אני בת נוראית

אני בת נוראית

באמת שאני מצתערת על הנושא הלא קשור הזה פשוט חייבת לפרוק.... היא מאשימה אותי שאני מפונקת ועצלנית ושפעם אחת לא שאלתי אם היא רוצה עזרה עקרת בית עמוסה מעל הראש, באמת שהיא מהנשים הכי טובות שאני מכירה תמיד רק דואגת לכולנו שיהיה לנו רק טוב קורעת את עצמה בעבודות הבית ושהייתי ילדה זה בדיוק מה שהיא רצתה שאני יעשה, לא רצתה שאני או אחי נתאמץ, שיהיה לנו רק טוב ונוח צפתה שבאופן טיבעי נהיה מסודרים ונבקש לגמול לה על כל מה שעשתה עבורינו. ואחי עשה את זה, ירש ממנה את התכונות המלאכיות האלה שאולי לא תמיד טובות אבל הוא ירש אותן, ותמיד רוצה לעזור תמיד רוצה להקל במעמסה לא יודעת למה אני לא כזאת, למה אני לא לוקחת יוזמה, למה אני יצאתי המפונקת הבלאגניסטית שמצפה שיסדרו אחרי וינקו אחרי ולא עוזרת. שהייתי קטנה עוד הייתי נכנסת לשיגעון שכזה ושביקשתי שתלמד אותי איך לשטוף את הבית היא רצתה שאני אסתכל וככה אלמד. שביקשתי שתיתן לי לכבס היא לא הסכימה נתנה לי את העבודות הקטנות עד שבסופו של דבר הפסקתי לבקש. מה שמצחיק שהיא לא בבית או שאני במקום אחר בחברת אנשים אחרים אני לא ככה, אני נהיית פדנטית כמעט כמוהה דורשת סדר וניקיון מבשלת ומפנקת את הסובבים ורק לה אני לא מסוגלת ואני לא מבינה למה וזה כבר כואב לי כי מגיל צעיר ועד היום היא מטיפה לי על היותי כפוית טובה מפונקת ועצלנית ועל איך שהיא היתה בגילי היא פשוט היתה עוזרת, פשוט היתה לוקחת יוזמה ושוטפת את הבית, לוקחת יוזמה ומטפלת באחיה הקטנים, ושאני הייתי קטנה היא תמיד סידרה לי את החדר משחקים שבאופן תמידי היה מבולגן, תמיד סידרה לי את המיטה ותמיד הכינה לי את האוכל לבצפר והארוחת צהריים, הבגדים היו מגיעים מקופלים לארון ואני לא אמרתי אפילו תודה.שהנחמה היחידה שלה שאולי שיהיו לי ילדים מישלי הם יעשו לי אותו דבר ואז אני אבין והיום היא אומרת לי שבטח שהיא תשכב גוססת בבית החולים אני לא אהיה לידה אני באמת כזאת נוראה? אני בהחלט מרגישה ככה...

solee

New member
גם אני מרגישה ככה בדר"כ

אצלי זה יותר עם סבתא! אבל אני בטוחה שכשאני אגור לבד ותהייה לי משפחה משלי אני איישם את כל מה שהיא ניסתה ללמד אותי ואת אחותי דרך המעשים הטובים, בדיוק אלה של אימא שלך. גם את תעשי זאת, כי בדר"כ כשאנחנו מתחילים בחיים חדשים משלנו אנחנו הופכים לאימא ואבא שלנו (במקרה שלי סבתא) גם בלי לשים לב בכלל. אז אל דאגה. אני בטוחה שתהייה אימא טובה ובת טובה בהמשך חייך. מאחלת לך רק טוב!

יעלוש102

New member
לדעתי זה הסכם בינכם.... כנסי ותביני

למה את חושבת שאת נוראית? בגלל שאת לא עוזרת? שימי לב שכשאת רצית לעזור פשוט דחו אותך... אמנם רק עכשיו נכנסתי לבלוג שלך ואין לי מושג מי את, אבל כן יש לי מושג שאנשים לא מתנהגים סתם איך שהם מתנהגים. יש חוקים!!! כנראה שלאמא שלך יותר נוח,(או אולי באיזשהו מקום בלב היא מעדיפה לפנק אותך ולא לתת לך לעבוד.) האם היא באמת מתכוונת לזה כשהיא אומרת שבבית חולים את לא תהיי לידה? או שאולי היא רק רוצה לגרום לך שתרגישי לא טוב עם עצמך? שימי לב.... בהצלחה יעלוש.

