אני גרושה 8 חודשים

touti

New member
אני גרושה 8 חודשים

והילדים שלי נורא רוצים שאני אתחתן שנית. הם מחפשים דמות של אב? במיוחד הבן הבכור בגיל 9 רוצה שאתחתן. אני לא יודעת איך להתייחס לבקשה שלהם, וקצת מלחיץ אותי. אני יוצאת עם מישהוא, והם אומרים לי, נו אמא תתחתני איתו. הבכור אמר לי, תני לי שמות של בנים ואני אגיד לך עם מי תתחתני העיקר לא עם אבא. ?????????????

חייבת להתוודות!!!!

לפעמים ההודעות פה ובפורומים אחרים מעוררים בי תהיות על הזוגות המתגרשים כיום- תגידו לי, לא קראתם קצת סיפרי פסיכולוגיה בגרוש? (ושוב- פה אני מתנצלת מראש אם אני פוגעת במישהו, אבל עבורי, הדברים האלו כל כך טריויאליים וכנראה שהיום אני לא סובלנית במיוחד, אז שוב סליחה...) אז הנה כמה עובדות: 1.ילדים להורים גרושים רוצים לראות את ההורים שלהם- קודם כל- שמחים. 2.ילד שלוחץ על אמו/אביו להתחתן כל כך מהר, למעשה "מאשר" לו את מערכת היחסים החדשה בו הוא נמצא ומתרגם אותה ישר ל"חתונה".לא צריך לקחת כל מילה של ילד כתורה מסיני. 3."...העיקר לא עם אבא"- ברור לילדים, שהגירושים לא נעשו בגלל שהיתה אהבה גדולה בין בני הזוג. כשילד מביעה התנגדות לאחד מהוריו, בהנחה שלא על רקע של אלימות מכל סוג, יש להניח ששוב הדבר נעשה על מנת למלא את שביעות רצונה של האם, ולכבוש את ליבה מחדש. 4. תפקיד ההורה הוא תמיד להישאר ההורה ולא חבר של הילד. עלינו להציב בפניהם גבולות, לתת להם הרגשת ביטחון, להבהיר להם שהם לא אחרים לאושרנו, לכאבנו, ולחיינו. אנחנו תפקידנו לדאוג להם ותו לא. אסיים פה כי בטח כבר עיצבנתי מישהו. סליחה.

r e d head

New member
ואני חייבת להתיחס....

אני מאוד שמחה שלדעתך הכל כל כך טריויאלי ובגרוש. אבל כנראה לשתותי זה לא כך, אחרת לא היתה מוצאת לנכון לשתף את הפורום. לידיעתך יש הרבה ילדים שלא רוצים שההורה שלהם יכיר בן זוג אחר.

touti

New member
בדיוק

יש לי חברה גרושה שיש לה חבר ומערכת היחסים בין הילדים שלו אליה ושלה אליו מאוד לא טובה. בדרך כלל הילדים לא רוצים אבא/אמא חדש בחייהם. פשוט שהדרישה של הילדים העמידה אותי בהתלבטות, אם לחפש לצאת על כיוון רציני, אם להרשם במדור הכרויות...אם לחשוב על אופציה של פרק ב?

r e d head

New member
תותי...

את צריכה לעשות מה שהרגש והלב שלך אומרים לך... ילדים יש להם ראיה של ילדים על החיים. הם רוצים מכל מיני סיבות....אולי אמא מאושרת יותר, אולי משפחה כמו כולם. גם לבת שלי היתה תקופה שהיא חיפשה לי "בעל" כי היא רצתה אח.

תותי

רק אני רוצה להבין משהו יש לך חבר אז לשם מה מדור הכרויות???? פרק ב´ יכול להיות הרבה דברים לא רק חתונה ומחשבה על האופציה צרכה לבוא ממך , מרצון בשלות ומוכנות שלך דבר ראשון.

touti

New member
כי לחבר שלי אין תוכניות של להתחתן

הוא גרוש וזה נסביר הכל, אין לו כוונה לפרק ב כנישואין, ומצד שני אני שייכת למגזר שאי אפשר לעבור להתגורר ביחד. ועוד משהוא ברוכה הנמצאת וברוכים הנמצאים.

זה מסביר הכל...

אני מבינה שאת דתיה ובאמת איני יודעת איך זה עובד בחברה הדתית... מה שכן אני יודעת זה שעלייך להיות בשלה ושלמה עם עצמך, להבין איפה היו הטעויות בפרק הראשון , כדי שפעם השניה תצליח.

אופס שכחתי

ברוכה הבאה תותי

*יערית

New member
ו.....

ומה את רוצה? מה תותי מחליטה עבור עצמה? תראי גם ילדיי שהם קטנים משלך מדברים רבות על נשואים וילדים מהבן זוג שלי..הם גם אומרים לו את זה בפניו"נו מתי תתחתן עם אמא שלנו?"..זה נחמד..זה מקסים...זה באמת עושה טוב שיש קשר טוב בינם לבינו...אבל הלחץ שלהם הוא לא הלחץ שלנו!!!!!!!! אנחנו נדע מתי לעשות צעד כזה..ומתי לעשות צעד אחר.. והם יצטרכו לזרום עם הצעדים שלנו... וחוץ מזה רק התגרשת...זה אולי זמן של חושבים גם כאשר יש חבר ובן זוג האם לרוץ שוב למחוייבות של חתונה וילדים וכ´...? אבל זו רק דעתי..וכך אני נוהגת למרות שיש בן זוג אידיאלי למה לי למהר?....המחויבות שלו ושלי היא אותה מחויבות רק לא כתובה! יש אפשרות לדבר אל הילדים ולהסביר את המצב כפי שאת רואה אותו ואז אולי הלחץ ירד ממך....מה שחשוב הוא שבאמת תהיה להם תיקשורת טובה עם הבן זוג שתיבחרי בעתיד והקשר שנוצר בינהם. בהצלחה!

למעלה