אני ועבודה

שיבא2

New member
אני ועבודה

אני בת 35 וסובלת מההפרעה הבי פולארית שזה תנודות רציניות במצבי הרוח עד כדי אשפוזים פסיכיאטרים. לאחרונה פסיכולוגית הציעה לי עבודה מוגנת ואני חטפתי חררה בעור אני עם תואר שני, מוכשרת בטירוף. האם עזרה מקצועית יכולה לעזור לי ולהשתלב רגיל בשוק העבודה מחכה לתגובות מה גם שעברתי חיים זוועה. אבל לא פה המקום לפרט בברכה שיבא

כן בהחלט

יש אפשרות לעזור לך.. ישנם מאמנים ששיכולים ומוכנים לסייע לך להתמודד עם האתגר הזה (למרות שיהיו כאלה שיגידו ש"זה מחוץ לגבולות האימון") אם את רוצה בשינוי ומאמינה שזה אפשרי אז ניתן ואפשר להגיע לתוצאות מעולות אור ואהבה

שיבא2

New member
אני בטח אלך לפסיכולוג תעסוקתי

צר לי , אבל מאמינה בזה יותר אלה אנשים שלמדו שנים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
השתלבות בעבודה

האימון לא נועד ולא תפקידו לטפל במצב נפשי כפי שאת מתארת. האימון יכול להיות כתוספת לטיפול התרופתי והנפשי הנדרש, ולהתמקד בנושא העבודה. כאשר את מציבה כמטרה להשתלב בתחום העבודה - מה האתגרים שניצבים בפנייך- האם האתגר הוא לדעת מה מתאים לך? האם האתגר הוא לבדוק כיצד להשתלב במקום עבודה אשר יאפשר לך להתמודד עם המחלה? מה האתגר שלך? לשאלה הראשונה אולי יתאים יותר מאמן, ולשאלה השנייה, יתאים יותר פסיכולוג תעסוקתי.

שיבא2

New member
יש לי כבר מאמן על הפרק

מישהו פסיכודינאמי שלא יפחד מהמניה דפרסיה שלי או פסיכולוג תעסוקתי אני בעצמי עובדת סוציאלית עם תואר שני לא אתפשר על איש מקצוע. איש מקצוע יקדם אותי הכי רחוק שהוא יכול לכן בחירת איש המקצוע משמעותית אני עדין בהלם טוטאלי מההצעה שאעסוק בתעסוקה מוגנת עם כל הכישורים שלי זה מה שיצא לי? המורים שלי באקדמיה ימותו לשמוע את זה אבל בעלי תומך בי הוא אומר שמה שארצה , אלך והוא ישלם הכל אז מה יש לדאוג.? אבל יש לי דמעות בעיניים שלזה מייעדים אותי, תעסוקה לחולי נפש מנחם בגין , אלונה קמחי, ואן גוך, צרציל, הסולן של נירוונה גם היו עם המחלה הזו אז הם לא עשו קריירות בושה לתיוג באמת מגעיל. תודה לך על התגובה

שיבא2

New member
ענבל היקרה

ישנתי על התשובה שלך כמו שאומרים... תראי, בבי פולאר, כל עוד לוקחים כדורים מאזנים, הבן אדם רגיל. מנחם בגין היה בי פולאר והישגיו הכבירים ידועים לכל מדובר באנשים מבריקים. כמו וואן גוך. כמו צרציל. לא, מטרתי היא לא שהעבודה תשקם אותי אלא למצות את יכולותיי האינטלקטואליות והאישיות ויש לי כאלה. תקראי קצת על המחלה הזו זו מחלה מרתקת וזו לא מחלה זו הפרעה. זו לא סכיזופרניה בה הנפש מתפרקת לגמרי. ולמרות זאת פרופ' נאש (תורת המשחקים), למרות מחלתו זכה בפרס נובל. אבל פה בישראל מתייגים. מדינה שקשה לחיות בה. הלוואי שבעלי היה מאשר לי לקחת את הילדה ולעזוב לאנגליה. יש לנו דרכון אירופאי. לבעלי. ולילדה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מיצוי יכולות

הי יקירה, אני בטוחה שאת ברוכת כשרונות. אני בטוחה שאימון (או פסיכולוג תעסוקתי) יוכלו לעזור לך למצוא כיוון מתאים. לפעמים, הרבה כשרונות ויכולות מקשים עלינו לראות את הכיוון - יש הרבה דברים שאנו יכולים לעשות. הכיוון הנכון יהיה במקום שבו יש לך התלהבות וענין בלתי פוסקים, שיגרום לך להוציא מעצמך את המיטב ולהנות מזה. יתכן שכיוון כזה כאשר תמצאי אותו, יעזור לך גם לעבור את התקופות הנמוכות יותר שאת חווה.

שיבא2

New member
ענבל

את עושה קואיצינג גם דרך מיילים? פשוט פנים מול פנים זה יעלה לי הון עתק

CIsaac

New member
גם אם את מוכשרת בטירוף

לפעמים הדבר הפשוט הזה שנקרא עבודה מוגנת יכול להיות מתנה נפלאה לך. מזמין אותך לשמוע כל שתוכלי על העניין לפני שאת פוסלת את הרעיון. מכיר את העניין וחושב שיש לך כלי נפלא לרשותך אם את מרגישה שהוא יכול לעזור לך. בכל מקרה תוכלי אח"כ לחזור ולהשתלב בשוק העבודה הרגיל. בהצלחה איציק

שיבא2

New member
אשמח אם תספר לי על זה

ומה אכתוב בשנים שהייתי בתעסוקה מוגנת? תעסוקה מוגנת? וישאלו בריאון עבודה למה?< ואז אגיד- אני חולת נפש? ואתה מכיר את החברה הישראלית המתייגת חברה רעה מה הסיכוי שלי יהיה לקבל תפקידים? לא נראה לי ראלי לגבי העתיד שלי. אם לא היה עתיד, אז אולי כן. אבל לגבי העתיד זה ידפוק לי בגדול. ככה מרגישה אשמח אם תגיב להודעתי בוקר טוב. הילדה שלי בת שנתיים היום , כייף לי.