את לא בת נוראית

נשמה גם אמא שלי תמיד ניקתה וסידרה אחרינו וכשהייתי מבקשת לעזור לה היא הייתה אומרת שהעזרה הכי גדולה תהייה שאני אלך אז התרגלתי ללכת וכשגדלתי קצת יותר היא התחילה עם הקטע של - למה אתם לא עוזרים לי וכדו'. אז אמרתי לה שזה באשמתה כי היא תמיד סירבה לקבל.... אבל לא חשבתי ועדיין אני לא חושבת שבגלל שהיא טעתה בעבר היא צריכה לסבול הרי גם היא בנאדם.. בכל אופן לדעתי פשוט תתחילי בדברים קטנים בלי שהיא תרגיש מידי רק בשביל עצמך ותני לה להתרגל לזה ככה יהיה לך פחות מלחיץ... ותזכרי את לא משתנה בשבילה בקטע הזה אלא בשבילך.... אני לא מתכוונת בקטע של "אני לא עושה בגלל שהיא אמרה לי אלא בגלל עצמי" אלא לזה שאת כפי שנראה ממה שכתבת רוצה להשתנות ולהתקדם בקטע המון הצלחה

שושקש

New member
הבת הנוראית

אני חושב שאת גם מפגרת ודפוקה , ולמה ? א. שמי לב איך שאת מתייחסת לאמא שלך בתור איזה עב"מ מהעולם החיצון אפילו לא בגוף שלישי. ב.מצטערת כותבים עם כך, ולא מצתערת. בברכה. ולדימיר בוסקילה. נ.ב. תתחילי לנקות במקום לכתוב שטויות המחשב.

Nogmor

New member
את נשמעת בדיוק כמו אחותי,

אז את לא לבד. ואני דווקא יותר דומה לאחיך נראה לי, אז את לא מיוחד בעניין הזה יותר מדי. את לפחות, לא כמו אחותי, מודעת לזה - מה שאומר שלך יש את היכולת להשתנות הרבה יותר בקלות. תנסי להשתנות עכשיו שאת פתאום קולתת איך זה שלך יש חיים קלים כשלאמא שלך לא היו. תנסי להתעקש, כשהיא לא בבית תנקי קצת, אמא תמיד תמיד תשים לב לשינויים הכי קטנים בבית שלא היא עשת אותם - גם אם היא לא תגיד תודה - אל תצפי לזה. כמו שהיא לא ציפתה לתודה, כך גם את לא צריכה לחכות לזה. זה צריך לבוא מיידית, כלומר, כמו שאת בדירה שתהיה לך מתישהו, תנקי כי אחרת - מי יעשה, וגם את שם לא תחכי שיגידול לך תודה על הניקייון, ככה את צריכה לנסות להתארגן גם. מדי פעם תגידי לה תודה שהיא בכלל אמא שלך, היי, יש הרבה ילדים בישראל שהיו מתים שתהייה להם אמא כמו שלך שככה דואגת ומטפלת ומנקה בלי לבקש כלום. אני מנסה להגיד את זה לאמא שלי, אבל זה גם קשה, כי אחותי ואני ממש שונים. בקיצור, מכיוון שאפשר לפחות לדבר איתך ושאת מבינה שיש לך טיפה פינוקיות -יתר, תנסי להראות לאמא שלך שאת לא הילדה הפרינססה המפונקת, ומדי פעם תעשי כלים סתם ככה. באמצע היום, בלי לחכות לתודה - וזה יגיע ממנה גם אם לא תבקשי. בהצלחה! מקווה שיהיה אצלך טוב.

yosidahan

New member
יאללהה אנחנו בידיוק אותו דבר

אותו ילד קטן שלא עוזר בבית אבל רוצה ללמוד לעזור אם אותו אח גדול שתמיד שומר על ניקיון ועוזר וגם אותו רצון ליצור סביבנו סביבה נקייה ומסודרת כמו שקיבלנו בבית אני בטוח שאנחנו לא גרועים כאלה אני יגיד לך מה אני חושב על עצמי ובטח גם את ככה זה דיי ברור שהרגילו אותנו לסדר וניקיון וככה כשיש לנו את זה אז אנחנו לא מרגישים צורך לעזור אבל כשמתחיל קצת בלאגן (מה שלא קורה בבית) אנחנו ישר מתחילים לעזור אז בסכ''ה את רק צריכה להבין שזה לא כל כך גרוע ושתיהיה לך שנה טובה

y o u r ANGEL

New member
אני בידיוק כמוך!

גם אני מפונקת בבית ובחוץ לא, אין מה לעשות אצלי אימא שלי מבינה את זה, ויודעת שבסוף אני אהיה בסדר. את צריכה להבין שכל עוד את עם אימא שלך את מרגישה כמו ילדה קטנה ואני מניחה שבאיזה שהוא מקום היא גם מתייחסת אלייך ככה, אז את מתנהגת כמו ילדה מפונקת, זה לא מרוע לב. כל עוד כלפי חוץ את יודעת לפנק ואת לא לוקחת את הפינוק הזה ומצפה גם מאנשים אחרים שיתייחסו אלייך ככה, אז את בסדר.

uTusha

New member
omg!!

