אני המום

אני המום

כשהתגרשתי לפני כ10 שנים חזרתי בתשובה וגם הילדים שלי שבחזקתי. עם הזמן הבן הבכור שלי הכיר משהי מבית חילוני, פעם כשחזרתי הבייתה הם לא הרגישו שנכנסתי נכנסתי לחדר שלו ואני רואה אותו נבהלה כיסתה מערומיה והבן שלי במקלחת אני מאוד כעסתי ובקשתי שבבית שלי לא יהיו דברים כאילו מאחר ובבית שומרים מצוות וכו', והדוגמה שלו לאחים שלו לא מוסרית, אני גם בקשתי ממנה שאני לא רוצה אותה בבית, לאחר זמן מה הבן בא אלי ומספר לי שהיא בהריון, אם כך אמרתי שלא תחשוב על הפלה כי זה אסור, ואני לא אתן יד חלילה במוות הנכד שלי!! הוא בכה בכי מרורים לא ידע איך לאכול את החטא שעשה, והחליט להתחתן, כמובן שהשלמנו אני והכלה הייתה חתונה, היא לקחה על עצמה להיות דתיה כיסוי ראש, לבוש צנוע, וכו' נולד התינוק והתחילו להיות להם צרות, שהיו עוד קודם אבל הוא מהאהבה הגדולה שהייתה לו לא הבחין בזה, אני כן הבחנתי באדישות שלה כלפי ניהול הבית טיפול בתינוק ובכלל התחיסות לבעל, אבל לא דיברתי אילו החיים שלהם, הבן שלי כבר התעייף לכבס לבשל לטפל בתינוק וכעס עליה והחל לגיד לה שהוא רוצה גירושין, ומה היא עשתה? מרדה בו יותר, הסירה את הכיסוי ראש, הולכת במכנסיים, התחילה לעשן, ועכשיו בהריון שני כבר, ובאה לגיד לי שרוצה להפיל את העובר, אני שאלתי אותה"איך את חושבת שאני בתור סבא שומע שבאים להרוג את הנכד שלי וזה לא יכאב לי?"את אומרת דברים מכעס, תרגעי הכל יהיה בסדר, סבלנות!כשההורים החילוניים שלה לוחצים עליה שתפיל את העובר כי יש לה עדיין תינוק קטן בבית. ואני דברתי עם הבן שלי שלא יוותר כי אני בתור סבא לא יכול לשמוע את זה גם מבחינה דתית וגם מוסרית, הבן שלי חרדי ואשתו עשתה לו כך, והיא בחוצפתה באה אלי לבית במכנסיים בלי כיסוי ראש, כאילו לא קרה כלום, הבן שלי אומר על הדברים האילו שאין מה לעשות וקיבל את ההחלטה שלה להיות כך, עוד מעט גם יקנה לה מכנסיים דבר שאסור, אני מרגיש שהבן שלי נחלש מהרבה בחינות, הן בדת, הן בחוסן הנפשי שלו, והוא ביאוש אבל לא מראה. כשהיא באה אלי לבית בפריצות קיבלתי אותה יפה כל זאת בשביל הבן שלי כדי שלא תהיה מריבה שוב פעם, הם רבים הרבה מאוד, אני מאוד חושש לחיי הנישואין שלהם. אני לא רוצה שהיא תגיע אלי לבית בלבוש כזה כי הבית שלנו חרדי, ואני גם לא רוצה לפגוע בו או בה שלא יתחילו לריב עוד פעם, למשהו יש עיצה טובה? אני אובד עצות

