אני בסדר?

אני בסדר? ../images/Emo4.gif

הגדולה (13) מגישה היום עבודת שורשים בביה"ס. כתבה על הסבים והסבתות, האחים שלהם, ההורים, הדודים, אחותה ו... החברה של אבא. הכינה בריסטול ענק של עץ משפחה. מפאת חוסר מקום ציינה רק הקרובים הישירים, לא הזכירה את בני הזוג של הדודים, לדוגמא, וגם לא את בני הדודים שלה. ובעץ שלה אני ואביה מחוברים בקו ישר, כי עדיין לא התגרשנו. היחידה שמוזכרת שם שאיננה קשורה בקשר דם לילדתי היא... החברה של אבא. (קצת רקע: ההיא היתה "במשפחה", מסתבר, עוד כשאני וההוא חיינו יחד באושר ועושר...) ואני שותקת. רק משתפת אתכם, כי לידה הרי אסור לי להגיד כלום. ובבקשה, קשה לי עם זה מספיק, בלי קטילות היום, בסדר?

את בסדר ../images/Emo24.gif

ומותר לך לכעוס, ומותר לך לבכות, ומותר לך למחות בכל זאת...........

נכון ש...מותר ,אבל...

לא לשכוח שמגיע שלב של `הבראה` וחובה עליכן נשים יקרות להתבונן קדימה,לעתיד יפה...

ואולי ../images/Emo141.gif

ואולי כדאי לך לשתף את בתך במה שאת מרגישה. אם את מסוגלת רק לשתף, בלי להשמיץ את החברה של אבא ובלי להפעיל לחץ כדי "להוציא אותה מהבריסטול", זה יכול לקרב ביניכן. הילדה בת 13. כבר לא לגמרי ילדה, את יודעת.

a n a t i 3 3

New member
מה יש פה לשתף../images/Emo35.gif

להעביר לילדה את הכאב שלה? לספר לה ש"ההיא" היתה איתו גם בזמן שהיו ביחד? לא רואה טעם בכל אלו..

m a y a 69

New member
נכון

גם אני חושבת שאת יכולה לאמר לה מה את חושבת. היא בת 13..כבר לא ממש ילדה.

אפשרית

New member
שושלת משפחתית היא שושלת!

ולדעתי כל הנלווים,הם לא שושלת. אולי אני קצת שמרנית...

maof

New member
רק אל תשכחי...

שהרגשות שלך הם רק שלך
לא מוצא שום סיבה שבעולם לשתף את הבת שלך, מערכת היחסים שלה מול אבא שלה מתנהלים בצורה שונה, ולכן היא צריכה להחליט עבור עצמה איך להרגיש ואיך להתנהל מולו. מעוף

הנה לך סיבה ../images/Emo141.gif

ילדים הרבה פעמים קולטים שההורים שלהם עצובים וכואבים, ואם לא אומרים להם את הסיבה (בלי להיכנס לפרטים סנסציוניים), יכול לקרות אחד משני דברים: אחד, הילד (אם הוא צעיר מאד) יהיה בטוח שהם עצובים בגללו. ושתיים, הילד יבין שמבוגרים לא מדברים על רגשות, ושלא משנה מה, תמיד צריך להגיד ש"הכל בסדר". מכאן פתוחה הדרך לבית, שלא מדברים בו על הדברים החשובים, ומכסים הכל בפוצי-מוצי. היית רוצה לבנות בית כזה ? אני לא.

maof

New member
לא מדובר בפוצי מוצי...

רק שלפי דעתי להעביר הסטוריה מלאה כעס ותסכול לילד לא פותרת ולא עוזרת למערכת יחסים שפויה. תראה/י מה אבא/אמא עשה (עשתה) ממש לא רלוונטי לכלום. מעוף

הבית שלי כבר כזה, קצת ../images/Emo10.gif

ז"א שהבנות מצנזרות את מה שהן אומרות לאביהן... הילדות מעולם לא היו קרובות לאביהן, ווכבר קרה שהן חששו להגיד לו משהו או להביע אי-שביעות רצון כדי שלא לפגוע ביחסים איתו. לדוגמא, אם הוא קונה לילדה בגד שהיא לא אוהבת או שלא עולה עליה, היא אומרת תודה ושותקת, העיקר לא לפגוע בו. ואני כבר הסברתי שעדיף להגיד לאבא להחליף, שחבל על הכסף שלו ושהוא היה רוצה לדעת שהבגד קטן מדי, אבל הן לא מוכנות, העיקר לא לפגוע בו... ולכן אני גם מאמינה ש"צירוף" חברתו למשפחה נעשה עבורו, לשמח אותו...

למעלה