אני זקוקה לעזרה

אני זקוקה לעזרה

אני סטודנטית שנה ג' בעמק יזרעאל, ואני עורכת סמינריון מחקרי על התהליך היציאה מהארון ותמיכה משפחתית, אני אודה ואשמח אם תענו לי על השאלון , הוא חביב ומעניין וכמובן אנונימי, ולשלוח לי למייל אם אפשר תודה תודה אלפי תודות

dify

New member
עצות למי שמבקש עזרה...

סיוון ורחלי, הרשו לי להעיר כמה הערות (אחרי שעברתי על השאלון) א. חסר רגישות לחלוטין ללקרוא לכולנו "הומוסקסואלים" בעיברית גבר שנמשך לבני מינו הוא הומוסקסואל, אבל אישה שנמשכת לבנות מינה היא לסבית. המילה לסבית לא מוזכרת אפילו פעם אחת. אם אתן כבר מבקשות מלסביות למלא שאלונים, ואתן כבר מקפידות לכתוב בזכר/נקבה את השאלות, לא היה ראוי שתפנו אלינו בשם התואר הנכון? אני משערת שלכן לא היה נעים לענות על שאלות כגון "כגבר את/ה מרגיש ש..." ב. עם כל הכבוד בשאלה 43, אתן מניחות אוטומטית שאם אנחנו לסביות אנחנו מצטערות על כך, נתתן שלל אפשרויות להסביר למה אנחנו מצטערות על כך, ואף אפשרות שאומרת בפשטות- "אני לא מצטערת על כך". ג. אני תוהה, ברצינות, כמה המחקר שלכן חף מדיעות קדומות, מעבר לשתי הערותי הקודמות, עצם הפניה אלינו תחת התיאור "בעלי העדפות מיניות יוצאות דופן" היא כל כך שיפוטית. אנחנו נמשכים לבני מיננו. אפשר היה לתאר את זה כך. האם הנטיה שלנו יוצאת דופן? אני בהחלט יכולה לנהל דיון פילוסופי על כך, בתרבות שבה רק בשנים האחרונות נהיה לגיטימי לחיות באופן גלוי כבעל משיכה מינית לבני מינך, יש רבים וטובים שהתחתנו (ומתחתנים) עם בני המין השני בגלל מגוון סיבות. עם השנים ניתן לראות כי אחוז ההאנשים הנימשכים לבני מינם וחיים כך בגלוי הולך ועולה- האם הם הגיעו יש מאין, או פשוט הרגישו בטוחים לחיות כך בגלוי? בכל מקרה, כשכבר פונים לשיתוף פעולה עם אנשים, היה נחמד לתאר אותם בצורה קצת יותר עניינית ופחות שיפוטית. וכמה הערות לידע הכללי: * לא כל מי שמרגיש/ה משיכה לבני מינם יודע/ת את זה מרגע שנולד, כשאתן שואלות באיזה גיל סיפרת להורים ולמשפחה המורחבת, היה חכם יותר לשאול לפני כן באיזה גיל הגדרת את עצמך לסבית/הומו. * לא כל מי שמרגישה משיכה לבנות מינה מגדירה עצמה לסבית. כמו שציינתי לעיל, יש נשים (וגברים, אם הם נמשכים לבני מינם) שזה תהליך שלוקח אצלם זמן. בתחילת השאלון אינכן מציינות שהשאלון נועד למילוי רק על ידי אנשים שמגדירים עצמם הומואים או לסביות, ולכן יש משהו מוטעה בהנחה שכל מי שעונה עליו מקטלג את עצמו כהומו/לסבית (יכולים להיות אנשים שמגדירים את עצמם כבי, או כסטרייטים שנמשכים לבני מינם. כן, בהחלט יש מגוון סוגים :)

מצטרפת ומוסיפה

בתור אחת שמילאה את השאלון ושלחה לכן, אני חושבת שאתן מפספסות מרחב גדול של התמודדות עם יציאה מהארון. לא הצלחתן בשאלון שלכן להכיל את כל התמונה, ואפילו לא התקרבתן להבנת תהליך היציאה מהארון והתמיכה המשפחתית. יכול להיות שהיה מקום לדבר עם לסביות על החוויה של היציאה מהארון, לפני שמחלקים שאלון כזה. אני אישית חושבת שהוא פשוט גרוע, וממש לא כלי תקף ומהימן לבדיקת הנושא שאתן רוצות לבדוק.

