אני בפאניקה!

babywanted

New member
אני בפאניקה!

שלום לכולכן, אני ואשתי (27) מנסים להרות מזה כחצי שנה ללא הצלחה. המחזור שלה ארוך לעיתים עד כדי 12 יום. לפני כחודשים ביקרנו אצל גניקולוג והיא נבדקה בסנוגרם ובדיקה ידנית נוספת שאיני זוכר את שמה. השחלות והרחם אובחנו כתקינים ועל כן הרופא פנה לטפל באמצעות תרופה ממשפחת ה "אקוקלומין". המינון שהכתיב הרופא הינו 2 כדורי 50 מ"ג מדי יום (הבנתי שבד"כ מתחילים נמוך יותר). בינתיים אין תוצאות. לעיתים איני מצליח לישון בלילות מדאגה (למשל עכשיו 4 לפנות בוקר בניו יורק ואני מול המחשב). אני מרגיש חסר אונים לחלוטין. אני יכול לחשוף באופן מלא את דאגתי בפניה שכן איני רוצה להכביד עוד על ליבה המודאג גם כך. אשמח אם אוכל באמצעות משתתפי/ות הפורום לקבל מעט יותר אינפורמציה על התהליך לתוכו נזרקתי פתאום ולהרחיב את אופקי לגבי הצפוי מבחינת התהליך והסיכויים (אם ידוע) בחתך סוג בעיה. או הפניה לאתרים המכילים אינפורמציה בנושא. בברכת הריון קל ועכשיו לכולם/ן, אני האכול מדאגה.

chompi XL

New member
קודם כול ברוך הבא

מומחה גדול אני לא ועוד מעט יענו לך כול המומחיות בפורום. מה שכן כפי הנראה אתם עדיין לא יודעים מה הבעיה, אצל נשים עשיות להיות מגוון של בעיות שלא תמיד עולים עליהם בנקל וגם הבדיקות שהן צריכות לעבור, הן בד"כ יותר מכאיבות, אצלנו הגברים למצוא את הבעיות אני חושב שיותר פשוט, הייתי ממליץ לך לעשות בדיקת זרע כדי לשלול בעיית תקינות. אקקלומין או חליפיה זה בד"כ ההורמון הראשון שנותנים לפני שעולים כתה לכול מיני תרופות עם שמות מאד מסובכים שלהם גם תופעות לוואי לא מבוטלות. כך שתלוי בחומרת הבעיה וסיווגה, היו כבר הרבה מקרים שהצליחו להיכנס להריון מאקקלומין ואני מאחל לך שגם אצלך זה יהיה המצב, ומהר. ביי

Endless Rain

New member
קודם כל, להרגע...

אתם צעירים, וחצי שנה נסיונות זה בהחלט לא סיבה לפאניקה. לגבי מינון האיקקלומין - זה בהחלט מינון מקובל. נכון שיש רופאים שמתחילים עם פחות, אבל זו שאלה של גישה. הרופא שהיה לי טען שפחות מזה זה "כוסות רוח למת", ובמקרה שלי הסתבר גם שצדק. בכל מקרה, כשלוקחים איקקלומין, מומלץ ביותר לבצע במקביל גם מעקב זקיקים כדי לא לפספס את הביוץ. כמו-כן לאיקקלומין יש נטייה לייבש את ריר צוואר הרחם ולהקטין (להצר) את רירית הרחם, כך שחשוב לעקוב אחרי מה שקורה ולא להמשיך עם זה יותר מ-3 חודשים. יש עוד המון מידע בנושא, כמובן - והגעת למקום הנכון - שאל שאלות ספציפיות ותקבל עזרה ברצון, זה פורום נפלא. שיהיה בהצלחה.

היי וברוכים הבאים לשירה שלנו

כמוך גם אני מאד תומך ודואג לאישתי. ולפעמים גם מאבד המון שעות שינה בגלל זה. לצערינו עלינו כיתה בתוחם הפוריות ואנחנו לרוב בפורם השכן,"תרומת ביציות" אבל החוסר ידיעה והשאלות שאתה עובר כעת מאד מוכרים לי. כמו שאומרים באנגלית: Been There, Done That שלא תבין אותי לא נכון, אני לא רומז שאתם זקוקים לתרומת ביציות אבל יש עוד כמה בדיקות שאישתך צריכה לעבור כדי שנוכל ליעץ לך פה, כמובן עיצות מתוך ניסיון ולא עיצות רפואיות. האם הרופא שלך ביצע פרופיל הורמונלי כלומר בדיקת דם ביום ה- 3 למחזור. האם היא עברה צילום רחם, הרי יש פה את אגדת צילום הרחם שאומר שיש אחוז ניכר של נשים שנכנסות להירון חודש אחרי. על סמך נתונים אילו אני בטוח שהממוחים/יות פה בפורום יכלו לתת לך עיצות יותר ממוקדות.

