אני בת סבתך

ניקו 45

New member
אני בת סבתך ../images/Emo189.gif

לפני ימים אחדים שמעתי ראיון ברדיו עם ... מורה בישראל . הן ניתן לזהות מורה ממרחק של אוקיאנוס רק ע"פ חיתוך הדיבור והמבטא הכה מיוחד שלה . מי שינסה להיכנס אל דבריה של מורה במהלך דיבור יווכח שזה בלתי אפשרי לחלוטין . מי שלא מאמין לי שינסה
הן , סגנון הדיבור של מורה הוא כזה שזקוק אתה לעיתים לפרשן צמוד ע"מ להבין את שאמרה . חמיצר בהחלט יכול להועיל . ובהן , במורות ה"משוגעות" הללו אנו מפקידים חינוכם של היקר לנו מכל : ילדינו , עתידנו , עתיד המדינה הציונית . ובהקדשה חמה ואוהבת לכל מורות ישראל : אימי המשוגעת (בתודה ובחסות קסומל'ה)

אילנה 55

New member
מורות עובדות קשה מאוד,קצת כבוד בבקשה.......

ניקו,נראה אותך עומד מול כיתה של 30 ילדים במשך 6 שעות כל יום.

אילנלהההה

משיחות עם חברות שעוסקות במקצוע הזה אממממ הכיתות הן של ארבעים במקרה הטוב ולהתייצב מול 'כיתת יורים' מהסוג הזה צריך הרבה מאאאאאד כישורים
רק טוב!!!

itaf10

New member
התרגשתי ניקו, התרגשתי.

תודה ששיתפת אותנו במצגת כל כך יפה עם מוסר השכל כל כך חשוב. חומר למחשבה... שבת שלום איטף

אמממ

הכותרת מדכה אותי מיידית בת סבתך נשמע מבטיח לצערי הרב משום מה המחשב שלי לא נותן לי לפתוח את הקובץ הזה גרררר לא יודעת למה
אבל למורות ניקולההה אתה בהחלט צודק, יש קול כזה משונה בייחוד כשהן צועקות מוישלה שב מייד!
ואני ד.א. מעולם לא מנסה להכנס לתוך דבריה של מורה,
מה אני צרכה שהיא תשלוף את המטאטא ואת מרק הקרפדות אמאלההההה
רק טוב!!!

גמני לא הצלחתי לפתוח את קסומל'ה שניקו הביא,

לעבוד 100 ימים בשנה ולהרוויח משכורת של שנה זה קשה? טוב ,, אז יהיה למורות קל אם הן יעבדו רק יום בחודש,

ediana

New member
עבודת מורה היא קשה מאוד,לעמוד מול כתת

ילדים מופרעים שמחכים שרק אחד היתחיל ואז כל הכתה אחריו. בתי עבדה כמורה במשך שנתיים וברחה עוד נפשה בה. לא קל להיות מורה בישראל........................................

ניקו 45

New member
מנסה להביא ת'קובץ בפורמט אחר../images/Emo99.gif

מתוך תקווה שכולם יצליחו לצפות במצגת הכל כך יפה , נכונה , אוהדת וחכמה . " לאימי קראו משוגעת תבורכנה מורות ומנהלות ישראל

itaf10

New member
שרלה איך הצלחת לראות?../images/Emo4.gif

הקובץ הוא 0 KB... הקובץ הראשון בסדר גמור הצלחתי וגם ראיתי ואפילו התרגשתי במקצת.

פלרית

New member
ניקו - הקובץ יפה ומרגש

אגב מורות, יש מורות שהן גרועות ואפילו גרועות מאד. איך יש גם מורות טובות וטובות מאד, רק חבל שהטובות במיעוט. לבן שלי הייתה מורה בבי"ס יסודי שהיתה על הפנים, סופר מכשפה, מכשפה אמיתית זה בטוח !! בנוסף לא יודעת בכלל ללמד !!! וכולה לימדה ילדים קטנים בכיתה א'. שהייתי באה לבי"ס מקצה המסדרון שמעו את הצעקות שלה.... אני הזדעזעתי, ככה לצעוק על ילדים קטנים. מה הפלא שהם אח"כ שונאים ללמוד ושונאים את ביה"ס. המזל שהיא לימדה את הבן רק ביום ו' במקום המחנכת. אז ימי ו' הבן נשאר קבוע בבית במשך השנה של כיתה א'. המכשפה פעלה במקום במערכת החינוך לילד - במערכת הדיכוי לילד... הקטע העצוב זה שעד היום היא מלמדת - כלומר צועקת בביה"ס בכיתות א'.