והיום יותר גרוע

כל מי שמתחתן לא היה בשל קודם לנישואין, הבשלות באה עם הזמן, מתנסים ולומדים מטעויות או שמממשים את ההדרכה, הייתי באמת רוצה שהם יגורו רחוק ממני, ממש עכשיו שוב פעם אותו סיפור התינוק אצלי בבית היא לא נתנה לו כל היום פירות ולא מבין למה, יש להם פירות בבית ותתארי לך שבערב אני הסבא צריך להכין מחית פירות טריה ולתת לתינוק, ועברו עוד שלוש שעות וגם הכנתי לו מרק ירקות מחית, והבן שלי היה בכולל למד. והיא כרגיל אצל חברות. הבגדים של התינוק מאתמול שהאכלתי אותו ובקשתי ממנה שתקלח אותו לפני השינה והם נשארו אצלי עד אחת לפנות בוקר, היא הלכה לישון וקמה באחת בצהריים, הנכד לא התקלח, לא פירות לא טיפות ויטמינים, האמא לבושה סוודר ומעליו טרנינג ספורט פוטר, והתינוק לובש רק טריקו על הגוף, אני מסביר לה שכמו שהיא לבושה גם הוא צריך להיות לבוש פחות, ושאלתי מדוע לא קיבל התינוק פירות בבוקר, ומדוע לא התקלח בלילה הקודם, והתירוצים שלה הייתי עייפה, התינוק לא אוהב פירות, וקילחתי אותו והבן שלי אומר שהיא לא קלחה אותו. היא משקרת לי ולא לוקחת אחריות על התינוק. אני מסביר לה שהיא צריכה להפעיל את התינוק לגרות אותו לשחק איתו, והיא אומרת "הוא לא אוהב צעצועים, הוא לא אוהב לשחק" את שמעת פעם דבר כזה? איך אני לא יהיה רגיש לנכד שלי איך? היא באה לקחת את התינוק לפני חצי שעה, כשהבן שלי בבית מחכה לה, שאלתי אותה את הולכת לבית? לא!!! ענתה אני הולכת לחברות שלי, בשעה כזאת 23.22 הולכת לחברות עם תינוק שכולו חמוץ מהפליטות של הפירות, ירקות, והיא מטיילת איתו ברחוב עד לחברות, אומרת שהיא בבית ושם לא חם. נראה לי משהו לא בסדר אצלה בראש, אני פוחד וחושש מאוד לנכד שלי. וכמובן שלא התקשרתי לבן שלי להודיע שהיא הולכת לחברות שלה, אני לא רוצה להתערב, אבל הנכד שלי משוטט ברחובות כמו שאף תינוק לא היה בישראל בשעות מאוחרות של הלילה , תגידו זה נראה לכם שהכלה שלי בסדר בראש? אני לא הערתי לה על הלבוש שלה, היא ממשיכה לבוא אלי ככה, זה חיים שלה, אבל לנכד שלי לא יכול לראות את הרשלנות, זה קשה, תסכימו איתי. הם אמרו שכן ילכו לרב כבר לפני שבועיים ולא הלכו, כל דבר הם דוחים בעקר היא דוחה, כי הוא רוב הזמן מתרוצץ בין הבישול הנקיון הטיפול בתינוק ובין תפילות ולימודי תורה. כך שלא נראה לי שהם ממש רוצים לעזור לעצמם. תודה

עפרהס

New member
לדעתי

אם הילד עד כדי כך מוזנח, כדאי לפנות בדחיפות לרשויות הרווחה. כמובן לעשות את הדברים בעצה אחת עם הבן שלך. גם אם אשתו לא משתפת פעולה, יתכן שאפשר לערב אנשי מקצוע לבקשת אבי הילד.

bigi100

New member
גבריאל לך לרבב

שיגרש אותםםאני בטוח שרב בבית דין דתי אמיתי לא יפגע בבן שלךך תציל אותו ומהרר

עד כדי כך לאבד תקווה ביגי?

