אני והוא לבד

destiny36

New member
אני והוא לבד ../images/Emo13.gif

פעם ראשונה שהבן הבכור לא נסע לאבא שלו. פעם ראשונה בשמונה שנים תמימות. כבר היו פעמים ולפני שנה כבר היו דמעות וטענות. אז גם אז ניסיתי לגשר להסביר וללמד את הילד להגיד לו מה שמפריע לו באמת. אבל היום כבר לא יכולתי. בקושי יכולתי לעצור את הדמעות מהמראה של הדמעות שלו. לשמוע אותו מספר שלא טוב לו שם. שאבא מבטיח אבל לא מקיים. להבין מהילד שהוא לא אהוד שם ושהוא מקופח. ועוד לשמוע את אח שלו אומר לו "תיזהר שאבא לא יתעצבן וישים לך כאפה" היה הכי מלחיץ. ואז בא התיקון שזה לא ככה
. אז מה כבר הוא ביקש? ללכת לסבתא ולא להיות אצל אבא. אז הוא לא היה מסוגל להגיד לו אפילו. אחיו ירד לבקש ממנו להסיע אותו לסבתא לבד להיות שם. הוא אפילו לא היה מספיק אינטלגנט להגיד "לא אפשרי" ולהמציא משהו מקובל אלא אמר מפורשות להודיע לו שהוא לא מסכים. קצת חששתי מלהגיד דברים שוגיים. חששתי מאוד להראות את הרגשות שלי ואת הדעה שלי ליד הבן. אבל למרות שהבנתי אותו ניסיתי להגיד לו שיחשוב עוד קצת ושהוא אוהב את אבא וכלום לא עזר. אז עכשו אנחנו כאן. הרגשה אחרת. פתאום בלי אחיו הקטן( שמבטו היה קצת משונה כשישב ברכב שם למטה לבדו ). אבל אני רק מקוה שהוא לא יתאכזב שנשאר כאן ויהיה לו כיף איתי. להתמודד תמיד אצטרך לבד להחליט גם לבד אבל היה בהחלט נעים לעבור את הרגעים היום לא ממש לבד

לכל ילד את את הקארמה (גורל) שלו

לכל אחד יש את נתיב ההתפתחות שלו לא על כל דבר ניתן לשלוט בחיים והדבר היחידי שנותר לך לעשות הוא לעזור לו להיות מחובר לעצמו ולצרכים שלו תוך הבנה מאיפה הם נובעים ומה צריך לעשות על מנת להתמודד במצבים שונים

destiny36

New member
עצוב לי עבורו

הבן השני התקשר שאל מה נשמע.אמר שהבת שלה מתגעגעת אליו וגם הוא מתגעגע על אף שהם רבים רוצה למסור לו שאוהב אותו. ואת אבא שלו לא הזכיר. ציפיתי למילים. ציפיתי לפחות לטלפון שלו (כבוגר בסיפור) שיגיד לבן שעצוב לו שלא בא. שחשוב לו גם. הוא ואני ישבנו כמו איש ואישה וליקקנו ג'נק כמו שאנחנו אוהבים. ודיברנו והוא אמר לי "כמו שהוא לא בא תמיד גם אני לא חייב ללכת תמיד". אמר שיש לו עוד דברים לספר ושיש לו מלא סיבות נוספות למה לא רוצה ללכת ועוד מעט יספר לי עוד. הצרכים שלו כמו כל ילד. יחס! מה אגיד לך שאני מתה על משחקי כדורגל וכדורסל? ממש לא אבל כשהוא מצפה מאבא שלו לשחק איתו והוא אומר לו עוד מעט. מופיעה אשתו ואומרת לו שעכשו הוא צריך להתקלח ואין לזה זמן. אז מישהו כאן לא בסדר כלפי הילד! אז אני משחקת איתו מידי פעם.

salgpx1

New member
תנצלי את הלבד אם הבן הגדול תני לו .

תשומת לב תטיילי איתו מחר לבד את והוא הם אוהבים שהאמא לבד איתם עזבי את הגרוש שלך בשקט על תשימי לב הם עוד יצטערו על הכל בעתיד תהני

בדד1

New member
ככה הם מתבגרים

ואט אט הם לומדים שיכולים לקחת החלטות בעצמם והאמת... שום דבר לא קרה מזה שלא הלך העיקר שיקבל תמיכה(משניכם) שבת שלום

destiny36

New member
איזה תמיכה בדד

פעמים הבן השני התקשר והאבא לא מתענין אפילו אני משתדלת הכי שאפשר.

