אני וצה"ל

bumpymus

New member
אני וצה"ל

טוב למי שלא מכיר אותי... אני סיימתי בית ספר תיכון שנה שעברה ואני ממתין לגיוס שהיה אמור להיות בחודש ינואר השנה אך נדחה אט אט עד לספטמבר השנה. אני אגלה לכם כמה סודות )לא מסווגים) יש לי פרופיל 21 פיזי ואני עובר תהליך התנדבותי לצה"ל. מאז חודש ינואר אני נאבקתי על תפקיד שמאוד רציתי בחיל המודיעין תפקיד שיעזור לי באזרחות וקשור למאבק שלי היום בשירותי המיפוי באתרי אינטרנט. אתמול נודע לי שכל הדלתות למודיעין נסגרו בפני כניראה בגלל סיווג בטחוני גבוהה )כן כן אני מוכשר... I blew it!) כניראה שכל התפקידים שקשורים לסיווג הבטחוני גבוהה נסגרו בפני בצה"ל, אני חש תחושה רעה של מירמור וכעס. שבוזבזה לי שנה... המוטיבציה הרבה שלי לתרום ולהתנדב ירדו ואני מרגיש שכל מה שמעניין אותי זה רק האינטרסים האיישים שלי... בשבוע הבא אני אקבל רשימה של תפקידים שאינם דורשים סיווג בטחוני גבוהה, אך אני חושש שהם לא יתרמו לאינטרסים האישיים שלי ולא יעניינו אותי... אני כרגע בדילמה אם בכלל להתגייס או לא... מה היתרונות בלתהגייס ומה החסרונות ומה היתרונות בללמוד בגיל כזה ומה החסרונות? ואילו דלתות יסגרו בפני אם אני לא אתגייס? וכאן אני פונה אלכים חברי בפורום מקינטוש... הידוע לכם אולי אילו יחדות בצה"ל יש מחשיבי מקינטוש? אם כבר אז כבר... בתור מתנדב אני ראשי לבקש איזה יחדיה שאני רוצה? כזכור אני לא יכול להתקבל ליחידה עם סיווג בטחוני גבוהה...

noamsmac

New member
יש את כל מערך ההוצאה לאור אבל

ממה שזכור לי - הרמה וההתייחסות לעצמם ולמקצוע ממש לא יענינו אותך. ובלי קשר למקינטוש - אני שותף להרגשה שלך ועד כמה שזה יישמע אולי 'בגידה' בערכים בסיסיים שלנו - אולי תשנה את החשיבה-> מתכוון לזה שלמרות ההגבלה שלך הבעת רצון לתרום והם (ברור שמשיקולים ביורוקרטיים שטחיים) בעצם דוחים אותך - אז תחשוב כמו בן גילך באירופה ותתחיל לבנות את עצמך אישית בלי קשר למוסד צר אופקים ש'עושה לך טובה' רק כדי שיהיה רשום על איזה פיסת נייר ש'תרמת' למדינה. (היתרונות בלהתחיל להיבנות בגיל שלך?... לפני שנה כשעדיין גרתי באנגליה, יום אחד הגעתי לבית חולים ומנהל המחלקה האורטופדית - לא עוד "סתם" רופא - היה בחור בן 32....) בקשר לדלתות פתוחות וסגורות: לא רוצה לקחת אחריות - אבל לפחות בנסיון שלי הדלתות האלה הן בעיקר של בנייני הכשרה למשרות בטחוניות (לא מאבטחים בקניון) וממילא לתפקידים כאלה - לפחות תפקידי שטח - נדרש עבר קרבי שממילא חסום בפניך. אז אם לא תיכננת על קריירה במוסד/שבכ/ ואחרים דומים - שהאיתור ברוב המקרים נעשה ממילא ביוזמתם - אני לא רואה בעיה. שי, אני מרשה לעצמי להגיד את הדברים האלה כיון שאני עצמי העברתי את הצבא ועוד 5 שנים אחריו במסגרת שהשירות בה הוא על בסיס התנדבותי (ואפילו קצת ציוני). ואם ממש חשוב לך לתרום למקום שאנחנו חיים ושייכים לו - תמיד תוכל למצוא איך לעשות את זה גם בלי להיות איזה פקיד שיבזבז ת'פוטנציאל ות'זמן שלו. בקיצור: FORCE QUIT מתוכנת "חשיבה ישנה" ותעשה RESTART מ-CD חדש וואו... טוב, לא נסחפתי בכלל..

bumpymus

New member
תשובה ../images/Emo13.gif

איך אתם מבלבלים אותי (אני מדבר ב5 פורומים שונים באותו נושא) 50% לכאן 50% לשם... קודם כל בגלל שהתפקיד שרציתי נלקח מימני (3 שנים) אני רשאי להתנדב ולהיות בחורה
(בצחוק) ולהתנדבר לשנתיים בלבד... אבל כמובן ששנה נלקחה מימני (השנה האחרונה) אז אני אשתחרר עם כולם... אבל בכל זאת... יהיה לי הרבה זמן פנוי לעשוק בתחביבים שלי ולשפר פסיכומטרי במהלך הצבא במיוחד אם אני יכול לבחור את הבסיס שלי ואוכלי לישון כל יום בחדרי! טוב נקטע לי חוט המחשבה אבל שאר הדברים שיש לי להגיד הם דיי קלישאות... אני אשכול את מה אמרת על כף המוזניים...

למעלה