אולי אפשר לתת להם עוד צ'אנס? אולי אפשר לשנות משהו? כבר להתגרש? לא חבל על הבית שלהם שבתחילת הדרך? לא חבל על התינוקות? על האהבה שעדיין קיימת? ואמרת שבית דין לא יפגע בבן שלי, חושב שעצם הגירושין יפגעו בו ובה ובעקר בתינוקות, אני לא בעד. תודה רבה לך

אולה561

New member
תנסה

תראה חשוב לברר אם היא בכלל שומרת טהרת משפחה,כי אם לא אז אין טעם בעקשנותך ולדעתי חייבים להתגרש דבר אחר אם הולכים לכיוון גירושים אל לך להצטער ככ למרות הכאב והסבל שבכך לא תוכל לשאת את הגורל בצורה כזו על כתיפך ככל שתעזור לה יותר עם הילדים כך האחריות שלה תרד אתה את שלך עשית תפקידך לתת פוש ולא יותר תשאיר קצת לבורא עולם לעבוד אם הוא רואה שאתה מתעקש לדחוף תעגלה לבד אז הוא בחופש מימך אם תרגע ותיתן לחיים לזרום ולבורא עולם לעבוד ותחזק ותעודד במקום שידרש מימך אז דבר ובחוכמה יש יותר סיכוי שיצליח לך בכל מקרה הנה קישור שאולי תוכל שם בפורומים למצוא פתרון לשאלתך http://www.ynr.org.il/moked/forums.asp ואם תסתבך במציאה והבנת הקישור פנה אליי שוב בהצלחה! (אגב גם אם יתגרשו יש עדיין סיכוי שנכדך ביום יבוא יחזרו אליך או למקורות אל תהיה דואג אם עשית מבחינתך כל המוטל עליך)

אם הם דוחים את הביקור אצל הרב מדוע אינך מבקש

מהרב להגיע אליכם ? אם יש באפשרותו.. אני מניחה שיש שעה שבה הזוג נמצא בבית יחד

cottoneyejoe

New member
אישה זה דבר אמוציונאלי והרגש פועל לפעמים

בכיוון לא רצוי, מכוון שהרגש אמא עוד לא בשל מספיק, זה מאוד תלוי בילד שלך שיתחיל להתנהג כמו גבר!!! לא כמו נער שנזקק לחסדי האישה ולאישורה כדי להרגיש בסדר, הכוונה הוא צריך להיות חכם ולא ליפול ברשת הזאת, ולשמור על העשתונות כלאישה יש רגעים של חוסר איזון רגשי בגלל לחצים והפרעות אשיות כאלה ואחרות - בסוף העובדות ינצחו - היא תגלה שהיא אישה, ואין יפה יותר בכל העולם הזה מלגדל ילדים למוסריות, כל השאר הבל, אל תלחצו אותה! תנו לה זמן לעקל ולהתפתח, והיא תראה שזה לא כל כך נורא איפה שהיא נימצאת היום בחיים, תנו לה להרגיש הכי מלכה בעולם! כי באמת מגיע לה היא עשתה מעשה אמיץ ככה לחזור ולהתחתן עם הבן שלכם שכן זנה איתה ועשה בה כרצונו. יותר מהכל תהיו סבלניים.

