אני ואמא

אני ואמא

אני חדשה אנונימית, בת 16. כבר כמה שנים שאני ואמא לא ביחסים טובים, כלומר יש רגעיים שאנחנו מסתדרות, וזה אפילו די שכיח, אבל עדיין מפריע לי. אני חושבת שההתחלה הייתה כשהייתי בכיתה ז'- הוריי התגרשו. לא לקחתי את זה קשה בכלל, מאז ומתמיד אהבתי יותר את אמא, לא שהיה לי משהו נגד אבא, גם אותו אהבתי, אבל הוא היה מעט אגרסיבי ו.. פחות אימהי ^.^ הגירושין עברו בצורה מאוד מכוערת, עד היום אין שלום בית, והכל נעשה דרך בתי משפט. הגירושין הפכו את אמא לפחות אימהית לדעתי והכל מתנהל אצלה דרך הכסף(הכסף זו אחת הסיבות לגירושין), קודם עבודה אח"כ ילדים(לפחות מהזווית שלי זה נראה כך). אנחנו ארבעה ילדים, אחותי הבכורה בצבא(20), אחי הגדול התחרד ונישא בקייץ(19), אח"כ אני ואחי הקטן(12). אני עם אבא לא מדברת כבר שנה וחצי(אולי קצת יותר), הוא הבטיח לי משהו שמאוד מאוד חשוב לי ולא קיים(משלחת לארה"ב) ובסופו של דבר אמא שילמה על הכל לבד, הוא גם הקליט אותנו כמה פעמיים ורק אני קלטתי.. בפעם השנייה צעקתי עליו וכמה ששנאתי אותו באותו הרגע. אהבתי את אבא שלי כשהייתי קטנה, הוא היה מגניב כזה, ולימד אותי הרבה דברים, אבל אופיו התכער בצורה דוחה! שיקר, ליכלך פה ושם על אמא, התחיל להקליט אותנו. כבר לא אותו האבא. לשניהם יש מטרה אחת-לנצח את השני/ה. בין אמא לביני היחסים לא יותר מבסדר, אנחנו מדברות פה ושם (וגם, לא יותר מדי ריגשי, אני בכלל לא פתוחה עם המשפחה שלי, הם לא חלק חשוב מדיי בחיי), אבל אנחנו פשוט רבות על דברים קטנים, על שום דבר!.. היא פשוט מעצבנת אותי! אני לא מסוגלת איתה, היא גם לא אמא מבחינתי, כמו שאמרתי-קודם עבודה וכסף אח"כ ילדים. גם כל הזמן שאנחנו עם המשפחה המורחבת היא עושה כאלה פוזות! כאילו היא פתאום שולטת בי, כאילו שאני מקשיבה לה בד"כ והיא אמא אגרסיבית וכל דבר שהיא תעשה ותגיד לי-אני אעשה, כי היא אמא שלי. ואני לא משתפת פעולה. יש לה חבר, כמה חודשים לאחר שהתגרשה, מישהו באמת נחמד, בסדר גמור, ואני מחבבת אותו מאוד. אבל כשהוא אומר לי משהו היא ישר קופצת ומתערבת! כל דבר שהוא יגיד היא ישר תסכים איתו, אם הוא מעיר לי פה ושם(לא ממש מזיז לי שהוא מעיר, אני דווקא שמחה שהוא לא מתבייש מאיתנו) אז היא ישר תקפוץ ותתן לו גב, היא גם אוהבת אותו יותר מאיתנו, כאילו שנימאסנו עלייה, היא הכל עושה איתו, תיקון טעות- קודם החבר שלה, אח"כ עבודה וכסף.. אח"כ הילדים.. וגם לילדים יש סדר:אחי הגדול, אחי הקטן, אחותי הגדולה, ואני. אני לא סתם מרחמת על עצמי או משהו, פשוט כי זה המצב!. חוץ מזה אני ילדת סנדוויץ', אני צריכה להרגיש ככה.. אחרת איזו מין ילדת סנדוויץ' אני?. גם אחותי לא מסתדרת איתה בכי טוב שבעולם, הן עכשיו בכסח רציני, אני לטובת אמא^.^, אבל כשאני רבה עם אמא אחותי באה לחנך אותי ועל ל דבר היא שופטת ואומרת לי איך להתנהג-כשהיא לא דורשת את זה מעצמה בכלל, ועכשיו היא מתעלמת ממני בגלל שאני לצד אמא,היא יוצאת כל שבועיים הביתה ותמיד מנסה להשתלט.. זה לא שאמא לא עושה למעני כלום, היא דווקא עושה.אבל למה היא לא יכולה להיות פשוט אמא נורמלית?!.. אפילו לשלומי היא לא שואלת, לא מתעסקת לי יותר מדי בחיים, ואני מאוד מעריכה את כל החופש שהיא נותנת לי, ואת המרחב שיש לי, אבל אני מרגישה שאין מי ש"שומר עליי", אני יכולה להסתדר לבד והיא יודעת את זה, אבל אני צריכה אותה שתהיה שם. אני צריכה את הדאגה של אמא.. אין ספק בכלל- אני ילדה מעצבנת, אני אעשה הכל הפוך ממה שהיא תגיד, וכן, גם הגיל משפיע, אני חושבת שאם הייתי מדברת עכשיו עם אבא הוא היה מבין אותי יותר, אני סתם לא הילדה של אמא. ואני יודעת שאני לא מעריכה אותה מספיק, ואני משתדלת ובכל פעם שאני מנסה היא עולה לי על העצבים! לא מסוגלת איתה.. ואני לא אדבר איתה על זה לעולם, כי כל דבר שאני באה "להתלונן" אצלה היא עושה מזה כזה צחוק, ומתייחסת לזה בציניות מטורפת. חוץ מזה- נוצרה בינינו כזו חומה, שכבר אי אפשר לדבר איתה, ואני גם לא ממש רוצה. ממש ממש הרחבתי... תדוה למי שקרא/ה יום נפלא