CIsaac

New member
כל עוד לא עבדת בעבודה מוגנת

אינך צריכה לרשום כלום בקורות החיים שלך. אם זה לא מה שאת צריכה - בודאי גם לא תלכי על זה. מגיב להודעתך בשמחה. מה שהזמנתי אותך לעשות זה לאסוף את כל המידע הרלוונטי לפני שאת סוגרת בפנייך את הדלת הזו. אף שאוכל להשיב על שאלות שלך בעניין זה - עדיף שתקבלי את התשובות מהצוות. את לא חייבת לרשום בקורות החיים שלך שבדקת את האפשרות אם את לא רוצה. נראה לי שאת כל האתגרים שעולים לך בהקשר של תעסוקה מוגנת כדאי לך להעלות עם הצוות שמספק את השירות הזה. אחרי שיש לך את כל המידע - ההחלטה שלך תהיה ממקום שלם יותר, לעניות דעתי. הרבה הצלחה לך בכל שתבחרי. איציק

שיבא2

New member
היי איציק

יש לך טלפון שעוסק בנושא הזה? ארגון? למרות שאוכל להסתכל גם בגוגל תודה

CIsaac

New member
שלום לך שיבא

לא, טלפון אין לי. המקום הראשון לאסוף מידע הוא המוסד לביטוח לאומי (בדרך כלל הוא חלק מהתהליך - אני מניח שאת כבר יודעת את זה). למוסד לביטוח לאומי יש אתר אינטרנט מקיף כך שסביר יהיה להניח שתוכלי למצוא את המידע הדרוש לך שם. מקום נוסף שיתכן ותמצאי אצלם מידע שיעזור לך לבחון את האפשרויות, סיכונים ותועלות בעבודה מוגנת הוא מרכז מיל"מ בירושלים. וכמובן, כפי שכבר כתבת, תוכלי להסתכל בגוגל. תצליחי איציק

את יודעת איך זה -

מישהי שאת מכירה אומרת לך שאת שמנה - את מסתכלת בראי ואומרת לעצמך, וואלאק, באמת יש עלי כמה קילו מיותרים. רק אז מגיע העלבון - אם היית באמת רזה ויודעת שאת באמת רזה לא היית נפגעת. או במילים אחרות - תגובה רגשית מתקבלת אצלנו רק כשאנשים אחרים מספרים לנו על עצמנו משהו שאנחנו כבר יודעים. את צריכה עבודה מוגנת? את לא צריכה עבודה מוגנת? את בחורה אינטיליגנטית, תואר שני והכל, שבי עם עצמך וקבלי את ההחלטה.

שיבא2

New member
כבר קיבלתי החלטה

החלק התעסוקתי זה ההתמודדות הכי קשה שלי בחיים כבר למצוא חתן היה לי קל יותר, ולא שזה הלך חלק אלה הם חיי

amic

New member
"אלה הם חיי" -האם זה לכוון חיובי או שלילי?

לפי תשובתך לעצמך תחליטי איך לפעול. לםי מה שכתבת תשובתך תהיה שלילית. אם כך אזי כתבי את המשפט עם סימן שאלה בסופו ותני לעצמך תשובה. אלה הם חיי?? מה תעני?? עמי

שיבא2

New member
עמי היקר

אלה הם חיי? לצערי כן. אם בורא עולם היה שואל אותי רגע לפני היצירה, הייתי אומרת לו - "תפיל העובר" לא צריך חבל על הסבל. אבל בורא עולם לא שאל אותי ואני נאלצת לשרוד. ושלא תבין, אני שורדת מצוינת אבל למי יש כוח לכל הבעיות האלה? אנשים מחפשים קצת שקט לא להתמודד כל החיים. ויוצא שכל שלב התפתחותי בחיים כרוך אצלי בהמון התמודדויות ודוגרי כבר אין לי כוח לזה. אני חושבת שאפנק את עצמי בילד זה דבר שאני אוהבת ביותר לגדל אצלי ברחם פרח קטן הבטחתי לעצמי שביוום הולדת 36 אעשה ילד. אז לא הלך עם העבודה שידחה עד אחרי הילד הבא. אמא אומרת- על הזין של פפו. נשיקות ותודה על התגובה המרגשת שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שיבא

amic

New member
לא הייתי מרים ידיים כל כך בקלות.

הייתי מנסה כמה שאלות. מה הדבר החשוב שאינך מוכנה לוותר עליו? מה מעורר בך שמחה? מה ההשגים הגדולים החייך עד היום? אם ניתנה לך אפשרות לשינוי מה היית משנה החייך? עמי

שיבא2

New member
תשובות

1. לעולם לא הייתי מוותרת על המשפחה שלי. 2. מעורר בי שמחה- הילדה שלי , הכלבים שלי, ההישגים שלי באקדמיה, הדיאטה שלי 3.הישגיי- כמובן התארים שלי, רכישת הדירה, עשיית הילדה, הבאת הכלבים. הבעל המופלא שבחרתי. 4. הייתי משנה רק את הקטע של התעסוקה. למצוא עבודה . זה משגע אותי. אני יודעת שבסוף אני אצליח. הייתי משנה את תדירות המפגשים עם אבא שלי, נפגשים מעט מידיי. תודה!!!!

למעלה