cottoneyejoe

New member
תהיו סובלניים למצב שלה

הוא מאוד רגיש, תנו לה זמן להתפתח, וגם לילד שלכם גם הוא יכול להיות לא מעקל איפה הוא נימצא ומה זה אישה ובאמת אולי הוא לא הבין מה המשמעות של קשר עם צד שני ושלישי (אישה וילדים) וכמה ניפלא הוא יכול להיות, יותר מהכל תדגישו בפנהם לא את הקשיים אילה כמה החיים יפים וכמה הם זכו בכל מה שיש להם, אל תתן מוסר, זה יכול להיות יותר מעצבן מאשר מועיל לדעתי, תבקש שיקחו אחריות על מה שהם עשו ותודיע להם שילדים זהלא צעצוע ושינסו לחשוב איך הם הרגיש שהם היו ילדים, ואיך הם היו מרגישים לחיות בלי הורים, ואיזה שואה זהבשביל ילד קטן לחיות בשני עולמות, תבקש מהם(מהם כי גם הילד שלך לא נקי) יפה שאם הם עשו מעשה דבילי ולא חכם שלפחות ילמדו לקח מזה ויקחו את זה לכיוון היפה שלך החיים במקום לדרוך עלזה ולצעוק כמה לא טוב זה היה, ולנסות להבין שככה היה צריך להיות, ולכן יהיה להם יותר חכם לנסות ולגדל את הילדים על מי מנוחות ולהסתכל על הצד החיובי של החיים, ולאשה תגיד תראי איזה יופי מה נפל בחלקך - למה לך להצטער על כך? נכון שלא גדלת ככל הבנות, והיית צריכה לבכות את בית אביך אולי טיפה מוקדם יותר, אבל החיים עוד לפנייך, את יכולה לגלות על עצמך דרך גידול הילדים, אנא ממך קחי את זה כתענוג, את יכולה לעשות את זה יש לך את כל המעלות לגדל ילד מושלם כמו שאת אני בטוח רוצה להיות! היש יפה מזה? ולבן תגיד - תרגע!!!! אתה צריך להתחיל לחיות את החיים וללמוד לבחון אותם בשכל שלך ובבינה שלך, ולא לפי הצורך המידי לספק את עצמך, כבוש את יצרך! שם את אלוהיך לפניך ותיראה שהחיים יפים יותר שיש לך עוד חמודים כמוך!

cottoneyejoe

New member
קיצור שני מפונקים!

שיעמלו קצת! שיפסיקו להתלונן! ושיודו לבורא עולםם על הטוב ועל הפחות טוב! כי זה מה שיש , ואין דבר יותר נפלא מלהשקיע בעצמך ובמה שיש לך! ויתחילו ליראות את הצד היפה של החיים בתוך החיים שלהם ולא בחיים של אחרים!

cottoneyejoe

New member
ויותר מהכל תראה ותבין שלא חכם למצוא אשמים

ואין מקום לזעזועים, הלחץ הסביבתי משפיע הרבה על מצב כזה. תהיה חכם בעצמך! ואז תוכל להקנות להם חוכמה גם כן, אל תתיחס ללב שמרגיש נבגד, כי זה יפעל נגדך, תחפש את החלקים שאפשר לתקן ולעבוד איתם ולהקנות לשני הפוחזים האילה חוכמה ומוסר - שנוגע ללב שלהם ולמצב שלהם, מי יודע, אולי זה יהיה תיקון טוב בשבילך גם.

cottoneyejoe

New member
תעזרו לה להבין כמה שהיא טובה והיא יפה ורצוייה

בבית שלכם וכמה אתם אוהבים אותה כמו שהיא, וכמה שאתם מעוניינים לעזור להם ולה באופן פרטי להתגבר על הקשיים, ושיהיא חשובה לכם ואתם רוצים לעזור לה, לפעמים האשה כניראה מרגישה שהיא נבלעת לסיטואציה ללא רצונה, וזה שבאמת קורה, לכן תנו לה זמן ליראות בעצמה שהשד לא כל כך נורא, וזה יכול להיות דבר ניפלא! הרגש אומר לה שהיא ילדה נערה והמציאות סותרת לה ומראה לה שהיא אמא......זה חולף אחרי גיל מסויים, היא צריכה הרבה תמיכה רגשית - מאמא ואבא שלה וגם הילד שלכם, לפי דעתי תציעו להם לבוא ולגור קרוב אליכם ובכך הם יספגו (ללא כל דחיפה שלכם - אילה עם הזמן -) את הבגרות הנפשית הרצויה לגידול ילד - וגם יראו כמה שזה יכול להיות נחמד וטבעי וטוב ועדיף על הרבה דברים בחיים, בתנאי שאתם עצמכם מרגישים ככה, ותזמינו את ההורים שלה הרבה לארוחות, בקיצור תעשו ששון ושמחה מכל הסיפור - תראו כמה שהוא נוצץ ויכול להיות יפה!

למעלה