רוית ב

New member
ברוך הבא ושלא נראה אתכם הרבה...

לא צריך להילחץ הטיפולים היום נפלאים ויש תשובה לכל. חשוב לתמוך בבת הזוז וכמו כן תקראו קצת בפורום שלנו ותלמדו המון. המון נשים נכנסות להריון מאיקקלומין התפקיד שלו זה לתת למוח - לבלוטת ההיפופיזה הוראה להגביר את ייצור ההורמון הגורם להתפתחות זקיקים (ואח"כ ביציות ) . בהצלחה בהמשך הדרך לחייך ולשמוח בסוף תקבלו את הבייבי !!!!!!!!

rachel10

New member
חקירת הנושא תוריד את רמת הפאניקה...

ממש מוזר שהרופא לא שלח אותך לבדיקת זרע במקביל לבדיקות שאשתך עשתה. מקווה שאין שום בעיה אבל לעיתים עם יש בעית זרע מדלגים על שלב האיקקולמין וחייבים לקפוץ שלב. אז משהו פה לא ברור לי. אומנם אתם צעירים אבל בהנחה שאתם מנסים להיכנס להריון לפחות שנה כדאי שתעשה את הבדיקה ואז תמשיכו משם. גם עניי מעקב הזקיקים כפי שאמרו כאן הוא חשוב. זה אומר שמידי שלושה ימים בערך תצטרך אשתך לבצע בדיקת אולטרסאונד (גם דם לפעמים) כדי לבדוק גודל הזקיקים (שבתוכם הביציות) כדי לדעת מתי הביוץ הצפוי. ייתכן שוב בגלל גילכם הצעיר רצה הרופא לתת לכם עוד הזדמנות לעשות זאת באופן טבעי בלי יותר מידי חישובים ולחץ... בהצלחה!

נרי כ

New member
אתם גרים בניו יורק?

אני שואלת בגלל שראשית, בארץ (בשל טירוף הילדים) נמצאים המומחים והטכנולוגיות המפותחות ביותר, גם יותר מארה"ב. כמובן שבמקומות אחרים יש מומחים ומכונים נהדרים, אבל הגישות אחרות, ולכן כדאי להתייעץ או לקרוא מה נהוג כאן. אם אינני טועה, הטיפול האמריקאי הוא הרבה יותר שמרני, ומציעים הרבה פחות אופציות (למשל, שולחים לצילום רחם בשלב הרבה יותר מאוחר באשר בארץ). שווה לדעת מה קורה בשני המקומות. במקרה הזה ידע הוא חיוני. אני מאוד ממליצה על הספר (שבטח תוכלו לקנות אינטרנטית) "פוריות מאלף עד טף" של ד"ר איתי בר חוה וענת שינקמן בן זאב, שמפרטים בצורה מאוד ברורה את הבעיות האפשריות והפתרונות, מבלי להלחיץ או לקבור אותך באינפורמציה. כדאי מאוד גם לקרוא כאן בפורום כדי ללמוד עוד ולקבל מושגים וידע, וגם תמיכה נפלאה, אם תרצו. שני דברים מעבר לזה: חצי שנה זו תקופה מתסכלת לנסות בה ולא להצליח, אבל עדיין לא בעייתית, כי אפילו סטטיסטית, מרבית הזוגות יהרו בלי שום התערבות תוך שנה. (ומחצית מאלו שלא יהרו ללא התערבות תוך שנתיים - אבל כאן לאף אחד אין סבלנות לנסות את זה). אבל מכיוון שאתם מודאגים, כדאי לעשות את הבדיקות הבסיסיות: בדיקת זרע, פרופיל הורמונלי (שזה בסך הכל בדיקת דם ביום השלישי וביום ה-21 למחזור) ומעקב זקיקים - בדיקת אולטראסאונד שעוקבת מבפנים אחרי תהליך הביוץ. ובאשר לדאגה - אני בטוחה שאשתך דואגת לא פחות. לדבר על זה לא יעצים את הדאגה, אלא רק יהפוך אותה למשותפת. ובגדול - ברור שזה מעט מדאיג, וזה לא לפי התכניות שלכם, אבל כל הזוגות שרוצים להביא ילדים לעולם מצליחים בסופו של דבר, ורובם אחרי התערבויות לא מסובכות מדי.

rachel10

New member
ארה"ב גדולה בתחום!

