אני גם

אבזץ

New member
ובכלל, מפקפוקים ומסדקים באמונה

ועד לעשות מהפך ושינוי אורחות חיים מן הקצה אל הקצה, הדרך ארוכה ומפותלת.

תגיד, גם לגבר מתלבט היית נותן

את אותה עיצה? אני גם לא משוגעת על הרעיון של ``תזרקי הכל`` במיוחד כשזה לא בטוח שזה מה שהיא רוצה. אני חושבת שאדם עוזב דרך ובית רק כשהגיעו מים עד נפש וכשהברירה היחידה היא מוות(פיזי או נפשי) אבל האזהרות הפרנואידיות שלך ממש מוגזמות. אני יצאתי בלי עזרה בכלל. לא חברים לא משפחה.למעשה ממדי ה`תופעה` והעובדה שהרבה אנשים לפניי ואחרי עברו ועוברים את אותם קשיים והתלבטיות נחשפו לי מאז שהתוודעתי לפורום. מה שאני מנסה לומר שהקשיים הרבים מאוד והקור והניכור קיימים. אבל כשאי אפשר יותר זה מחיר שכדאי לשלם.

אבזץ

New member
נכון. וגם לגבר הייתי משיא עיצה זהה

לא מכיר את זו ואת הפרטים הקטנים, אך ככלל איני מתלהב משינויים גדולים. גם לא מיציאה בשאלה. כשחייבים - חייבים. נו באמת... כאן צריך להסביר?!?

אף אחד לא מציע לה כלום

את ההחלטה ואת הדרך היא תעשה לבד, ובשביל מה הפורום קיים אם לא בשביל פוצי מוצי? היא יכולה לקבל חלק מהשכירות מהממשלה, וגם מזונות מבעלה, וכן, אהבה וזיונים מוסיפים הרבה טעם וכוח להתמודדות עם החיים ולא תמיד חייבים להיות מזוייפים.

מסובך מסובך, מה לעשות... ../images/Emo201.gif

אני אישית התגרשתי מאישתי הדתיה, אבל למזלי אין ילדים. המצב שלך מאד מסובך ואף אחד לא יכול להצביע על פיתרון כי זה כל כך תלוי רק בך (עד כמה מפריע לך לחיות כדתיה כלפי חוץ וכמובן בבית...), בכל אופן אני רק מאחל לך שיהיה לך טוב ושתמצאי לך את הדרך שאת בוחרת ללכת בה, ו..בהצלחה.

majush יקרה-

הי. לפני המשברים התיאולוגים, יש לך משהו דחוף יותר לבדוק- בין אם תשארי שם ובין אם לא- אין שום מצב שתסבלי עמדות תוקפניות או יחס לא שיוויוני. גם כאישה דתיה, אינך שווה פחות מבעלך. יש לך לגיטימציה לספקות ולהכרעה מכל סוג שהוא. ולהבדיל מחברים אחרים בפורום- עמדתי הינה כי לא בהכרח התחבטות שכזו פוגעת בילדים. ילדים עוברים דברים שונים ומשונים בגלל החלטות הרות גורל של ההורים שלהם, גם כששני ההורים חילונים או דתיים. תמשיכי להתלבט ותיזכרי- שגם אם לא קל להתחיל מחדש- יש תקווה לעתיד טוב יותר, שבו תהיי שלמה יותר עם עצמך. תחשבי על זה, ותלכי עד הסוף עם החלטתך, לא משנה מה תהיה. חיים רק פעם אחת- בעולם הזה לפחות, חבל לחיות ללא אפשרות ללכת עד הסוף עם עצמך. אם תהיי סגורה על עצמך יהיו לך גם הכוחות להתמודד עם שינויים. והילדים- יותר טוב להם אימא מאושרת מאימא מתוסכלת, וגם אם יהיה להם קשה- הם יעברו את זה. נראה כאילו יש לך מישפחה חילונית- אם יכלת אצלם להסתובב במיכנסים וכו כמו שתיארת. אז את לא מאבדת הכל, יש מי שעוזב הכל ומתחיל מאפס- זה אפשרי

למעלה