ניקו 45

New member
אממממעניין מה שאת פה אומרת פלרית../images/Emo67.gif

אני חושב שאני מכיר את המורה המכושפת של עוללך הרך . והיא עוד מעידה על עצמה בקול רם וצורמני שהיא מכשפה מארץ המכשפות
מכיר היטב את הקלפטה המרושעת הנ"ל . צאצאית הרב יוצל"מח מקרקוב . לי , לכשעצמי היתה מורה
מכושפת בשם שכטר שעד היום יש לי סיוטים ממנה ואסור בתכלית האיסור להגיד "שכטר" במחיצתי . נקודה . אבל כמובן שהן יוצאות מן הכלל והכלל ברובן מורות אייזן .

../images/Emo228.gif../images/Emo228.gif

גם אני מכירה כמה וכמה מגשפות איומות ונוראות אבל לי באופן אישי יש חולשה עצומה למכשפתיות נה נני ננה נה אני אוהבת לראות אותן בשמיים בין בעננים
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
לכבודך זוהרת/לאימי קראו משוגעת ../images/Emo189.gif

לאימי קראו "משוגעת" אבל היא לא הייתה משוגעת. כשהייתי בן עשר שמעתי אותה אומרת: "העיניים הם כדי להקשיב". ילד לא מבין שפה זו, וחשבתי שאולי אימי משוגעת. היא אמרה לי : "אנחנו רואים עם הלב" כשהייתה קמה במצב רוח טוב, הייתה שרה: "היום אני לובשת את שמלתי הבת עשרים" ידעתי שהיא לא בת עשרים ופשוט הסתכלתי עליה. מה יכול ילד לעשות אלא להקשיב? אם אימי הייתה עצובה, היא אמרה: "היום אני לובשת ערפל" וגם את זה לא הבנתי, הרי הייתי ילד... יום אחר אמרה: "לא עברתי את הקורס. היום אני בת שמונים..!" לטקס סיום ביה"ס היסודי הגיעה מאוחר. התנצלה במילים: "בני, איחרתי כי חיפשתי את שמלת בת המצווה שלי" "אתה לא רואה את שמלת הבת מצווה שלי ?" הסתכלתי והיא לא לבשה אותה. כשקרתה התאונה הנוראית, היא קראה לי לצדה, החזיקה חזק בידיי ואמרה: "אל תהיה עצוב, המוות הוא לא לנצח". חשבתי שאימי מבולבלת. אם מתים זה לנצח. הייתי ילד ועדיין לא הבנתי את מילותיה. היום אני בן חמישים ורק עכשיו אני מבין את מסריה. "כן, אימא, אנו יכולים להיות בני עשרים ולמחרת, בני שמונים. הכל תלוי במצב רוחנו. כפי שאמרת, העיניים מקשיבות מפני שחייבים להביט למי שמדבר איתנו. כדי להכיר את תמצית האדם, צריכים להסתכל עם הלב". כמה צדקת, אימא!. המוות הוא לא לתמיד, רק מה ששוכחים מת ואני תמיד זוכר אותך, אוהב אותך. עכשיו, בחלומותיי, אני צוחק על שיטות הלמידה שלך. תודה לך, אימא, למדתי להסתכל דרך הלב! לילה אחד היא אמרה לי: "שמתי לב שמפריע לך שחבריך אומרים לך משוגע אבל טבעי שבנה המשוגעת, כמוה, משוגע" ואז הגבתי, בפעם הראשונה: "עם כל הכבוד, אימא, את טועה. לא תמיד בנה של משוגעת, כמוה משוגע. לפעמים הוא משורר". והיא ענתה: "זה בגלל זה שאני בת סבתך". לכן היום אני יכול להגיד בגאווה: "לאימי קראו משוגעת אבל לא, היא הייתה מורה. היא לימדה אותי לגלות את החיים לאחר המוות" ועכשיו אני שואל: "כמה "משוגעים" מסתובבים סבבנו?" ה' ישמור עליך אימא יקרה! טקסט מקורי: מקס דקסטרה, משורר פרואני. תרגום מספרדית: דורית קסרוטי

צילוש43

New member
רכזתי את המשפטים..ניקולאי../images/Emo13.gif

"העיניים הם כדי להקשיב". "היום אני לובשת ערפל" . היום אני בת שמונים..!" "אנחנו רואים עם הלב" "היום אני לובשת את שמלתי הבת עשרים" "חיפשתי את שמלת בת המצווה שלי" "אל תהיה עצוב, המוות הוא לא לנצח". שורות שורות של משפטי חוכמת חיים..ולא בכדי.. "משוגעת" מלאה בתובנות החיים

צילושקהההה

לא יכולת לרכז בדרך יותר טובה מזו את המשפטים, גם אני שמרתי לי אותם, כל אחד ואחד מהם עולם ומלואו שיהיה שבוע טוב רק טוב!!!

למעלה