אני? התארסתי?

אני? התארסתי?

אין לי מושג איפה כמה מכם שמעתם, אני בכל אופן לא סיפרתי. אבל כן, התארסנו, ילדה טובה ואני מאורסים. אז מותק, מזל טוב לנו! אוהב אותך!

למה היוצאים רצים להתחתן?

אני מרשה לעצמי להעלות כאן נקודה לא פשוטה. נתקלתי לא פעם ביוצאים טריים שתוך שנה עד שנתיים מיום יציאתם ולעתים אפילו פחות, מיהרו להתארס ובדרך כלל גם להתחתן. בחלק מהמקרים, יש בכך משום פתרון נוח לרצות את ההורים. במקרים אחרים, זה יכול לנבוע מבלבול בעולם המושגים ומחוסר הבנת האפשרות הכל כך מקובלת היום של חיים משותפים (חיים בחטא, רחמנא לצלן). מעולם לא ניסיתי לשכנע יוצאים שלא לעשות צעד כזה כי ממילא זה לא היה עוזר שהרי בגיל הזה הצעירים תמיד חושבים שהם חכמים יותר מכולם. יש מי שיאמר שזה לא כל כך משמעותי כי כל עוד לא מביאים ילדים לעולם, ההחלטה להתחתן היא בהחלט החלטה הפיכה. על כך אענה, שלא תמיד מסתכלים בשוק ההכירויות על גרושים ללא ילדים כמו על רווקים ובהחלט תוהים האם הגירושים לא היו באשמתם. כל האמור לעיל הוא בגדר דיון תיאורטי מבלי להתייחס ספציפית לג'ורג' ולזוגתו שתחיה.

רוב היוצאים לא ממהרים להתחתן.

ואלו שממהרים משתייכים לאותה סטטיסטיקה של החברה הכללית. דעתי האישית :אל תמהרו!!!! מנסיון.... ובכל אופן מזל טוב לג'ורג' ולרבנית.

אתה אכן צודק

ובכל זאת, אותם מעטים שעושים זאת, לא עושים זאת תמיד מאותן סיבות של חילונים שמתחתנים בגיל צעיר. אגב, יוצאים שמתחתנים , נניח בגיל 21, כשנה לאחר שיצאו, זהים מבחינות רבות לזוג חילונים שמתחתנים בגיל 18 שזה דבר נדיר מאד היום. הם בעצם כלל לא התחילו את החיים. אגב, בדרך כלל זוגות חילונים שמתחתנים לפני גיל 21 הם כאלה שיצאו יחד לפחות 3 שנים. בדרך כלל, הורים חילוניים מתנגדים לנישואים כה מוקדמים. לעומת זאת, הורי היוצאים מאד מרוצים.

Le Fay

New member
כמו צעירים שאינם יוצאים -

אולי כי הם מרגישים שאין להם/לא היתה להם/היתה ואבדה להם משפחה 'כמו שצריך', והם מנסים להקים לה חלופה. ואולי כי הם מאמינים שההטבות הנלוות (מתנות חתונה, משכנתאות) שוות את המחיר.

כמו בר רפאלי

שהתחתנה כדי לא ללכת לצבא ועכשיו התחתנה כדי שהפפראצי יעזבו אותה

אבזץ

New member
למה לא?

נכון זה נאיבי ותמים, אבל הכי טוב נאיבי - לו הייתי בתול. מה רע באהבה תמימה, זכה וטהורה? בהצלחה והרבה מזל טוב לזוג ולזיווג הצעיר. בני, בחייך! מבין קבוצות המבוגרים, שהתחתנו כמסודרים, אחוזי הגירושין פחותים? לא בדקתי, אך מנחש שאין הבדל משמעותי. הכי גרוע להתחתן כזקן מקשיש רק בשל הלחץ החברתי לשנות סטטוס מרווק נשוי. ועוד לא דיברנו על המין היפה שפוריותו קצובה... וכמובן, שהזקנה לא מיטיבה עם צורתן וצלוליטוסן (יאללה, בנות, לתת לי מכות). יאללה, תתחתנו, תביאו הרבה ילדים, זה שמחה וששון ויקר.