נתתי לאבא לקרוא את ההודעה שלך, והוא היה משוכנע שאני כתבתי את זה:\ נו טוב..לילה טוב:)

../images/Emo141.gif

תראי, זה באמת קשה בטח להיות במצב שאת מתארת. עצם הרצון הטוב הזה שיש לך שאת רוצה לגמול טובה ולהיות כמו שאמא לך רוצה שתהיי- זה כבר דבר מצויין. יש כאלה שלא מכירים בחיסרון שלהם ומתעלמים. אז אשרייך! את מותק!! בן אדם יכול להשתנות. אני לדוגמא זוכרת שכשהייתי קטנה הייתי ילה ממש עצבנית והייתי צועקת על ההורים שלי, אבל עכשיו ברוך ה' עבדתי על עצמי וזה היה קשה אבל בסוף מצליחים בעזרת ה'. כיבוד הורים זה דבר חשוב מאוד, אחד מעשרת הדיברות, והמצוה הזו היא עיקר גדול. קראתי שצריך להתנהג אל ההורים כמו מלכים, לדבר אליהם בהכנעה ובכבוד, לכבד אותם גם בלב ולהחשיבם כאנשים מכובדים ורמים אפילו ששאר אנשים לא מחשיבים אותם. את יכולה להתחיל בהדרגתיות, בהתחלה להגיד תודה רבה ולהעריך כל דבר שאמא שלך עושה, אפילו דבר קטן. אם את מכירה את דוד חטואל (אשתו וארבע בנותיו נרצחו בפיגוע ירי)- שמעתי שיחה שלו והוא סיפר שכשהם היו הולכים לטיול אז בסוף הטיול כשהם היו במכונית הבנות היו מתחילות לשיר להם ולהגיד תודה רבה על הטיול. אחר כך להתחיל לסדר, להחזיר את הצלחות וכו'. דברים שעד עכשיו היא הייתה עושה בשבילך ועכשיו את תעשי. אחר כך לעשות בשימחה ובחשק מה שהיא אומרת לעשות, אם זה לשטוף כלים, לנקות וכו'. ללכת מייד לעבוד ובשימחה. ולחשוב שהנה עכשיו אני עושה מצווה גדולה ועושה מצות כיבוד הורים ששכרה גדול עד מאוד וזוהי מצוה שהיא עיקר גדול, וגם 'לכך נוצרנו'- בשביל לקיים מצוות, אז ודאי שנשמח כשאנחנו עושים את מה שנוצרנו למענו. ומי שמכבד את הוריו זוכה לאירכות ימים, חיים טובים, רוב עושר וגזירות טובות. וההיפך מי שלא מכבד... יתקצרו ימיו, יבואו עליו צרות רבות וגזירות רעות רחמנא ליצלן, הילדים שלו יתנהגו אליו כמו שהוא התנהג להוריו וכו'. אחר כך לקחת יוזמה מעצמך ולחשוב על דברים לעשות בלי שיגידו. אני לדוגמא לקחתי לעצמי מנהג בלי נדר שכל שבוע אני יעשה משהו כדי לשמח את ההורים שלי, שזה בעצם עיקר המצוה- לגרום להם נחת רוח. להכין אוכל, לנקות משהו, להכין להם ברכה וכו'. יכול להיות שלא מייד זה ילך, זה קשהנ בהתחלה, אבל "אין יאוש בעולם כלל". וגם אם עכשיו לא הלך, אז פעם הבאה בעזרת ה' ילך! אנחנו לא מתיאשים, אלא קמים ומתחזקים. בהצלחה...

hallucinative

New member
זה מקרה קלאסי

של אמא שאוהבת להאכיל את הילדים שלה ברגשות אשמה. את רוצה לעזור ודוחים אותך. את רוצה להיות מסודרת, אבל לא נותנים לך. למה יצאת מפונקת בלאגניסטית? כי ככה אמא שלך רצתה. זה מה שהיא חשבה לנכון, שהילדים שלה לא צריכים לקחת חלק בעבודות הבית ועכשיו שהיא מובגרת יותר וזה יצא לה מכל החורים, אז אתם מפונקים וכפויי טובה. שום דבר זה לא אשמתך, זה ההורים הדפוקים שלנו שאוהבים להרגיש מסכנים, שדופקים אותם ועל הדרך הם גורמים לילד להרגיש עוד ועוד אשם, עד שלא בא לו לחיות. תגידי לאמא שלך, שתפסיק לרחם על עצמה ושתפסיק לשחק משחקים ולפזר הצהרות סטייל "כשאני אמות תרקדו לי על הקבר..." וכד'... תדאגי לסדר בסביבה שלך וזהו, לא מסובך. יום טוב!

תודה רבה רבה רבה רבה!!!

לא חשבתי שבכלל יגיבו לי ושמעתי ששמו את זה בכלל בעמוד הראשי לא ממש יודעת איך להגיב לכול אחד אז אני יעשה את זה בכללי תודה רבה! עזרתם ועודדתם ואת העצות שלכם אני אקח לליבי ואנסה לממש

למעלה