אני בעד חוק טל

שמוצקין

New member
אני בעד חוק טל

בנסיבות הקיימות לא יווצר מצב של גיוס המוני של החרדים לצה"ל. נשאר לבחור בין שתי ברירות :המשך של המצב הקיים או יצירת מצב שיאפשר לציבור הזה לצאת לעבוד.ההשתלבות של החרדים בשוק העבודה תוציא אותם מהגטו ותזרז את השתלבותם בחברה הישראלית וזה טוב.הגברת הלכידות החברתית היא צו השעה במדינתנו.מעבר לכך יוסר נטל כלכלי אדיר שהיה משך שנים אבן ריחיים על כלכלתה של המדינה.תקציבים ששימשו למימון אי עבודתם של חרדים יוכלו להיות מופנים לחינוך בן זמננו או למטרות חיוביות אחרות.

אז תלך אתה לעשות מילואים

אותי לא יראו יותר במילואים, אני אמצא לי איזה דרך להתחמק ושתשרף המדינה המזדיינת הזאת. ואת כל זה אני אומר אחרי 16 שנים שאני עושה מילואים בלי להתחמק אפילו פעם אחת.

שמוצקין

New member
יש לך דרכון נוסף?

המדינה באמת תישרף ככל הנראה ועלינו לנסות למנוע זאת.

Charlie

New member
כל הכבוד!

שמע, אני מקנא בך. אותי לצערי יראו במילואים כי אני חדל אישים שלא מבין שהוא פראייר גדול וממשיך לעשות מילואים. לגבי המדינה - סדאם מתכנן לשרוף אותה עבורך... לפעמים זה מצחיק שאנשים מתווכחים על עתיד השטחים המוחזקים מבלי שהם לוקחים בחשבון שתוך 5-10 שנים לא ישאר מערך מילואים שיוכל להחזיק את הנטל הזה...

שמוצקין

New member
זה מילא

מה שהם לא מבינים זה שגם אם יהיה מערך מילואים לא תהיה לו מדינה להגן עליה רק שטח מבורדק מלא לוחמי גרילה מופרעים כמו לבנון עם כלכלה מרוסקת.

גם אתה תלך, חביבי

שלשום שדדתי בנק ויריתי בפקידה, ואת כל זה אני עושה אחרי 19 שנים שלא עשיתי את זה אפילו פעם אחת!!! מגיע לי עונש? אתמול מעלתי בכספי החברה שלי ולקחתי לעצמי כמה מליונים. וכל זה אחרי עשרות שנים שאני עובד בחברה הזו ולא עשיתי את זה אפילו פעם אחת! נכון שאני חף מפשע?

אני לא אלך יותר!

המדינה חוקקה כאן חוק לא דמוקרטי שקובע שאותי מותר לשלוח להיהרג ואת החרדים לא ולכן אני לא אציית לחוק הזה. כבר ביום ששי הלכתי לרופא המשפחה עם תלונה על כאבים חזקים בגב וקיבללתי הפנייה לכירופרקט ואני מאמין שתוך שלושה חודש חודשיים יהיה לי ביד פטור משירות מילואים. אני לא אוכל יותר חרא מהמדינה הזאת,גם ככה כבר אכלתי ממנה יותר מדי. רוצים שאני יעשה מילואים? שילכו ויבקשו מהחברה בבני ברק לעשות מילואים, אני סיימתי.

kaizer souza

New member
שמוצקין, אני לא חושב שאתה צודק...

אני לא מאמין שחוק טל יגרום להשתלבותם של החרדים. תראה איזה מצב קשה קיים במדינה, אנשים עם השכלה אקדמית ואנשים עם ניסיון רב לא מצליחים למצוא מקום עבודה. רוב החרדים לא ישיגו השכלה אקדמית, אין להם ניסיון בעבודות, ולכן אני לא חושב שהם יסכימו לוותר על הבטחת הכנסה ושאר התקציבים שהם מקבלים היום, ושמחייבים אותם להימנע מיציאה לשוק העבודה. אני סבור, שחוק טל לא יביא תועלת, ורק מגדיל את הפערים בין אלה שהנטל השירות (אם כי אני חושב שיש להיות גאים בשירות בצה"ל, וגם כעושה רושם שזה לא פייר, לנשוך שפתיים ולהמשיך) נופל על גבם ובין אלה שלא.

שמוצקין

New member
העובדה שבתקופות

של אבטלה גואה הם יחוו את הקושי למצא עבודה תיצור שותפות אינטרסים בינם לבין "אחיהם לצרה" בתקופות של שיגשוג לעומת זאת הם יוכלו לשפר את רמת חייהם והצריכה שלהם תהיה גורם מזרז צמיחה.כך או כך מדובר בהיתקרבות לכלל החברה בישראל.

אי אפשר לגייס את החרדים?

1. כמו שאותי לא שאלו בגיל 18 (למרות שאני דווקא התנדבתי בשמחה לשרות קרבי) כך גם אותם אף אחד לא צריך לשאול. 2. מי שלא יגוייס יכול להישלח אחר כבוד לכלא צבאי (אפשר לפתוח מחדש את אנצאר1 ואנצאר2 - אני מתנדב לשרת שם במילואים בתור סוהר) 3. עלות גיוס גדודי מילואים עולה לצבא הרבה יותר ממה שיעלה לגייס את כל החרדים לדורותיהם. 4. ברגע שאתה מפלה רשמית בין דם לדם אין יותר שיוויון במדינה ורק על הפגיעה הקשה הזאת בבסיס הדמוקרטיה אסור היה לתת לחוק הנואל הזה לעבור. 5. ההתנדבות למילואים כבר פוחתת ותמשיך לפחות הרבה יותר בגלל חוק טל המחליא. 6. השלב הבא זה לדעתי שיותר ויותר חילונים יתחמקו משירות סדיר (מה אמור להרגיש חילוני בן 18 שמגייסים אותו לקרבי בעוד שחברו החרדי אינו מגוייס ואינו מסתכן ומאבד 3 שנים מחייו?). לדעתי ההשתמטות תגבר ותעבור גם למגזרים מהם באופן מסורתי לא מגיעים משתמטים. 7. אם יגייסו סוף סוף את החרדים יהיה אפשר מבחינה מוסרית לנקוט יד קשה יותר נגד שאר המתחמקים משירות כגון פציפיסטים למיניהם ושאר ירקות.

שמוצקין

New member
יחי ההבדל הקטן

אתה רצית לשרת, הם לא .אתה לא מיוצג על ידי מפלגות שהן לשון מאזניים החרדים כן.כל מילה נוספת מיותרת .אתה רוצה לפנטז על להכניס אותם לכלא? מי אני שאמנע ממך את התענוג?!?!

הנירפוּת כאידאולוגיה

אני רציתי לשרת, אחי הקטן כבר לא כל כך רוצה (ולמה באמת שהוא יהיה פראייר) והילדים שלי בטח לא ירצו (אם המדינה תמשיך להתדרדר כפי שהיא מתדרדרת היום). גם למילואים אני כבר מתחיל לשקול אם להגיע... ושאלה לי אלייך: למה להכניס עבריינים סרבני גיוס חרידם לכלא זאת פנטזייה ולהכניס אותי לכלא אם אני אסרב לצאת למילואים זה לא? אני מבטיח לך שאם חוק טל לא ישתנה מערך המילואים פשוט יקרוס ואני אשמח לראות את זה קורה כי זה כנראה יהיה הסיכוי האחרון של המדינה הזאת לחזור להיות דמוקרטיה. התחנה הבאה - איראן.

למעלה