dify

א תודה על ההערות אני אקח זארת לתשומת ליבי, אני לתומי חשבתי שהומוסקסואל זו מיניות שכוללת גם הומואים וגם לסביות ואם טעיתי אני מצטערת. ב את שופטת אותי קשה מדי, אני שואלת שאלות שאחותי הגדולה (שאגב היא לסבית מחוץ לארון כבר 10 שנים) עזרה לי לבנות ג אני ממש מצטערת שפגעתי בכך אישית ובשאר הבנות שיהיה יום מקסים ותודה

dify

New member
../images/Emo140.gif

לא פגעת בי אישית, אלא שראוי, כמו שהציעה הקסם שבפשטות, להכיר קצת את התחום לפני שפונים לשאול עליו, כי מהשאלון שלך זה מרגיש כאילו אינך מודעת כלל למורכבות העניין ויש לך דיעות קדומות איך דברים מתנהלים. אני מציעה, בחום, בכל מקרה, לשוחח עם נשים לסביות שונות (אנחנו לא כולנו מקשה אחת) על מנת לקבל תמונה יותר רחבה ממה שאחותך נתנה לך. אני מצטרפת לשאלתה של הקסם בפשטות לגבי מהימנות המחקר ותוקפו. כי לי בתור משיבה (ואני משתתפת בתדירות גבוהה במחקרים) אין אופציה לענות באמת את התשובה שמתאימה לי וגם לא כל כך נעים לענות על שאלון שלא באמת מדבר אלי (כמו שראית אני לא ממש היחידה שחשה כך, אני כן מציעה לתקן, אם את רוצה שיתוף פעולה)

אני רוצה שנייה לנסות ולהבהיר משהו

ביני לבין עצמי. מבחינה קלינית, לא חברתית, לא "כמו שמקובל", מבחינה קלינית גרידא. הומו = זהה סקסואל = מין או במילים אחרות: חד מיני. אם את אישה, שאוהבת (נגיד, מינית) נשים, זה לא הופך אותך לחד מינית? ובתוך כך להומוסקסואלית? כמובן שההגדרה החברתית המקובל היא לסבית, אבל אני לא חושבת שההגדרה הומוסקסואלית היא מוטעית. ואני לא מדברת על גווני הקשת השונים, כגון בי-סקסואלים וטרנסג'נדרים למיניהים, או אינטרסקסואלים וכו'. אלא על פרופר הומואים ולסביות. get my drift?

dify

New member
מבינה אבל לא מקבלת

כי אנחנו חיים בחיי היומיום, זה שאולי באופן טכני אנחנו נכנסים לקטגוריה לא אומר שאי אפשר לעשות עוד רבע צעד ולפנות אלינו בצורה המקובלת. ועוד דבר, נהוג, כשיש גבר בקהל, לפנות בלשון זכר (לא מתה על זה, אבל יודעת שנהוג) לו נהגה כך, והיתה כותבת את כל השאלון בשפת זכר (תוך הערה בהתחלה שהשאלון מיועד לשני המינים), זה היה מתקבל בעיני אחרת מאשר כשהיא כן כותבת זכר/נקבה לאורך כל השאלון, אבל המילה לסבית לא מוזכרת אפילו פעם אחת, למרות שאין ספק שזה חלק מקהל היעד שלה. אם היא כבר הקפידה על פניה לשני המינים, אני לא מבינה, סמנטית, למה לא לפנות ללסביות. עכשיו בואי נחבר את זה גם לבורות הקלה שנדפה מהשאלון... ועוד דבר, שפה היא סוג של הכרה, וכמו שאת בטח יודעת, יש לא מעט קבוצות שרבות על הזכות להכרה (לסביות בינהן) ועל הזכות לקבל את היחס אליהם כמו שהם מגדירים את עצמם (למשל נשים... ), לא יודעת, לי זו נראית רגישות מינמלית, אם את פונה למישהו, מבקשת את שיתוף הפעולה מצידו, ועוד נותנת שאלון סגור, לפנות בצורה המקובלת ועם ידע בסיסי מוקדם. ועוד מילה קטנה על ההגדרה "חד מיני", בעיני ההגדרה לא הגיונית בכלל (כמו להיות אמא חד הורית- היא לא חד הורית, הילד שלה חד הורי) ככה אנחנו לא חד מיניים, אנחנו נמשכים לשני מיננו (והסטרייטים נמשכים לבני המין הנגדי, אבל הם לא דו מיניים, אין להם שני מינים) כך שאני לא אבוא לתקן שגיאה היסטורית, אבל אני כן מצפה מאדם שחי בישראל 2008 להכיר את המילה הנפוצה לכינוי אישה הנמשכת לנשים "לסבית".

pizi33

New member
בתור ראש משפחה במשפחה חד הורית

ודו מינית אני יכולה להגיד לך שאת מאה אחוז צודקת. רוב בני האדם הם חד מיניים. רובם מנהלים מערכות דו מיניות. גברים ונשים שנמשכים לבני מינם מנהלים מערכות יחסים חד מיניות. ולכן אימרו מעכשיו גבר/ אישה במערכת יחסים הומוסקסואלית ולא הומוסקסואל לסבית.

למעלה