורים סתם, בשביל הבידור אלא רק למטרת נישואין. ולכן אל תציאו לי הצעות של להתחיל עם בנים או לא לסרב לבחורים שיתחילו איתי. בחור ישיבה לא יעשה זאת ואני גם לא מעונינת בכאלה. אבל אני לא מעונינת בבחור עובד או להבדיל פושטק שמסתובב ברחובות. כיצד תסבירו בעיה נוספת, שבחורי הישיבות בד``כ מצתמצמים בעולם התורה (במקרה שהם באמת לומדים...) ואין להם בכלל השכלה כללית! מה יכולות לעשות בחורות חרדיות שהדבר הזה (ההשכלה) פשוט בנפשן!!!? אני מודה מראש לאלה שתהיה להם תשובה עבורי. המבולבלת.

אולי תנסי לחפש בישיבה-יוניברסיטי?

גם בישיבת פלבוש אפשר לנסות. שתיהן בארה``ב, ובשתיהן לומדים בחורי ישיבה את שני העולמות בכל הרצינות ובחיבור: תורה עם השכלה כללית רחבה. בהצלחה רבה מאוד! אסור להתייאש! נדבר, ביי.

סקוט

New member
אל דאגה

בס``ד דבר ראשון, את יכולה לשאול את הרבנים ויש רבנים שיענו לך בשמחה למשל את יכולה לשלוח אל הרב אבינר אמנם הוא לא רב מהציבור החרדי אבל הוא מתאים מאד למצב כזה אני מציע לך לשלוח אליו מכתב הוא יענה לך בחום ויעזור לך ביותר. בהצלחה במה שלא תעשי הקב``ה יעזור. נ.ב אין עשיית נפלאות כמו שהתפילה עושה תתפללי טוב!!

התמ-ים

New member
עוד ניסיון לעזרה

שלום לך מבולבלת! קראתי את בעייתך, והיא נשמעת לי עם סתירות פנימיות, שאותן אני אנסה לישב, ולעזור לך למצוא את שביל הזהב שבסופו תקימי בית בישראל. נתחיל עם הגדרת הסתירה: אני לא יודע אילו סיפורים או אילו אגדות קראת או שמעת, אבל אני לא מכיר סיפור או אגדה, שהאהבה בה התחילה בשידוך מקצועי (שבו, אני מבין, את מנסה להיעזר, כמו כל בנות גילך) כשאני שומע על משרד תיווך, בעיני רוחי עולות דמויות של דודות טובות, להן יש רשימות של בחורים שהגיעו לפרקם, ובנות ישראל הכשרות הרוצות להינשא, ותפקידן של הדודות זה למצוא את המכסה המתאים לסיר. כשאני מדבר על דודות טובות - זה יכול להיות גם משרד מקצועי או אתר אינטרנט. כל מה שהם עושים זה בעצם זה להתאים בין אנשים, שבעצם הם לא מכירים, בסופו של דבר, ולקוות שההתאמה תצליח, ואז האהבה תפרח. כבר נאמר במקורותינו: `כל בחורה מגיעה לפירקה, צריכה להינשא`, השאלה היא איך למצוא את אביר החלומות ? הדרישות שלך מאישך לעתיד הן מאוד ברורות: חרדי, בעל השכלה תורנית וכללית, שעובד למחיתו ולומד תורה בזמנו הפנוי. נתונים כאלה יש, אני משער בכל משרד שידוכין שמכבד את עצמו, אבל את רוצה עוד משהו: לא להסתפק במה שיש, ולא מוכנה ל`נסות` את מי שאולי מתאים לך מבחינה סטטיסטית, את רוצה בעצם שישדכו לך מישהו שבעצם מתאים לך, ולא רק מבחינה סטטיסטית, מישהו שיצית לך את הלב, כמו באגדות. ציינת שאת לא רוצה לצער את הורייך, וזה באמת חשוב מאוד, אבל לדעתי אם תקימי בית בישראל, עם בחור שלא תהיי מאושרת איתו, צערם יהיה גדול יותר. לדעתי הפתרון לבעייתך יכול להגיע משידוך דרך חברות קרובות שלך, ידידים (אם זה מקובל בעולם החרדי) או קרובי משפחה או כל מי שמכיר אותך באמת (ולא רק מה שאת `משדרת` החוצה), שידעו מה את מחפשת בדיוק, ויכירו (`ישדכו`) לך רק את מי שהם מכירים, כמו שהם מכירים אותך, שלדעתם יתאים לך. `השבעתי אתכן בנות ירושלים, בצבאות או באיילות השדה, אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ` אם תמצאי את הבחור הנכון - גם האהבה תגיע, ומהר. `השבעתי אתכן בנות ירושלים (או איפה שאת לא גרה), אם תמצאו את דודי מה תגידו לו, שחולת אהבה אני` השידוך הכי מפורסם בהיסטוריה היהודית, התחיל מפניה, של אבי החתן המיועד אל איש סודו ועוזרו הנאמן, העוזר קיבל `רשימת מכולת` של התכונות הרצויות בכלה, והוא חיפש נקודתית את הכלה האהובה ל`לקוח` שלו. גם את צריכה להכין לך `רשימת מכולת` של התכונות שאת מחפשת בבחור שאת רוצה להכיר, שאיתה מקורבייך יוכלו לעזור לך למצוא את אביר החלומות. גם במיקרים כאלו אין 100 אחוזי הצלחה, אבל עם הדרישות שלך (שלדעתי הן מוצדקות), הסיכויים יותר טובים משידוך רגיל. לדעתי במקרה שלך, פניה לרבנים לא תועיל (אא``כ אותו רב שאת פונה אליו יכול להימנות על האנשים שציינתי קודם, והם רוצים בטובתך, אישית ולא רק בטובתך האישית), כי בדר``כ הם פועלים כמו משרד, ולא בצורה נקודתית. מי יתן ועזרתי לך במקצת, וסידרתי קצת את הבלבול שאת חשה. שיהיה לך בהצלחה, ובמזל טוב חודש טוב ובשורות טובות לכל עם ישראל

למעלה