alizar2

New member
ואווו, קראתי ברצף ולא יכולתי להפסיק אל אף

לא יכולתי להפסיק לקרוא על אף האורך, האמת היא שאין לי ממש עצות פשוט היתי חייבת להגיד לך שהכתיבה שלך וצורת ההתבטאות שלך מאוד בוגרים לגילך למרות שבטח כתבת את זה בהתרגשות ומעורבות ריגשית. (אני מאוד אוהבת לקרוא בפורום וזו פעם ראשונה שאני כותבת כאן, ולא יכולתי שלא להגיב להודעתך) אז קודם כל קבלי חיבוק עננננקי ממני, נראה שאת ממש זקוקה לו
דבר שני אם קשה לך לדבר על הנושא הזה עם אמך אז אולי תנסי לכתוב לה מכתב, אני חושבת שזה מה שהיתי עושה במקומך. אני בטוחה שהרבה דברים שכתבת כאן היא לא מודעת אליהם. אני מקווה שיוכלו לעזור לך.

תודה רבה

אני מאוד מעריכה את זה.. שקלתי לכתוב גם מכתב לאבי.. אני מתגעגעת אליו לפעמים.. אבל יש לי אגו מנופח(ירשתי את זה ממנו).. לא בכבוד שלנו להיום הראשון שישלים.. ספק אם אני רוצה בכלל.. אני מתגעגעת למי שהוא היה..=\ אבל אני חיה עם זה אני לא חושבת שאני יכולה לכתוב למישהו מהמשפחה.. זה כביכול "ייחשוף" אותי.. את מי שאני..| גם כשהייתי במשלחת לחודש שלם לא כתבתי להם(היה אסור להתקשר), הם שלחו לי פקס.. פשוט לא הצלחתי לכתוב להם..

אני חושבת שגם את וגם אמא שלך - כל אחת לחוד

נמצאת במקום אחר לחלוטים בחיים ולכל אחת חשוב כרגע משהו אחר ולכן אי בניכן "חיבור". האם יש מקום או זמן בו תוכלו לשבת רק שתיכן יחד ולשוחח?

לפעמים בערבי שישי ושבתות

הרי היא לא עובדת.. והניקיון של שישי והנחת מאוד מרגיעים אותה.. ואפשר לדבר איתה.. אפשר לנצל את זה.. ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים על זה.. לרוב זה היה ברגעים של כעס וריב כך שהיא לא התעמקה בזה.. אני חושבת שאם אני אדבר איתה.. המצב ישתנה בדיוק לאותו הרגע.. ובמהרה יחזור לקדמותו=\

alizar2

New member
דווקא ברגעים האלה שהיא רגועה ונעים לדבר

תאמרי לי שהיית רוצה לדבר איתה על משהו שמציק לך, לא להוציא את הכל ברגע של כעס וריב כי היא חושבת שכל מה שאת אומרת באותו הרגע זה מכעס ובטח לא יכול להיות שכך את מרגישה. אז להפך תבואי אליה ממקום אחר, אולי בערב שישי כשהכל נקי ושקט ורגוע, ואת אף פעם לא יכולה לדעת איך הדברים ישפיעו, אל תשלילי מראש (המצב ישתנה בדיוק לאותו הרגע... ובמהרה יחזור לקדמותו). אם לא תנסי לא תדעי. מאחלת לך רק טוב ובהצלחה.

למעלה