אני דורש חופש !

אני דורש חופש !

רוב החיים שלי, רוב השיגרה, רוב הזמן.. אני חש מנותב, ע"י התכנותים שלי. מוצא את עצמי שוב בחוויה של חוסר בטחון, ביישנות, הנחתה עצמית, וכל מיני דברים דפוסים הרגלין וכו´... שמונעים ממני לבטא את מי שאני באמת. לפי התוצאות מספר דברים נראים כרגע.. 1)אי אפשר להעלים או להתעלם מהקולות האלה או מהתכנותים 2)אי אפשר להילחם בהם הקולות, התכנותים, הרשימות וכו´.. מהווים את ההגנות שלנו, חומות מגן ששמנו בעבר והספנו כל פעם עוד ועוד כדי שישמרו אותנו בטוחים, כדי להגן עלינו, וכל פעם שנפגענו הוספנו קריטריון. אבל במציאות... הם לא עוזרים לנו בכלום, אלא פשוט כולאים אותנו בפנים. הכלא הזה, אני רוצה לצאת. אני אדם, נפלא, שנון, מוכשר. אבל בפועל, מקבל רק ימי חופשה בודדים לבטא את זה. אני דורש חופש, מגיע לי לדעתי. מישהו מזדהה עם זה? מישהו פתר את זה?

אורלי_ל

New member
מבינה איך אתה מרגיש ../images/Emo24.gif

חחחחחחחח... מה זה מבינה... ההגנות שיש לך, לפי דעתי, כן עוזרות לך ומגינות עליך, אחרת הן לא היו שם. כשלא תזדקק להן יותר הן יתפוגגו. כרגע אתה כועס על המצב (נראה לי). כשתגמור לכעוס, תנתח באמצעות השכל הקר, זה הנטול שיפוט או רגש ויכול לראות את הדברים כמו שהם, ותראה לאן אתה מתקדם מהמצב המאתגר שבו אתה נמצא כרגע.
אורלי

טעות

ההגנות, הן לא הגנות אפקטיביות, הן דברים שהאדם החליט מהעבר, הסכמים, החלטות, שנשארו עד היום, ואין בהן שום אוטנטיות. למשל.. צחקו על ילד כאשר היה קטן, ואז ישב עם עצמו וחשב, והחליט, שמהיום כדי לא להיפגע, הוא לא יפתח, הוא יסגור, או יעטה על פניו מבט קשוח כדי שיחשבו שהוא קשוח וחזק ואי אפשר לפגוע בו. ואז לקח את זה איתו עד לבגרות, שבבגרות הדבר היחיד שזה עושה, זה מרחיק אנשים, בעודו רוצה רק להתקרב אליהם. או לחילופין הוא יחליט להשתמש באלימות וכוח כדי שיחשבו שהוא חזק ויפחדו ממנו ולא ירדו או יצחקו עליו. או שלחילופין אולי מפתח חוסר בטחון, שמתבטא בסגירות ופחד מאיך אחרים יגיבו ולכן בקושי מדבר או מתבטא כדי שלא יהיה על מה לצחוק עליו, ולכן מווסת את הפעולות שלו, מה שמגיע איתו לבגרות כהרגל טבוע ודפוס שלא יכול להיפתר ממנו. ובקשר אלי.. נהפוכו, אני לא כועס כלל, אני סך הכל מזהה שיעור חדש, מתנה, ומצפה לקבלה, אלה חדשות טובות! לא תלונות.

MsPiggy

New member
אז בשביל מה אתה צריך אותנו? ../images/Emo22.gif

זה נראה כאילו כבר פתרת את זה!!! מה שאני עושה זה שאני כל פעם מזהה את ההגנות שלי, ואז אני פשוט מחליטה להוריד אותן - כלומר, אני לא מפחדת יותר להיפגע, ואני לא נותנת לאף אחד לקחת לי את החופש... אבל אתה כבר יודע מה לעשות

rainbow too

New member
מזדהה איתך

גם אצלי קיימים מאין תיכנותים שכאלה, מחשבות שלא מרפות, קליפות. אפשר להשתחרר מהם אבל מי אמר שזה קל? <this is maybe the last time who know who care>

למעלה