אתה טועה בגדול

רוב רובם של נישואי הבוסר לפני גיל 22 מסתיימים בצורה לא טובה, אם בגירושין ואם בחיי נישואין מחורבנים. המקרים המוצלחים הם אלה שהיו חברים עוד מימי התיכון אם כי גם ביניהם יש לט מעט מקרים בהם מסתבר שהבחירה בבן זוג הראשון בחיים אינה בהכרח הנכונה ביותר. סמוך עלי שאני כותב את הדברים גם מתוך נסיון חיים וגם על סמך סטטסטיקות ושיחות עם אנשי טיפול. בקיצור, לכולם, יוצאים וחילוניים מלידה - הקשיבו לעיצה של בעל נסיון (וגרוש) - אל תמהרו להתחתן.

אבזץ

New member
הרגע ../images/Emo8.gif

זה היה חצי ציני וחצי רציני. אין לי דיעה נחרצת בענייני אהבה. אצלי זהו תחום השייך ללב ולא לראש... אבל אתה חסר טאקט, אתה. חלאס לגרור את הזוג הצעיר לדיון הקשיש הזה. שבת שלום. בכאן אומרים מזל טוב ושותקים. שבת שלום.

Le Fay

New member
הי, אירוסין זו עוד לא חתונה.

עד החתונה - זו ההזדמנות היחידה של בני לתת לילדה-טובה-3 ולג'ורג' והתראה הוגנת (לרוב העולם מותר לפתוח את הפה גם בחתונה, ממש לפני שמשיאים את הזוג).

חשבתי שאת מתכוונת למכונית

חשבתי שאת מתכוונת שעד החתונה יש לי זמן למצוא מכונית כזו ולקנות לזוג הצעיר.

uri80

New member
בני, לדעתי רצוי שהדיון הנ"ל יערך

בשרשור נפרד ולא בשרשור שמוקדש לג'ורג' וארוסתו.

babylon_a1

New member
זה לשחק בחוקים של הצד השני

וזה בסדר בעיניי זה כמו שמנסים (ההורים הדתיים) לחתן מישהו שקצת לא יציב מבחינה דתית ברגע שאתה מתחתן עם מישהו חילוני, זה מקבל חותמת סופית (מבחינת הצד הדתי), אי אפשר יותר להחזיר אחורה

אני והדעות שלי...

יש לי המון מה להגיד בנושא הזה. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה צורך. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה ריגוש. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה לרצות. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה פתרון לבעיות זמניות. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה שטות של רגע שהטמטום והאי בגרות- תפסו אותם. יש כאלה שבשבילם להקים משפחה, זה נכון. ישנם עוד סיבות למה אנשים מתחתנים. הזוגות שהתחתנו בגיל צעיר, יש להם שתי אופציות: או שהם מאושרים זה עם זה. או שהם מוצאים את עצמם אחרי שנים כשהם מתחרטים על ההחלטה הרגעית אך הגורלית, מכיוון שהם מצאו את עצמם לא מתאימים. מצד שני, המינוס להתחתן בגיל מבוגר יותר הוא, שבני הזוג פחות מתגמשים זה עם זו, קשה להם יותר ל'התחבר' לבנאדם אחר שנכנס להם לחיים... מאידך, הם יותר בוגרים, יותר מודעים, יותר מבוססים, יותר יודעים מה הם רוצים מעצמם. אין כללים במשוואה הזאת. זה אינדבדואלי לכל זוג. נקודה.

שכחת את אלו שבשבילם..

זה טבע. וזה נכון שבני זוג שהכירו בגיל מבוגר יהיו הרבה פחות גמישים, נעולים על עצמם ועל עקרונותיהם ולא יתנו לאף בן זוג להכיר להם דרך אחרת. ככה זה, אנחנו הופכים זקנים סגורים שלא מוכנים לשמוע שום דבר חדש, לא נרצה לדעת איך עובד הMP7 החדש של הבן שלנו, לא יעניין אותנו מערכת שליטה ממוחשבת על הבית, אנחנו רוצים את המתג הנוסטלגי, אנחנו רוצים את"windowsXP" שעובד עם מקלדת ולא עם פקודות טלפתיה, לא רוצים חדש מפני ישן. כבר שכחתי מה רציתי לומר, הזכרון כבר לא משהו, אלך לעשות לי תה.

למעלה