זה ממש לא נכון שכאן בארץ הטכנולוגיה הטובה ביותר והמומחים הטובים ביותר בנושא פוריות...אולי זההיה כך בעבר. לא עוד! בגלל שבארה"ב הרפואה היא פרטית, ניתן למצוא מרפאות מקצועיות ביותר, עם הטכנולוגיה הטובה ביותר, היחס הטוב ביותר וכו' כמו שרק ארה"ב יודעת... כשהרפואה היא פרטית יש אינטרס לשמור על הפציינטים. ואני אומרת את כל זה לא על סמך חוות דעתי בלבד...יש לי קשר אישי חזק שם... ניתן בשבל ראשון לעשות חיפוש באינטרנט על מרפאות בארה"ב ושיטת הטיפול שם... בהצלחה!

Galit29

New member
ואחרי שהסבירו לך את השלבים

לי נשאר להגיד לך שעכשיו צריך לקחת נשימה ארוכה, צריך סבלנות ואופטימיות אין קץ בסופו של דבר מגלים שהשד לא כזה נורא! בכל מקרה חצי שנה ובגילכם הצעיר הסטטיסטיקות עוד לטובתכם, אז אולי כדאי לעשות בירורים של בדיקות זרע ופרופיל הורמונלי לפני האיקו'

נרי כ

New member
אין ספק שאפשר להשיג שם טיפול מעולה

בבתי חולים פרטיים. אבל מכמה סיפורים שאני שמעתי, מחקר סוציולוגי שקראתי על הנושא (עוד בלימודים, כחומר תאורטי בלבד, לא ידעתי שזה יהיה לי רלוונטי), וכן התרבות באופן כללי שם הרבה פחות מכוונת-ילדים או מקדשת-ילדים מאשר כאן. בישראל יש את המספר הגבוה ביותר בעולם של מרפאות פיריון ביחס לאוכלוסיה, והאחרים הרחק מאחור. בישראל יש את המימון הנדיב ביותר (בינתיים) לבעיות פיריון, ומה שמדהים, זה שאפילו הדת, שמאוד מחמירה בנושאים רבים, כשזה מגיע לנושאי פיריון וילודה הופכת למקילה ומאוד סובלנית. אבל זאת לא הסיבה שכתבתי את זה. כתבתי את זה בגלל ששמעתי כמה סיפורים על בעיות יחסית מאוד פשוטות ששם טופלו מאוד מוזר, וההצעות שמציעים כאן במהירות הגיעו רק אחרי סבל רב. ועוד עדות (ותסלחו לי על השטחיות; יש לי תואר ברפואה מ-ER ותואר במשפטים מאלי מקביל): תראו איך הם מתארים התמודדות עם בעיות פיריון ב"חברים" או ב"סקס והעיר". מאוד מהר מדברים על אימוץ או על חיים ללא ילדים. מה לעשות, שהטירופים הקטנים של הישראליות משתלמים לנו בשלב כלשהו בחיים.

swswsw

New member
גם אני בפניקה!

"התהליך אליו נזרקתי פתאום" - כל כך מוכרת לי התחושה הזאת. לצערי אומר שהיא לא עוברת בן לילה.יחד עם זאת הגעת למקום הנכון. אני יכולה להגיד שאת תהליך ההשלמה עם כל העניין התחלתי רק כשנכנסתי לפורום הזה. אני מקווה שכמוני תמצא לך כאן פינה חמה וקצת נחמה. בכל אופן - שיהיה בהצלחה, ובאמת חצי שנה זה לא הרבה זמן.

פינקי33

New member
עם כל התמיכה, העזרה, האינפורמציה

וכל מה שהאתר הזה נותן, נידמה לי שקצת הפחדנו יותר מדי את הבחור, המדובר בבני 27 שמנסים רק חצי שנה להרות !!! זה כלום !!! אז לדעתי לא כדאי להלחץ ולא להכנס לפאניקה. לפעמים כדאי לרוץ ולבדוק מהר כי חבל על הזמן ולפעמים כל הבדיקות והתגליות אח"כ רק מלחיצות יותר...

סוכריה 2

New member
גם אני בניו-יורק

אני רק בתחילת התהליך, איזה ביטוח יש לך? יש לי רופא פריון שעובד עם CIGNA. אני עוד חצי שעה יוצאת לעבודה וכנראה אכנס לכאן רק בצהרים. המקום נראה לי רציני, הרופא נראה רציני. ואיתי יתחילו בזריקות ולא כדורים (למרות שכל מקרה לגופו). עוד לפני שהוא בדק מה הבעיה הוא דבר ישר על זריקות.

פינקי33

New member
כמו שנאמר, כל מקרה לגופו, בד"כ

מתחילים עם איקקלומין שזה מינון הורמונלי נמוך ביותר כדי לראות איך הגוף מגיב. זה תלוי בכל כך הרבה גורמים...

למעלה