אני ועצמי

zspirit

New member
אני ועצמי ../images/Emo13.gif

היי.. אם אני אוהב את עצמי, או אם אני מדבר לעצמי.. מי זה אני ומי זה עצמי? האם זה אותו אחד וזה רק עניין של ניסוח? האם כל אחד מאיתנו הוא אחד המחולק לכמה חלקים? אם אני מרגיש רע ואני עושה עם זה משהו כדי להרגיש טוב יותר - האם אלה בעצם שני חלקים שבי?

MelodicTruth

New member
תשובה

לפי התאוריות של קרל יונג, הנפש שלך מחולקת להרבה חלקים, מה שנקרא "אתה" הוא התוצאה של השילוב ביניהם...או תוצאה של החלקים הדומיננטים. הרבה סופרים משתמשים בקונפליקטים שמתרחשים בתוך התודעה שלהם כאלגוריות. אם התודעה שלך היתה מורכבת רק מגורם אחד בחיים לא היית מתלבט או מנסה להבין למה אתה עושה דבר מסויים, ככה אני חושב לפחות

ל נ צ ח

New member
<נפשות מתקיימות כל הזמן> (ע.הלפרין)

אריק, הבעייה שהעלה קרל מעניינת 11/11/2000 8:24 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- אם אמנם נפש היא ייחודית לגוף, הרי שיש לקבל את הטענה שאותה נפש נעלמת עם הגוף, ובזרם החיים לא תיכון שנית נפש שכמותה. אולם, עובדה היא שנפשות מתקיימות כל הזמן, וחסרונה של אחת, כתוצאה ממות, לא משפיע, כשם שחסרונן של מיליוני נפשות לא משפיע על קיומן בגופים אחרים. שפינוזה במקרה זה הגיע למין דבקות תיאולוגית, לא אופיינית לו, בטענה שאותה נפש שנפרדת מן הגוף במותו, אינה מתה. יש שמפרשים את כוונתו בכך שהנפש חוזרת ל"מחסן" הנפשות, עד שהיא מתממשת שנית בזמן, בהיצמדה לגוף חדש שנולד. מכל מקום בפסיכולוגיה ואך בפילוסופיה נוהגים לקטלג את המין נאנושי במסגרות של טיפוסי אדם. מה שברור הוא שאם נפטר טיפוס אדם המשתייך, לדוגמא, לטיפוס A הרי שברגע פטירתו מתקיימות נפשות אחרות מאותו טיפוס בגופים חיים אחרים. -----------------------

MelodicTruth

New member
הייתי מסכם את זה במשפט של ניטשה

One must still have chaos in oneself to be able to give birth to a dancing star

מזדהה לחלוטין

אני מרגיש כאילו בתוכי יש ישות רציונלית שמבקרת כל דבר שהישות המבוססת על צרכים אבולוציוניים עושה. כלומר חלק מהדברים שאני עושה חסרי היגיון לחלוטין ואני עושה אותן בגלל גחמות או בגלל צרכים שנטמעו משחר האבולוציה, יש בי חלק שמבין את זה ואף עם זאת אני לא יכול להילחם בכך. זה בהחלט נושא מאוד בעייתי...

למעלה