מרגיש איתך

כואב איתך מזכיר לי דברים הפוכים שעושים לי דמאות בעיניים שיהיה לך ולו שבת ניפלאה שבת של תמיכה ואהבה

destiny36

New member
../images/Emo24.gif

אנחנו אחלה כאן עכשו אבל אתה יודע השאלה לפעמים למה זה מוביל אחר כך ואיזה צלקות זה משאיר להם וזאת הבעיה. וגם לך שבת נפלאה

אני יודע

אני יודע איזה צלקות זה משאיר ולכן נילחם על כל רגע אם הילדים מנסה להבין מה הם צריכים גם שלא מבקשים מנסה לקרא את הדמאות עוד לפני שמגיעות ולכן נימצא היכן שאני והילדים לא יפגעו בגללי הלואי וכל האבות היו יודעים להיות הורים

noam weissman

New member
חבל חבל מאוד ../images/Emo4.gif

חבל שאבות נוהגים כך, למרות כל מה שאומרים שלבסוף זה חוזר כבומרנג. אני לא מכיר התנהגות שכזאת. ביתי באה אלי בשמחה ולמרות שפה ושם יש ימים פחות טובים בסה"כ היא מאוד מאוד אוהבת את הביחד שלנו. היום הזמנתי זוג חברים (לא גרושים) ובנותיהן לארוחת ערב. למרות שהם תכננו לצאת בסביבות 21:00 הבנות כל כך נהנו, שיחקו בשקט וברגיעה שלבסוף ההורים החליטו להשאר עוד. אנחנו (ההורים) צפינו בטלוויזיה והן (הקטנות) שיחקו ולא הפריעו. לקראת 23:00 החלטנו שדי סוגרים את היום. אם זה היה תלוי בהן, היו נשארות עוד. היה ממש יום שישי כיפי ואין לי ספק שלביתי לחברי ובנותיהן נשאר טעם של עוד... אנחנו כהורים אולי התגרשנו מבני זוגנו וסיבותיינו עימנו, אבל אסור לנו בתכלית האיסור לגרום לילדינו נזק נוסף על טראומת הגרושים. חבל שיש הורים שאינם מבינים זאת. סה"כ הקטנים הללו מביאים כל כך הרבה אושר שמי שלא מבין זאת משהו אצלו דפוק. חיזקי ואימצי את בדרך הנכונה
שבת שלום ומבורך.

Kטלנית

New member
../images/Emo4.gif saigpx נגידדדדדד שהוא היה קורא

נשמה, את חושבת שזה היה משנה
ת'אמת ... אני מאמינה שאם זה לא בא אחרי מחשבה מעמיקה למידה ותבונה ומהשכל הישר והכי חשוב מה
זה לא ישנה
וכלום לא ישתנה
זאת דעתי בנושא הזה.... כי לקרוא סבבע' ולא רק תגובות וספרים על הנושא כל העיניין הוא מה עושים עם זה .... לאן לוקחים את זה....

Kטלנית

New member
../images/Emo24.gif מותר לו מדינה דמוקרטית../images/Emo70.gif

הוא כבר גדול הוא יכול להחליט לעצמו אם להיות שם או שלא אני בעד שלא תגידי כלום ולכבד את ההחלטה שלו שבאה מתוך הלב שלו. עצוב לקרוא שיש עוד אבות כאלו ולא רק לנסיכים שלך
אבל את יודעת מה למדתי שיש אבות מדהימים שדווקא כל מה שהם עושים זה רק לתת כל כך הרבה ומכל הלב לילדים שלהם הם מוכנים לותר על החיים האישיים שלהם וכל כך הרבה נותנים ומעניקים לגוזלים שלהם וכשאני רואה את זה ככה אני לא מקנאה אני רק לומדת ומפנימה שאבא זאת זכות מתנה בדיוק כמו אמא
אז לא ניחנו בכאלו אבות מקסימים לילדים והלואי שהם היו טיפה לומדים ומעריכים אבל לכי תדעי אולי עם הזמן ועם זה שפתאום הילד לא רוצה לבוא הוא יעשה חושבים וילמד ויפנים שיש משהוא פה כי הרי ילדים הם הכי דוג'רים שוחחי עם הילד אבל בלי לחקור תבררי מה מתחת לפני השטח קרה אולי סתם לא בא לו ואולי משהוא אחר קרה אבל לא לעשות את זה בצורה של "חקירה" רק ככה בקטנה. יכול להיות שדווקא השבת יש משהוא מיוחד ששווה לו להיות אצל סבא וסבתא ולאו דווקא אצל האבא... והכי חשוב לפי דעתי זה שתסבירי לו שהוא יכול לדבר עם אבא שלו ככה איזה ערב לבד אחד על אחד רק הוא והאבא ללבן את הדברים להוציא את מה שיש בפנים. את אל תומרי מילה לאבא שמרי על "זכו השתיקה" תני להם לפתור את הבעיה
הרבה סבלנות הרבה סובלנות ויםםםםםםם כוח
ושבת שלום

destiny36

New member
אמא כיףלי איתך יותר

אלה היו המילים שלו באמצע השבת כשבילה איתי. אז אמרתי לו שגם אני לא כל שבת לוקחת אותו לכל מיני מקומות ושגם איתי משעמם לפעמים. הוא אמר שגם כשאני לא מוציאה אותו לטיול בשבת הכי כיף לו איתי. והוא חושב שאולי גם בפעם הבאה הוא לא ילך.. אחלה שבת עברה עלי ועל בני

תהני ממנו ואיתו..

אין מה להסביר ילד יודע היכן טוב לו או לא. ברגע שיתבגר גם..לא ירצה ללכת לאבא, אלא להיות בסביבת החברים..והם ישארו איתך יותר ויותר.. אז תהני מהם כמה שאת יכולה כי הם מה זה מהר גודלים ונעלמים..

למעלה