אני והאופנוע

soloShiR

New member
אני והאופנוע

היי, שאלה\תהייה. יכול להיות שהיא מטופשת, אך זה מטריד אותי.
מחר יש לי דייט, בליינד.
הבחור אוסף אותי על אופנוע, משהו שתמיד פחדתי ממנו ומעולם לא רכבתי על כזה.
מטרידה אותי השאלה- האם יכול להיות שבגלל ענייני גודל יהיה לא נוח?

(זאת הגרסה המכובסת ל-אני מפחדת לא להיכנס כמו שצריך)

האם יש לי ממה לחשוש? או שהכל אצלי בראש?

תודה

supersonic777

New member
היי,את לא מכירה את הבחור,לא יודעת איך רוכב...

לדעתי,תקבעי מקום מפגש,עדיף!

TopSound

New member
זה תלוי בהרבה מאוד גורמים...

זה מסוג הדברים שעדיף לבדוק מראש, כי זה לא רק גודל האופנוע שמשפיע על הנוחות אלא גם השילוב של הרוכב והמורכב יחד על האופנוע.
בכל מקרה, אני מצטרף להמלצה של supersonic777. ואם את כבר עולה על אופנוע, תשתדלי לחבוש קסדה מלאה שמתאימה לגודל הראש שלך, תלבשי מעיל רכיבה ממוגן, תחבשי כפפות רכיבה ותנעלי נעליים סגורות.

dify

New member
תראי

אם החשש שלך הוא האם ניתן להרכיב מאחורה בחורה שמנה, אז אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שהמשקל שלך, לנהג מיומן, לא ישנה כלום! אני הרכבתי ה-מ-ו-ן אנשים ב13 שנים שנהגתי, המון! ותמיד נתתי את אותה הוראה- תשבו כמו שק תפוחי אדמה! לא "לנהוג אותי" לא לנסות לראות את הדרך מעבר לכתף שלי, לא לנסות לעזור לי בסיבובים עם הגוף שלכם, ולא להישען לאחור על הקופסא אלא לשבת קרוב אלי (רצוי חיבוק אבל לא תמיד זה ראוי
). הסעתי גבוהים ונמוכים, רזים ושמנים, צעירים וזקנים, וההבדל העיקרי היה בעניין השליטה, אלו שהתעקשו "לעזור" לי או נורא פחדו והתפתלו על הכסא- היה קשה איתם יותר. אלו שישבו מאחורה ונתנו לי את השליטה, לא הרגשתי אותם בכלל. כך שאם לא מדובר על טוסטוסון צפוף אלא על כל דבר שהוא 125 סמ"ק ומעלה, סביר שתוכלו לשבת בנוחות שניים בלי בעיה (אני הייתי מסיעה את החבר שהיה לי בזמנו, אני השמנה והוא מאחורי יותר גבוה וכבר לא פחות ממני ולא היתה לנו בעיה..) כך שזה לא שיקול.
אם הוא לא נהג מיומן או סתם לא נהג בטוח בעצמו, אז כן תהיה בעיה, ממש לאחרונה מישהו הסיע את זוגתי הקטנטונת והוא התלונן לה שקשה לו איתה. אם את שואלת אותי זה בגלל שהוא לא רגיל להסיע ואין לו מספיק שליטה על הכלי.

מצד שני, אני יכולה להגיד לך שלעולם לא אעלה מאחורי אף נהג.
כשאת נוסעת עם מישהו על דו גלגלי את שמה את חייך בידיו. לא רק שאת סומכת עליו שהוא נהג טוב ומיומן, את גם סומכת עליו שהוא יודע לקרוא כביש מעולה וידע להתחמק מנהגים גרועים אחרים בצורה טובה. דו גלגלי הוא סכנה, ואם חלילה יש תאונה, הפגיעה קשה יותר, ואם אתה יושב מאחורה, אתה חשוף יותר, ולרוב אם אתה יושב מאחורה אתה גם לא מצוייד כראוי.
בקיצור, אם היית מספרת שזה מישהו שאת מכירה וסומכת עליו בעיניים עצומות- סבבה, אבל מישהו זר, ככה, אני הייתי מגיעה בכוחות עצמי.

תלוי על מה מרכיבים...

אם זה 125 ומטה והוא בחור צנום יחסית...
היתי מציעה לוותר...יש מוניות ודרכים אחרות...
אם זה כלי כבד מעל 125 ואחרי שדיברתם והבנת היתי מציעה
לנסות....בכל מקרה לפעם הראשונה למה לא לקחת מונית או רכב או כל דרך יעילה אחרת....הגיון...
בכל מקרה בהצלחה

קליספרה

New member
דיפי, בתור מורכבת זה בעייתי ועוד איך

את מדברת על קטנועים - אנחנו לא בטוחים שמדובר בקטנוע

הניסיון שלי בקטנוע הוא נסיעה אחת בדיוק שאחריה שלחתי את האופנוען ברוב כבוד לסוכנות סוזוקי הקרובה לקנות את האופנוע שלנו היום

אופנעי ספורט הם בלתי אפשרים גם לשני רזים - חלק מהאופנועים בפרוש צפופים מידי בעיקר אם יש גם ארגז אחורה. אני יכולה להגיד לך שבזמנו רכבנו ברודוס על טראנסאלפ 650 שמאוד דומה מבחינת מבנה לאופנוע שלנו בבית ופשוט היה לנו צפוף למדי. אבל שוב שנינו לא ממש רזים ואז המצב היה עוד יותר קיצוני.

dify

New member
באופנועים אין לי מושג

אבל בקטנועים כן, נהגתי והרכבתי בכמה מהם, ובאמת, הרכבתי המון, 80% מהנסיעות שלי היו בהרכבה, ואני יכולה להגיד לך שחוץ ממיקרים בודדים שניתן לספור על כף יד, לא היתה לי בעיה (למעשה היתה פעם אחת יחידה שממש עצרתי בצד וביקשתי מהמורכבת לרדת כי זה היה בלתי אפשרי, והיא דווקא היתה בחורה קטנה שפשוט התעקשה לנהוג "איתי" וזה הרג לי את כל האיזון) את שאר האנשים באמת שלא הרגשתי :)

בהירואיזם 150 שהיה לי ישבנו זוג, שנינו שקלנו מעל 100 קילו וישבנו בנוחות, אפילו לקחתי את דוד שלי, 192 ס"מ על משקל יפה ולא היה צפוף... אני כבר לא מדברת על קטנועי מנהלים שהם אפילו מרווחים יותר.
באופנועים? אין לי מושג
אכן הייתי צריכה להבהיר את זה :)

קליספרה

New member
כן אני יודעת שקטנועים יותר סלחניים לגודל

וזה הגיוני , כי אין לך את המגבלה של מיכל הדלק מקדימה

קליספרה

New member
בגדול תלוי בשלושה גורמים

איזה אופנוע, כמה את גדולה, כמה הוא גדול

תתלבשי טוב - תלבשי מכנסיים ארוכות ונעל שמחזיקה את הרגל בקרסול
אם יש לך מעיל ג'ינס או מחומר חזק אחר - גם מומלץ

תהני זאת חוויה - הכי חשוב - תשתדלי לשבת נינוחה, אל תחזיקי בכל מיני פינות מוזרות של האופנוע כי לא נעים לך, הכי טוב על המותניים

למעלה