אני גמור

אודי04

New member
אני גמור

לא יודע מה לעשות אני משתמש בכדור ציפרלקס במינון נמוך (10 מ"ג) נגד דיכאון וחרדות הכדור עוזר לי במיוחד בעבודה ומקדם אותי הבעיה שתנועות הראש שלי לא מופסקות בעבודה אני מנסה להסוות אתזה אבל זה נראה לי משהו גדול מידי פעם מישהי בעבודה שאלה אותי "מה קרה לך?" לא ידתי מה לענות התחמקתי. זה ממש מפחיד אותי אף פעם לא התייחסתי לזה ברצינות חשבתי שבעיות המרכזיות יפתרו גם בעיית הטיקים תעלם וממש לא נעלמה. מה לדעתכם הטיפול הראשוני הרצוי כדי להוריד את המינון של הבעיה ? עדיף שלא תציעו לי עוד תרופה כימית. אודי

מירב1965

New member
ברוך בואך לפורום../images/Emo140.gif

לא מכירה את הכדור הנ"ל כך שלא יכולה לייעץ לך, לגבי חרדות גם אני סובלת מהם ויש תקופות קשות יותר ותקופות רגועות יותר אצלי, אני לא נוטלת תרופות בגלל זה (למרות שלפעמים הייתי אומרת על עצמי וגם סביבתי אומרת שאני חייבת לקבל טיפול תרופתי ...) אז בהתקף חרדה כמובן שאי אפשר לדבר איתי להגיון ואחרי שאני נרגעת אני מנתחת עם עצמי ולפעמים גם עם סביבתי את אותה סיטואציה ורף החרדה/דאגה פוחת יותר. יכול להיות שהמינון אצלך נמוך? מציעה גם בחום לדבר עם איש מקצוע כמו פסיכולוג בנושא אשר נותן כלים להתמודדות ברגעים כאלה , או אפילו עם אנשים קרובים אליך שאתה יכול לסמוך עליהם ואשר עוזרים בהרבה מקרים ומכניסים לפרופורציות. לגבי הטיקים בראש, אצלי זה מעודן ולא כל כך שמים לב לזה (למרות שאני בטוחה שלמי שיש עין חדה שם לב לזה) אז כשזה קורה לי ומישהו עומד לידי למשל אני אומרת אוף השיער מפריע לי.... גם במקום עבודתי ואף עם חברים קרובים לא יודעים שגם לי יש את התסמונת הזו, כך שמבינה אותך שגם אתה לא רוצה שידעו על מה שיש לך...

yakovs

New member
אז מה לענות כששואלים אותך?

שיטת ההתחמקות א. השער מפריע לי (אבל אם אתה בכלל קרח, אז-) ב. אכלתי בוטנים מקולקלים (אבל אם לשואל אין חוש הומור, אז-) ג. אני לא במיטבי היום (או קמתי על צד שמאל, וכדומה) ד. זה קורה לי רק ביום חמישי. אין לי מושג למה דווקא. שיטת ההכחשה א. זה שום דבר (על מי אני עובד?). ב. זה רק נדמה לך (אל תתערב בענייני). ג. הכל בסדר (תפסיק להסתכל עלי). ד. זה יעבור (זה לא יעבור). שיטת השיתוף א. זה בגלל התסמונת המחורבנת. ב. זה מהפסטיבל הווקאלי. ג. זה מהתערוכה המוטורית של הטיקים הכי מעודכנים. המשותף לכל השיטות: לשמור תמיד על המוראל (טוב גם למצבה של המדינה).

אודי04

New member
תודה לכם . לאפיק מקורי הציפרלקס עוזר לי

בחרדות למטרה זו לקחתי אותו . השאלה היא מה יכול להוריד לי את תנועות הראש שזו הבעיה היחידה שיש לי הבנתי שזה הולך עם עוד הפרעות בקול וכיחכוחים בגרון ואתזה אין לי. השאלה היא אם אין לי את התופעות הנלוות לראש איך בכל זאת קוראים להפרעה? שאדע במפגש עם הפסיכיאטרית להציג את הנושא באופן ברור . כמובן שאני מנסה להעלים את קים התופעה מהחברה בעבודה אבל לא תמיד נראה לי שחלק מהם קלטו ולא נעים להם. אויש איזה שיט זה ,מדכא . אין לכם פיתרון לזה? אודי

הלנה

New member
שלום אודי

עם הטיק הספציפי שציינת הוא היחיד שלך ואם הוא הופיע באופן פתאומי ואם אתה בן 30 + כפי שמצויין בכרטיס שלך, אז יתכן שזאת תגובה של התרופה או של מצב אחר שקשור למערכת העצבים אבל לא לטוראט. טוראט מופיע בדרך כלל בשנות הילדות וההתבגרות והוא כולל מגוון של טיקים ביניהם טיקים קוליים (אגב, גם שיעול וכחכוח בגרון הוא טיק קולי).

yakovs

New member
אמת. אבל מצד שני, קח בחשבון שבפורום שלנו

קורים גם כל מיני ניסים. לדוגמא, עד שנכנסתי לפה היו לי סתם טיקים, אבל היום אני ממש טוראטניק.

אודי04

New member
זה מורכב בילדות היו לי טיקים

תנועות ראש כמובן ,לא יותר מיזה , העיניין שהיו תקופות שזה נפסק ובשנים האחרונות זה חזר עוד לפני הכדור שהתחלתי לקחת.איך מאבחנים דבר כזה? את הכדור ציפרלקס קשה לי להפסיק מאחר שכל הפריצות החשובות בחיים קרו לי בעקבותיו.

ניאור

New member
התיחסות לעניינך

צ'יפרלקס הוא נהדר לדיכאון הוא ממש פותר את הבעיה ומשפר את מצב הרוח. אבל הוא לא כדור לטורט הבנתי שאתה לא רוצה תרופות אבל כדי שהטיקים ירגעו במיוחד בעבודה אם הטיקים מפריעים לך ושוב רק אם הם מפריעים לך כי רוב האנשים שאני מכירה חיים איתם בשלום. אז אתה יכול לקבל טיפול תרופתי לטורט מניורולוג או פסיכיאטר ולפחות על בעלי הכדור הבודד שהוא לוקח לטורט עובדנפלא.............. בהצלחה

../images/Emo26.gif אני ממןליצה להתייעץ עם הרופאה

שמטפלת בך. לדעתי התנועות שאתה מתאר לא קשורות לטוראט וחשוב לבדוק האם לא מדובר בבעיה שיש לה מקור אחר. לבריאות!

למעלה